Kant & klaar 37: Roti met hete kip van Lidl

Door Elske – Hallo! Vandaag probeer ik weer een nieuwe kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt en deze keer is het er één die ik al een tijdje wilde proberen. Niet persé van Lidl, maar sowieso wel een kant-en-klare roti. Laatst kwam ik deze maaltijd bij Lidl tegen dus die ging mooi mee naar huis om te proeven. Benieuwd naar mijn eindoordeel? Lees dan mee!

Het assortiment
In kant & klaar #29 vertelde ik je over het assortiment maaltijdsalades van de Lidl. Daarnaast heeft Lidl ook een boel andere producten, zoals quiches, lasagne, sushi, Aziatische maaltijden en dus ook roti. In vergelijking met de rest valt deze in de ‘duurdere’ categorie: ik betaalde €3,49 voor deze kant-en-klaar maaltijd. Nog steeds niet prijzig vind ik. Benieuwd naar de smaak!

kant&klaar37_roti_2

De bereiding
Je haalt het kartonnetje eraf, prikt gaatjes in het folie en zet het voor 5 minuten op 700 watt in de magnetron. Daarna kan je smullen (of niet…). Hierop inhakend wil ik graag even een off topic  levensvraag aan jullie stellen: Heeft jullie magnetron wel een 700 watt-stand? Die van mij heeft alleen maar 650 of 800, maar geen 700 watt. Ik ken ook geen magnetron die dat wel heeft, dus ik was benieuwd 😉 Ik benader deze wereldproblematiek door de maaltijd 6 minuten op 650 watt te doen. Werkt ook prima.

De smaak
Aan de foto kun je het misschien al zien, maar de boontjes in deze roti zijn gewoon sperzieboontjes; geen echte kouseband. Dat is jammer, maar de boontjes zijn verder wel goed op smaak. Ook een ruime hoeveelheid daarvan dus dat is prima. Verder zit er in deze maaltijd wat er naar mijn weten in een roti maaltijd hoort te zitten: aardappelen, ei, een roti-plaat en vlees (kip) in een saus.

kant&klaar37_roti_3

De aardappeltjes zijn wederom niet zoals ze in roti horen te zijn, dan zouden dat grotere stukken moeten zijn, maar ze zijn wel lekker zacht. Ze zijn natuurlijk in de magnetron wat gaar gekookt in het vocht van de saus met hete kip en dat maakt ze extra lekker.

Over die saus gesproken: daar is weinig kip in te vinden en ‘heet’ is deze zeker niet. Wel flink gekruid, maar niet zoals beschreven staat. Verder is de roti-plaat (de pannenkoek) behoorlijk droog geworden; dat zal door de magnetron komen. Qua smaak en structuur haalt deze het bij lange na niet bij een echte verse roti-plaat, maar het is wel leuk geprobeerd. Ze hebben er in ieder geval geen wrap in gestopt of zo.

Eindconclusie: deze kant-en-klare maaltijd vind ik al een stuk beter dan de roti uit de knorr-wereldgerechten, maar zeker niet zo goed als een afhaal-roti van de Surinamer. Wil je graag roti eten, dan kun je je geld beter hieraan besteden en deze kant-en-klare maaltijd bij de Lidl in het schap laten liggen. Het is niet slecht, maar zeker ook niet geweldig. Gewoon best oké.

HEY! De vierde druk van TOFFE TOSTI’S is uit! Check het hier!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

10 reacties op “Kant & klaar 37: Roti met hete kip van Lidl

  • Ik zou willen dat ik deze foto eerder had gezien, want ik had niet in de gaten dat er tomaat in zat. Helaas heel erg allergisch voor verse tomaten (niet voor puree of Ketchup) dus ik kan me nu al dagen niet vertonen en keb mezelf helemaal open als ik niet oplet.

  • Gossen Marian zegt:

    Mijn combimagnetron heeft de mogelijkheid om de stand handmatig aan te passen. 800 Max, maar daar onder alles mogelijk.

  • Goed idee voor een nieuwe serie blogs – koken met maaltijdpakketten en dergelijken, en dan precies wat op de verpakking staat doen.

  • Deze klinkt goed! Ik maakte een tijdje geleden de Roti van LIDL zelf (ze hebben ook van die pakjes met kruidenmix) en met die kruidenmix was hij echt goddelijk. Wel heel pittig, dus wellicht is dat een keer een ideetje voor je als je hem net wat pittiger wilt haha. Ook vet simpel te maken namelijk! 🙂 Deze ga ik in ieder geval onthouden, vriendlief vind zo’n kant en klare maaltijd af en toe wel erg handig.

  • Chantal zegt:

    Jammer alleen dat dit een tijdelijke is! Volgens mij nu al niet meer verkrijgbaar aangezien het landen assortiment iedere week verschilt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *