Caponata (aubergine stoofpot) uit Sicilië

Goedenavond! Vorige week vertoefde ik nog heerlijk met m’n bibs op een warm strand op vakantie op Madeira! Deze week ben ik weer thuis en moet ik weer zelf koken. En normaal kom ik altijd VOL inspiratie terug van vakantie, maar dat is momenteel toch niet echt aan de hand. Ik ben echt totaal inspiratieloos. Op één ding na. Ik at op Madeira een gerecht uit Sicilië – een aubergine stoofpot- en vond dat zo lekker, dat ik het graag eens zelf maakte. Gisteravond was het moment…

Ik volgde een recept op van Allerhande en vond het eerlijk gezegd wel lekker, maar niet zo ontzettend fantastisch als ik had gehoopt. En ik vond het best veel werk. Ennnn het recept van Allerhande is voor 4 personen, maar Jan en ik aten dit prima met z’n 2en op…

Nodig voor 2 personen: 2 aubergines – 3 stengels bleekselderij – 3 kleine uien – 2 el pijnboompitten – 6 el olijfolie – 400gr tomatenblokjes – 1 klein blikje tomatenpuree – 16 groene olijven zonder pit – 4 el rodewijnazijn – 1 el suiker – 4 el rozijnen – 2 el kappertjes – beetje verse basilicum – aardappels voor erbij

In alle vriendelijkheid verwijs ik voor de bereidingswijze even door naar Appie, want daar staat het originele recept. Check het hierrr!

Dit was in ieder geval mijn eindresultaat:

caponata2

En ik vond het lekker! Maar ook véél te veel moeite. Kijk; ik wil best zo nu en dan eens lang in de keuken staan en me uitsloven, maar dan wil ik ook dat het echt tering lekker is en dit was een mwah-maaltje. Zeker niet vies, maar ook zéker niet zoveel moeite waard. Zonde! Denk niet dat ik dit nog eens ga maken.

Hoewel… Ik zoek eigenlijk gewoon een beter recept voor Caponata. Heb jij die? Let me know!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


Reageer ook