Leonie’s week 37 & 38: op vakantie, dam tot damloop, draaidagen, familie en ‘een knobbeltje’…

Hoi! Vet gezellig dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen weken. Ik heb even één weekje overgeslagen omdat ik echt bijzonder heerlijk op vakantie was en de wifi op ons adres echt totaal ruk was. Maar vandaag praat ik je bij over hoe mijn afgelopen twee weken waren. Ik ging in die twee weken een week op vakantie, had nog een aantal draaidagen voor de Studenten Bonus Battle, ik was support bij de Dam tot Damloop, ging naar m’n familie in Assen en zat totaal in spanning vanwege een knobbeltje… Lees je mee?

Maandag 10 september: nieuwe koffiebar ontdekt
Mijn maandag twee weken geleden was echt een top-maandag. Ik werkte ’s ochtends en koos ’s middags voor ontspanning. In de ochtend ontdekte ik samen met Laura een nieuwe koffiebar in Amsterdam West. Of nou ja… deze bar zit er al een jaar, maar voor ons was het nieuw. Hij heet Day Made en ze hebben er héérlijke koffie met kokosmelk (en zelfs decafé!). Echt een top plek om te werken. Precies wat Lau en ik hier dus ook deden.

’s Middags lunchte ik thuis en daarna ging ik door naar een pedicure bij Spring in Amsterdam West. Ik zou donderdag op vakantie gaan, dus dit was nog mooi even voor die tijd. Maar shit, ik vond het niet echt een aanrader. Op het moment zelf was het wel een chille (en gezellige) pedicure, maar de dag erna had ik een soort van ontstoken nagelriemen en m’n nagellak bleef ook niet heel mooi zitten. Zonde van het geld… En ik ben nu dus nog steeds op zoek naar een goeie pedicure in Amsterdam (die niet meteen €60 kost).

IMG_7505
Pedicure tijd!

’s Avonds ging ik nog lekker naar yoga en daarna ultiem chillen. Morgen zou het weer een drukke dag worden.

Edit: ik heb duizend technische problemen met het live zetten van deze blog en krijg het gewoon NIET voor elkaar om de afbeeldingen te kantelen. Sorry!!

IMG_7527
Ik volg sinds kort yoga bij Het Gymlokaal; daar doe ik ook m’n PT, dus wel zo handig!
IMG_7542_Facetune_10-09-2018-20-40-04
En ’s avonds was het een ultiem chille avond. Ik merk dat ik het super chill vind om op maandagavond eerst yoga te doen en daarna een flesje wijn open te trekken en lekker zen te gaan koken. Hier geniet ik echt enooooorm van.

Dinsdag & Woensdag: draaidagen Studenten Bonus Battle
Op dinsdag en woensdag werkte ik ’s ochtends thuis en ’s middags stapte ik in de trein voor de Studenten Bonus Battle; de ene dag naar Utrecht en de andere dag naar Wageningen. Ooooh en in Wageningen kwam ik echt in het smerigste studentenhuis ooit, hahha. Niet normaal. Wel hilarisch.

IMG_7571
Opnames in Utrecht 😀

De opnames waren ook dit keer weer echt heel erg leuk en je kunt de eerste afleveringen al zien op de Facebookpagina van Albert Heijn. Check het hierrr!

Op woensdagavond nam ik lekker de tijd om al m’n werk af te ronden (er moest nog behoorlijk wat geschreven en gepland worden), m’n kast op te ruimen (binnenkort weer van alles op United Wardrobe) en m’n koffer in te pakken.

IMG_7625
Klaar voor! Trouwens: ik had voor het eerst ooit teveel kilo’s in m’n koffer (17 ipv 15) en moest toen op Schiphol bijbetalen. Vet gaar! Het was gelukkig maar €15 (via Transavia), maar toch is dat net even een gate uitgave…

Donderdag t/m donderdag: op vakantie met m’n beste vriendinnen naar Madeira!
In de nacht van woensdag op donderdag vertrok ik VROEG naar Schiphol voor m’n jaarlijkse vriendinnen-vakantie. VET heerlijk! We waren maanden geleden al begonnen met aftellen, zo veel zin hadden we er allemaal in.

a8990851-65ef-4ed4-8cfd-e089715f523e
Deze foto maken we ieder jaar: 5 blotebillengezichten in een vliegtuig haha

Dit keer ging onze vriendinnen-vakantie naar Madeira; een eiland dat hoort bij Portugal, maar het ligt nogal midden in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Afrika.

Via Casita Travel boekten we Casa do Lugarinho op Madeira. Ik was tijdens een netwerkborrel begin dit jaar in aanraking gekomen met Casita Travel en helemaal enthousiast over dit bedrijf. Het is opgericht door twee dames en je boekt via hun vakantiehuizen (in o.a. Spanje, Portugal, Griekenland). Maar niet zomaar vakantiehuizen; ze bieden alleen casita’s aan voor de fijnproever; qua comfort, privacy en ligging zijn het echte parels.

IMG_8300
Kijk even hoe mooi ons huis is! Dit is toch een droom? En het was niet eens heel erg duur; ik geloof iets van €900 voor 7 dagen met 5 meiden. Vet nice, toch?

Nu ga ik ieder jaar met vriendinnen op vakantie om een week lang in een heerlijk huis te chillen ergens in een zonnig land, dus dat was een perfecte match met Casita. Via hen kwamen we dan ook terecht in Casa do Lugarinho op Madeira: een prachtig huis in een afgelegen dorpje met iedere avond een fantastische zonsondergang die we konden bekijken vanaf ons terras, vanuit de hangmat of vanuit het zwembad. We hadden zicht op zee en lagen met ons huis echt in the middle of nowhere, wat in de praktijk betekent: helemaal tussen de locals. SUPER fijn vond ik dit.

IMG_7653
Dit was naast ons huis; een pompoenveld!
IMG_7675
En zo zagen vele avonden eruit; lekker een rommeltje op het terras, lekker buiten koken, zonsondergang, gezelligheid, hangmat. Oh man <3

En daar hebben we 7 dagen lang echt een heerlijke vakantie gehad. Het klimaat op Madeira is eigenlijk altijd goed, maar ook heel erg wisselend per uur, per dag en per locatie. Zo was het af en toe bij ons huis ‘maar’ 18 graden, terwijl het langs de kust gewoon 28 was. Bizar! Al met al was het niet echt een strandvakantie of luie vakantie, maar écht een doe-vakantie. We wilden zo veel zien en hebben ook echt alles gezien en gedaan wat ik wilde.

7793295584_IMG_7148
Ik vind het heerlijk om op vakantie iedereen van lekker eten te voorzien 😀
IMG_7634
Oh en een goede voorbereiding is het halve werk… Aan het begin van de week deden we duizend boodschappen, zodat er altijd iets lekkers in huis zou zijn :D. Wijntjes! Biertjes! Mozzarella! Lekkere hammen. MJAM!

Op onze allereerste dag zijn we de zee op gegaan om walvissen te spotten en boyyyy die hebben we gezien <3.

7864675792_IMG_6663
Dit is een walvis en we zien ‘m vanuit een klein bootje. Zo ongelofelijk vet! Wist je dat je super veel verschillende soorten walvissen kunt spotten op Madeira? Er zwemmen zelfs Blauwe vinvissen! Dat zijn de grootste walvissen ter wereld. INSANE!
7858319200_IMG_7017
Tijdens de boottrip sprongen er heel lang dolfijnen mee met ons bootje. ZO gezellig en leuk. Ik kon er zelfs nog ff een selfie mee maken 😀

De volgende dag hebben we een wandeling gemaakt langs een Levada met een lokale gids die we leerden kennen via de eigenaren van ons huis.

IMG_0951
Hier lopen we in een soort droomvlucht-achtige setting, langs een levada. Een levada is trouwens een soort van waterstroom die van de ene kant van Madeira, naar de andere kant loopt. Zodat het hele eiland in water is voorzien. Ze lopen echt dwars door en over de bergen heen en ik vond een wandeling langs zo’n levada best wel mooi.

De dag erna gingen we bootje varen met de eigenaren van ons huis; súper fijn, bij het boeken van ons huis zat een gratis boottrip van2 uur inbegrepen. NICE!

7854158400_IMG_0153
Groetjes vanaf de boot!

De dag daarna hebben we gesurft op een knettergoede spot en ’s middags nog een ge-wel-di-ge hike van 10 km gedaan langs PRACHTIGE natuur.

Snapseed 2
We gingen surfen op een plek waar het zowel voor beginners als pro’s mooi surfen is. Geen rotsen op de bodem en zwart, zacht zand. Mooi man!
IMG_8162
Op deze prachtige plek deden we een hike van 8 kilometer. ZO mooi.
IMG_8152
Kijk dan!
7860475344_IMG_0494
Hier beneden zijn Veer en ik nog ff het water in gedoken voor verkoeling <3

De dag dáárna zijn we om 6 uur ’s ochtends opgestaan voor een fenomenale zonsopkomst op een van de hoogste bergen van Madeira en de dag daarna hebben we thuis gechillt. Man, wat een vakantie!

IMG_8210
Op de top van een berg hadden we dit prachtige uitzicht om 8 uur ’s ochtends. ZO vet om mee te maken!
IMG_8215
Na zonsopkomst deden we nog een korte wandeling, omdat we op zo’n mooie plek waren. Kijk dan!
gezellig
Ook een van onze favoriete spots op vakantie: de Mojito bar Mak Tub in Paul do Mar

Er komt nog een reisvlog online van al het moois dat we hebben gezien en hebben meegemaakt <3. En natuurlijk nog een uitgebreide blog met alle details en goede adressen. Maar ik zeg je één ding: het was ZO FIJN!

7856284880_IMG_0067
Ieder jaar trappen we de vakantie af met drank in een zwembad. Omdat het ons 5e jaar was, was het tijd voor BUBBELS!
IMG_8475
We ontdekten een super fijne cocktailbar bij ons in de buurt: Pukiki Tiki Bar Madeira. Aanrader!
IMG_8416
Zoals ik al zei: het was ons vijfde jaar 😀 Ieder jaar op vakantie doen we een avond ‘jurkjesdiner’. De hele vakantie lopen we er slonzig bij en een avond kleden we ons fatsoenlijk aan en gaan we lekker uit eten. Dat was duidelijk deze avond :D.

Donderdagmiddag
Op donderdagmiddag landden we weer in Nederland, na een vakantie die veel te snel was gegaan. Ik zou ’s middags nog naar een netwerkborrel van Adfactor, maar ik redde het net niet met het eeuwig wachten op je bagage op Schiphol. Maar dat vond ik niet heel erg; nu kon ik lekker douchen en chillen na een lange vlucht. ’s Avonds zag ik Leuke Man weer na een week en dat was heerlijk <3. Samen met een wijntje op de bank verhalen uitwisselen.

IMG_8519
Jeej! Ik had de poezen ook gewoon wel een beetje gemist.

Vrijdag: ik neem nog lekker vakantie
Hoewel ik in de afgelopen week op vakantie wel het broodnodige had gedaan voor werk, probeerde ik ook echt zo veel mogelijk niet te werken. Daar is het tenslotte vakantie voor. En de vrijdag trok ik nog lekker bij m’n vakantie. Zo kon ik gewoon rustig aan de wasjes doen, ALLES terugkijken wat ik gemist had (Boer zoekt vrouw!!) oh ennn ik moest weer sporten met m’n Personal Trainer. Daar had ik al dagen geen zin in (haha, zo erg), maar ik had nou eenmaal een afspraak staan en dit zou een van de laatste lessen zijn. Dus hup: sportkleding aan en gaan!

IMG_7514
let’s go

Zaterdag: familiedag
Op zaterdag sliep ik nog even heerlijk uit. Noem mij saai, maar ik HOU er van als ik dan zo’n lange ochtend met Jan thuis heb. Zo fijn; beetje ontbijten in bed, koffietjes drinken, langzaam opstarten, radio aan. Heerlijk!

Daarna stapte ik in de trein naar Assen voor een familiedag bij mijn ouders thuis. Vet gezellig! Ik moet toegeven dat ik nooit heel veel zin heb in familiedagen, maar dit was uiteindelijk echt heel erg leuk. Even bijkletsen met ooms, tantes, nichtjes en neefjes van mijn vaders kant en samen heerlijk eten. Het was guur weer buiten, dus het voelde bijna een beetje als Kerst. #winterkriebels!!

IMG_8576
Oscar wordt echt al zo groot! Kijk dan 😀

Zondag: dam tot dam
Op zondagochtend vertrok ik vroeg vanuit Assen om weer terug te gaan richting Amsterdam, omdat Jan vandaag de Dam tot Damloop zou doen en ik zou supporten. Niet heel handig qua planning, maar uiteindelijk ook weer geen wereldramp om op zondagochtend om 9 uur in de trein te zitten.

Nét op tijd stapte ik uit in Zaandam, want Jan was een insane snelle Damloop aan het rennen en ik was bijna niet op tijd bij de finish. Maar uiteindelijk toch gelukkig wel net, haha.

IMG_8609
Chips vreten na 16km hardlopen: that’s my man 😀

Daarna finishte nog een vriend van ons en hebben we met z’n 4en nog even wat gegeten en gedronken bij een troosteloos café in Zaandam. Alles wat we kregen was smerig (echt intens ranzige kipkluifjes, smerige saté, rare nacho’s en zelfs de muntthee vond ik goor; nou, dan doe je echt iets goed mis hahaha). Maar goed; we hadden honger en we hadden het koud en dus was het oké. Ish.

Daarna gingen we lekker naar huis en hadden we nog echt een heerlijke zondag. Ik dook de keuken in om weer eens koekjes te bakken (dit was echt lang geleden), Jan dook op de bank om bij te komen van 16 km hardlopen. Prima zondag <3

IMG_3125
Dit is hoe een topzondag eruit ziet. Overigens dikke tip: maak toastjes met brie, Zeeuws spek en honingraat (check dit ff) ennnnn die Stassen cider is GEWELDIG lekker.

Inmiddels is het alweer donderdag in de volgende week en ik hoop echt dat de tijden die nu komen rustiger zijn. Of dat ik er in ieder geval meer controle over heb. Ik heb gewoon echt best wel veel klussen en dat is super fijn, maar ook een uitdaging in m’n planning en ik haat het dat ik steeds m’n dagboek niet op tijd online krijg. Maar ik hoop gewoon echt dat het me vanaf nu weer lukt.

Ik werk wel heel fijn met de planner van Cynthia Schultz tegenwoordig en dat bevalt tot nu toe erg goed. Zo heb ik tenminste een overzicht van wat ik allemaal moet doen in een week en kan ik mooi een indeling per dag maken. Dat geeft al behoorlijk wat rust :).

Deze week staat nu vooral in het teken van lekker werken, bijkletsen met vrienden, de trouwerij van het zusje van Jan a.s. zaterdag (zin in!) en meer quality time.

En deze week staat in het teken van HET LEVEN VIEREN. Zoals je misschien al op Instagram hebt gelezen waren mijn afgelopen weken behoorlijk spannend en kreeg ik gisterochtend eindelijk goed nieuws. Ik loop sinds 4 weken met een knobbeltje in m’n borst (ik schreef eerder in een dagboek dat ik ‘een persoonlijk dingetje’ had) en heb daarvoor verschillende onderzoeken gehad bij de huisarts. Ik moest een paar weken afwachten om te zien hoe het zou ontwikkelen en dat is dan toch wel een spannende tijd. Hoewel de huisarts me behoorlijk gerust kon stellen dat het waarschijnlijk niets kwaadaardigs is, blijf je toch in spanning zitten. Ik hield mezelf rustig door er niet te veel aan te denken (#kopinhetzand) en het niet met veel mensen te delen, maar toch glipt er af en toe opeens een moment van paniek doorheen; wat nou als het wél kwaadaardig is?! Oh man.

Gisterochtend mocht ik voor een echo naar het ziekenhuis en daar bleek meteen al dat het een cyste is. Een flinke ook, maar wel totaal onschuldig. Bizar hè? Dat je gewoon opééns op een zondagavond een knobbel voelt in je borst die er eerder nooit zat en dat dan opeens de wereld op z’n kop staat.

Inmiddels ben ik erachter dat het heel veel dingen kunnen zijn en dat vrijwel alles onschuldig is. Maar je zult maar net diegene zijn die wel borstkanker krijgt. Vét heftig. En gelukkig ben ik gewoon gezond <3.

Dus: spannende tijden achter de rug en mooie tijden voor de boeg. Tijd om het leven te vieren. Dat deed ik al, maar nu gewoon even nóg meer. Zei er iemand taart? Champagne? LET’S DO THIS!

PS: dank voor jullie lieve berichtjes <3

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 37 & 38: op vakantie, dam tot damloop, draaidagen, familie en ‘een knobbeltje’…

  • Wat raar dat je zolang moest wachten zeker bij vermoeden mama ca. Normaal binnen 5 dagen na vermoeden scan, en je hebt antwoord.

  • Marloes zegt:

    Vier het leven idd en koester t ook vooral!Fijn dat je gerust gesteld bent en het niks slechts was. Ik ben dus een van die meiden die wel borstkanker heeft gehad.En nu,een jaar later, na 8 chemo’s en een enkele amputatie en een boel andere shitzooi die ook nog wel ff voortduurt vier ik t leven gelukkig ook nog steeds.

  • Héél fijn om te horen dat het niks ernstigs is!! Lijkt me echt heel erg om in die spanning te zitten.
    Moet de cyste eruit worden gehaald eigenlijk?

    Verder weer een leuk dagboek met mooie foto’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *