Leo’s week 39: Trouwerij, LEVEN, McDonald’s, een nieuwe auto, meewerken aan een kookboek en shoppen

Goedemorgen goed volk! Het is woensdagochtend en dat betekent dat ik lekker aan de slag ga met terugblikken op de afgelopen week. Heerlijk! Ik heb er zin in! Ik hoop jij ook :).

Mijn afgelopen week stond vooral in het teken van de trouwerij van het zusje van Jan, we hakten een knoop door wat betreft huizen kopen, het ziekenhuisbezoek waar ik vorige week al over vertelde en meer. Lees je mee?

Maandag: mijn vader studeert af!!
Op maandagochtend waren Jan en ik in Haarlem voor een afspraak met een aankoopmakelaar. Het schijnt dat je zonder aankoopmakelaar nog maar moeilijk een huis kunt kopen in Haarlem, dus we wilden wel eens kijken hoe dit gesprek zou lopen.

We vonden het allebei een prima gesprek, maar hebben ‘s avonds toch besloten dat we nog geen huis gaan kopen. De markt is gewoon te raar, we wonen nog best wel leuk, ik mis onze zwerfkatten nu al bij het idee dat we hier ooit weg gaan en we (ik) willen nog heel graag op vakantie in januari om de winter te overbruggen. Dan is het gewoon niet handig om nu die zoektocht naar een nieuw huis te starten. En dus hebben we afgesproken dat ik vanaf mijn verjaardag, 10 maart, weer op Funda mag kijken. Ben héél benieuwd hoe de markt zich in de tussentijd ontwikkeld…

IMG_8639
Dit is mijn planning deze week!

Verder was ik maandag overdag aan het werk en belde ik ‘s avonds nog even met het thuisfront. Mijn vader studeerde namelijk maandag af! Dat wil zeggen; hij kreeg z’n diploma uitgereikt voor Wiskunde. De afgelopen 6 jaar heeft ‘ie naast het werken in het speciaal onderwijs, in de avonduren nog keihard gewerkt aan een opleiding wiskunde en afgelopen maandag kwam er eindelijk een einde aan die drukke periode. Ik ben zo trots! Het was niet makkelijk, maar hij heeft ‘t wel maar mooi gedaan én met lovende kritieken afgerond. Woehoe! Go pap!

7c363b24-1f14-4052-aa3f-80cded3139d9
Pap is afgestudeerd!
IMG_8659_Facetune_24-09-2018-17-24-05
Ook een belangrijke gebeurtenis deze maandag: ik kookte voor het eerst in m’n leven met bleekselderij. Ja ja, ik mag dan al 7 jaar foodbogger zijn; dit ingrediënt had ik nog nooit aangeraakt. Ik maakte Capponata!

Dinsdag: werkdag
Dinsdagochtend sportte ik met Personal Trainer Nienke; een van de laatste keren. Ik was natuurlijk net nog op vakantie geweest en dat hakt er altijd wel in; de les ging niet heel soepel… Verder was ik overdag gewoon thuis aan het werk.

IMG_8680
Goed ontbijten voor het sporten! Dit zijn banaanpannenkoekjes (1,5 banaan, 2 eieren, 1 el meel, snufje zout en theelepel kaneel) met gebakken banaan (1/2 banaan), walnoten en honing.
IMG_8686
Dit is mijn hoofd na het sporten

Woensdag: fijne afspraken
Op woensdagochtend moest ik al om 8 uur in het ziekenhuis zijn voor dat onderzoek waar ik vorige week over vertelde en stond ik om half 9 buiten met goed nieuws. En toen was de wereld opeens weer een stukje mooier en rooskleuriger. Bizar, hoe zoiets toch een flinke last op je schouders kan zijn.

Verder verliep mijn woensdag uitstekend. Ik dronk ‘s ochtends koffie met vriendin Lau en daarbij bespraken we belangrijke werk- en leefdingen. Mooie gesprekken. Af en toe heftig, maar vooral ook zo mooi en waardevol. Echt: liefde voor mijn vrienden <3.

Overigens weinig liefde voor Bartack deze ochtend, want mennnnn wat werden we slecht geholpen. En dat is eigenlijk bijna altijd zo bij deze tent. ZO jammer, want ik vind het zo’n mooie plek om te zitten; dicht bij huis, mooi interieur, heerlijke zitplekken, lekkere playlist, fantastisch menu. Alleen die bediening… Je zit makkelijk een halfuur met je hand omhoog, voordat je geholpen wordt. Jammer :(. Maar helaas wel een beetje Amsterdams.

Verder had ik om 2 uur een afspraak op het NDSM-werf. En dat betekende: PONTJE! En laat ik nou echt fan zijn van het pontje; dus ik nam de langste route (van CS naar NDSM) en genoot :D.

IMG_8724
Ik ben ZO gek op het pontje. Lekker in het zonnetje, in de wind, uitzicht op Amsterdam… <3

Ik had een afspraak bij Redbull en vond dat een heel leuk gesprek. Ik hoop dat er een samenwerking uit komt.

Daarna had ik zin om het leven te vieren en dat deed ik dit keer niet met taart of champagne, maar een frikandel speciaal en een turkey stick. Gewoon ‘s middags, thuis, op de bank. YOLO!

IMG_8732
Dotje heeft ook zin om het leven te vieren

‘s Avonds had Jan een borrel op werk, dus ik at lekker in m’n eentje en sprak daarna met een vriendin af. We dronken wijntjes bij een café in de buurt en ik vond het echt een topavond. Ik voel me nu alweer zoveel meer  ALIVE<3 😀

Donderdag: Shoppen!
Op donderdagochtend schreef ik m’n weekdagboek (ben ik altijd wel even een paar uurtjes zoet mee) en daarna maakte ik een geweldig heerlijke lunch voor mezelf.

FullSizeRender
Courgetti en spaghetti met garnalen, rivierkreeftjes, avocado-roomsaus, peterselie en cayennepeper! Recept hierzo.

‘s Middags kwam er een pakketje binnen van het Beemster & Chill kookboek en dat is tof, want daaraan heb ik meegewerkt! Ik had toch laatst een fotoshoot in het huis van Nina Pierson (die oprichter van SLA)? Dat was deze fotoshoot!

IMG_8777

IMG_8779
Ik mag 10 van deze KAAS-kookboeken weggeven via mijn Instagram! Check het hierrr.

Verder ging ik donderdagavond lekker de stad in om te shoppen. Ik heb echt een nieuwe winterjas nodig, dus dat was een mooi doel. Maar ik had ook gewoon zin in leuke kleding.

IMG_8785
Ik twijfel enorm over deze Fauxfur jas van Costes. Hij is roze en awesome maar ook €130…. Ik heb sowieso één goede warme winterjas nodig en die moet ik sowieso nog kopen, dus dit zou puur voor erbij zijn… Heb ik dit nodig?! Ik word er wel heel vrolijk van…

Nu was ik best goed op weg, totdat Jan me vergezelde. Ik ben gewoon niet echt goed in shoppen met iemand anders. Wel vóór iemand anders, maar als ik de persoon ben waarvoor geshopt moet worden, dan kan ik dat beter alleen doen. Haha. Evengoed was het wel gezellig dat Jan erbij was :D.

Vrijdag: 
Vrijdagochtend begon mijn dag weer met een lesje PT en ook deze keer ging het niet uitstekend. Ik denk dat ik in m’n hoofd al helemaal heerlijk aan het opgeven ben, omdat ik nog maar één les hoef. Erg he?

IMG_8798
Treurigste ontbijt op aarde: mijn poging tot smoothie bowl.

Verder was ik thuis lekker aan het werk tot een uur of 3. Toen vertrokken Jan en ik richting Zuidoost om een Peugeot op te halen die we dit weekend gratis mochten gebruiken om naar de trouwerij van Jans zusje te rijden.

We kregen echt een hele mooie grote Peugeot mee: de Peugeot 5008 SUV en het was echt een dik beest. Heel veel mooie functies en echt een cockpit gevoel als je achter het stuur zit. Op vrijdagavond heb ik er een stukkie in gereden en ik vond het gewoon -om heel eerlijk te zijn- een te grote auto, haha. Ik had echt het gevoel alsof ik een vliegtuig aan het besturen was, mijn god, wat een ding. Jan was natuurlijk helemaal fan; die denkt ‘hoe groter, hoe beter’. En het was ook echt een fijne bak; hij glééd echt over de weg.

IMG_8765

Om half7 ‘s avonds kwamen we aan in Veendendaal, waar Sanne en Wouter de volgende dag gingen trouwen <3. We hielpen ‘s avonds nog mee met de laatste voorbereidingen en sliepen met de familie van Jan in een huisje op een vakantiepark in de buurt. En dat huisje had een sauna! ZO LEKKER! 😀 Dus de avond voor de trouwerij doken Jan en ik nog ff de sauna in. Wat heer-lijk.

Zaterdag: trouwerij van Sanne & Wouter
Zaterdag was het de grote dag van Sanne en Wouter. Jan en z’n familie waren ‘s ochtends vroeg al druk in de weer en ik had het huisje op het vakantiepark tot 11 uur ‘s ochtends voor mij alleen, wat betekende dat ik me ff lekker rustig kon opmaken en aankleden.

Ik probeerde een kapsel dat ik een tijdje geleden had gezien in een YouTube-video, waarbij je drie roosjes op je hoofd maakt. Zag er simpel uit, maar uiteindelijk ben ik wel een uur bezig geweest voordat het goed zat, hahaha. Maar uiteindelijk was ik best tevreden met het eindresultaat. Niet héél, maar ik had ook weinig zin om het er nog uit te halen, hahaha. Let’s go.

IMG_8829

Om half 12 waren we in het nieuwe huis van Sanne en Wouter (ja; ze hebben ook nog even een nieuws huis gekocht), waar Sanne zich aan het klaarmaken was en Wouter om kwart voor 12 aankwam. VET mooi dit. En toen konden alle festiviteiten beginnen.

cfa33d33-e922-4538-b11d-1967cd889796

9d1491db-d6ae-45a7-8d04-d75898252e51

IMG_8852
Mooie man in pak op weg naar de trouwerij van z’n zusje

We lunchten wat met de familie en om half 2 vertrokken we allemaal richting het gemeentehuis voor een mooie trouwceremonie, met mooie muziek, een paar traantjes en heel veel liefde.

b3a50c96-4fd4-422f-ac7a-4ed1068dbd3a
Dit zijn natuurlijk allemaal iPhone foto’s; de foto’s van de fotograaf zullen ongetwijfeld veel mooier zijn haha 😀

Daarna maakten we foto’s met de hele groep daggasten op de trap van het gemeentehuis en daarna reden we naar de locatie van het feest. Op het feest was er opeens nog een Gender reveal taart, want oja… Sanne en Wouter zijn óók nog zwanger, hahaha. Ze hadden ons deze week mooi voor de gek gehouden toen ze vertelden dat op de 20 weken echo geen geslacht te zien was, maar nu bleek toch dat ze al wisten wat ze kregen… Een meisje! En het leuke (en ietwat onpraktische) is dat Jans zusje en mijn zus op 1 dag na op hetzelfde moment zijn uitgerekend. Bizar! 😀 hahaha!

IMG_8857
Hier hadden we nog geen idee dat deze taart vol met roze muisjes zat!

Na het taartmoment was het tijd voor gezelligheid. We dronken bubbels, maakten wat foto’s, kletsen met elkaar en ‘s avonds aten we een heerlijk 3 -gangen diner aan mooi gedecoreerde tafels. Daarna was het nog feest tot half 2 ‘s nachts en sloten we zo een mooie dag af. Fijn om erbij te zijn <3

IMG_8868_Facetune_30-09-2018-17-29-56
Ik was niet helemaal tevreden over m’n outfit; voel me toch een beetje alsof ik naar een conferentie zou gaan. Maar Jan zag er iig prachtig uit <3

IMG_8861

IMG_8884
Feestje met m’n vriendje

Zondag: opruimen & McDonald’s
Op zondagochtend sliepen we echt heer-lijk uit. Ik werd pas om 11 uur wakker en dat gebeurt me echt nog zelden. Wat verrukkelijk!

IMG_8890
Wakker worden met dit uitzicht is echt genieten

Na een langzame opstart van de dag, kwamen Sanne & Wouter nog even langs in het huisje waar we met de rest van het gezin sliepen en daarna hebben we nog even geholpen met opruimen op de trouwlocatie.

Om een uur of 3 vertrokken Jan en ik weer naar Amsterdam. Onderweg naar huis maakte we nog even een foto met de geleende Peugeot in een weiland in onze chillkleding. Niet helemaal zoals gepland, want ik wilde (in ruil voor het lenen van de auto) nog graag een toffe foto van Jan en mij in de mooie outfits van zaterdag maken. Maar daar hadden we zaterdag echt helemaal geen tijd voor gehad. En dus deden we het zondag. Maar dan met vogelnestknot op m’n hoofd, joggingbroek en skisokken aan en alleen maar chillheid. Koe op de achtergrond en gaan :D. Haha! Ach; zo is het leven ook gewoon, toch?

IMG_8893
Auto parkeren in een weiland en dat er dan een koe op de camera achter staat HAHA

IMG_8910

Onderweg naar huis lunchten we nog ff bij McD (mjam) en ‘s avonds bestelden we thuis lekker spare ribs op de bank. Het heerlijke tv-avondje kon weer beginnen: Bzv, Dit was het nieuws & Zondag met Lubach. Wat een heerlijke afsluiter van een fijn weekend.

Zoals je misschien wel kunt lezen heb ik me zoveel meer ALIVE gevoeld deze week, dan voorgaande weken. Ik heb zó genoten de afgelopen week en voel me echt herboren bijna. Bizar he? Maar ZO fijn!

Inmiddels zijn we natuurlijk alweer halverwege een nieuwe week. Ik had verwacht dat het een rustige week zou zijn (ik heb amper afspraken in m’n agenda staan), maar in de praktijk is het toch best wel druk. Zo zag mijn dag er gisteren als volgt uit:

– Blogs van Elske inplannen voor de komende weken (uiteindelijk tot halverwege januari ingepland; iedere week 2 recepten, pfoe!)(En ja: Elske schrijft gewoon nog voor mijn blog, ik had alleen steeds geen tijd om het in te plannen. Tot nu, haha).
– foto maken voor instagram samenwerking met een merk
– foto’s maken + advertorial schrijven voor samenwerking met een merk
– bellen met een ander merk om details nieuwe samenwerking te bespreken
– dingen online bestellen voor verjaardagen en andere vieringen deze week
– 2 andere campagnes inplannen in agenda
– recept uitschrijven + inplannen op social media
– weekmenu maken + publiceren
– broodnodige mails beantwoorden/archiveren
– pakketjes halen bij PostNL

En dat was dan één dag. Maar! Het is ook goed dat het zo druk is en ik verwacht dat einde van de week wel iets rustiger is. Dus; deze week weer lekker aan de slag. Ik zit vol energie en goede moed en gezelligheid <3. Woehoe!

Ik spreek je volgende week weer, goed?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *