Zeesticks (vegan vissticks) met stamppot (review)

Goedemiddag leuke mensen! Ik ben terug van vakantie! Woehoeee! En dat betekent dat er weer recepten online gaan komen, yay! Vandaag begin ik met een soort review. Het zit namelijk zo; onlangs hoorde ik over veganistische vissticks en dat die erg goed zijn. Nu ben ik een groot voorstander van alle ontwikkelingen op visstickgebied (#gekopvissticks) en dus was ik ook razend benieuwd naar deze rakkers.

Je koopt de zogenoemde Zeesticks die ik in deze blog test bij Appie, maar ik geloof dat er meer winkels zijn die een soortgelijk product op de markt hebben gebracht. Maar in deze blog dus die van Appie.

Nodig voor één persoon (deze hoeveelheid is een beetje gênant): 1 bakje zeesticks (6 stuks)* – 1 hand rauwe andijvie – 1 zakje aardappelpuree uit een zakje – beetje nootmuskaat – eventueel wat jus – eventueel appelcompote erbij

*volgens mij is het de bedoeling dat je 3 zeesticks per persoon eet, maar als ik normaal vissticks klaarmaak vreet ik er in m’n eentje ook al 5 op, dus ik heb alle 6 lekker opgegeten met mezelf

De zeesticks maak je klaar in de pan. En dat is uitzonderlijk voor mij, want ik fock vissticks in de pan altijd op; die zijn altijd zwartverbrand, vet en halfgaar. Maar! Deze zeesticks gaan prima in de pan. Klontje boter (PAS OP NIET VEGAN!!) laten smelten en de sticks bak je in 5 minuten klaar. Beide kanten even bakken; als ze knapperig zijn, is het mooi geweest. Nice!

In de tussentijd meng je kokend water met de inhoud van het zakje aardappelpuree (love it, check de verpakking voor details over hoe je dit moet maken) en daar roer je dan rauw een hand andijvie doorheen. Beetje nootmuskaat erdoor en klaar is je stamppot.

Toevallig had ik nog wat jus van de dag ervoor, dus die heb ik ook nog door de stamppot geroerd en ik heb ‘t geheel geserveerd met appelcompote. VET heerlijk. Klaar!

En dan nu het eindoordeel van de zeesticks……. DUDE, deze dingen zijn chill. De structuur is een beetje die van een goedkope visstick en ik hou juist altijd wel van die sappige vissticks van Iglo. De smaak raakt de visstick-smaak aan, maar is niet heel vissig en dat vind ik zelf juist heel positief. Ergens ver weg heeft ‘t iets weg van een kipschnitzel (een echte), maar het is wel iets vissiger.

Verder vind ik ze perfect knapperig en heeft ‘t alles wat ik zo lekker vindt aan vissticks. Ik vind dit echt een héél goed product en ga dit absoluut vaker kopen. Love it!

Voor alle vegetariërs die geen vis eten en veganisten (want ja: hij is vegan): dit is echt een tof product om eens te kopen. Geniet er van!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

9 reacties op “Zeesticks (vegan vissticks) met stamppot (review)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *