3 borrelhappen met brie

Gesponsord – Hey you! Weet je hoe laat het is? Hoog tijd voor een nieuwe Bloginsiders actie! Man, dat is lang geleden. Maarrrrr we hebben weer een hele toffe partner gevonden en dus gaan we dit keer massaal aan de slag met… Président Brie; dé lekkerste brie uit de supermarkt omdat ie zo goed romig en zacht van smaak is <3. Yes baby!

In deze blogpost deel ik 3 toffe borrelrecepten met brie met je; originele recepten die je misschien niet zo snel zelf had bedacht. En het is de opdracht aan jou – als je mee doet natuurlijk – om óók anderen te inspireren om originele dingen met brie als borrelhap te doen. En ik kijk nu al uit naar jullie recepten. Hallo zondagmiddag: regen klettert op de ramen, een gure wind waait buiten en jij zit lekker binnen met je toastjes met brie en een lekker drankje #herfstkriebels! 😀

Maar nu droom ik weg… Eerst ga ik mijn drie toffe borrelhappen met brie met je delen. Klaar voor? Let’s brie!

Recept 1: Toastjes met Zeeuws spek, brie en honing
Nodig voor 10 toastjes: 5 plakjes Zeeuws spek – een hele punt Président Brie* – 1 theelepeltje honing(raat) – 10 toastjes

*dikke tip: haal de brie een half uurtje voor gebruik uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur is, dan is de smaak het best!

Beleg de toastjes met een half plakje Zeeuws spek, daarop een stukje brie en top af met een stukje honingraat of gewoon wat honing. Super simpel, maar echt súper lekker. Kende jij deze combi al?

toastjes2

Recept 2: Stokbroodjes met brie en shoarma
Nodig voor 10 stokbroodjes: 500gr shoarmareepjes – 1/2 rode paprika – half stokbrood – een hele punt Président Brie

Beleg de stukjes stokbrood met een plakje brie en grill dit een paar minuten in de oven totdat de brie gesmolten is.

Snijd de paprika in kleine stukjes en bak even in de pan totdat dit een beetje donkerder kleurt. Voeg dan de shoarmareepjes toe en bak dit mee totdat de shoarma gaar en knapperig is.

Verdeel de shoarma met paprika over de stokbroodjes met brie en eet smakelijk!

sstokbroodjes2
Dit is een super verrassende combinatie. De brie gaat heel lekker samen met de smaak van varkensvlees, dus dat is echt top!

Recept 3: Minipizza’s met brie & studentenhaver
Nodig voor 5-6 mini pizza’s: half pak mix voor pizzabodem – scheutje olijfolie – een hele punt Président Brie – 5 of 6 eetlepels studentenhaver – 200gr spinazie  – beetje honing

Meng de mix voor pizzabodem met een scheutje olijfolie en wat water en kneed dit tot een mooi pizzadeeg. Maak er bolletjes ter grootte van een pingpongballetje van en rol die uit tot mini pizza’s. Zet de pizzabodems in de oven en laat de oven voorverwarmen tot 180C. Terwijl de pizza’s er dus al in liggen.

Bak in de tussentijd in een droge pan de spinazie heel even, zodat de bladeren slinken en eventueel vocht verliezen.

Zodra de oven voorverwarmd is, haal je de pizza’s er heel even uit en beleg je ze met spinazie, twee plakjes brie, een eetlepel studentenhaver en wat honing. Bak de pizza’s vervolgens nog ongeveer 10 minuten af in de oven; totdat de bodems gaar zijn en de brie gesmolten en een beetje goudbruin.

pizzaatjes
Dit is een klassiek Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl-recept en echt eentje uit de oude doos. Een gekke combinatie, maar súper lekker!

Welk recept lijkt je het lekkerst? Ik kan niet kiezen, dus ik laat het aan jou :D.

story

Denk je dat je zelf ook wel wat tofs met brie kan bedenken én heb je zin om gratis een Président Brie verrassingsbox te ontvangen en daarmee aan de slag te gaan? Geef je dan hierrrr op om mee te doen als Bloginsider van mijn blog. Degene die het tofste recept maakt (en ik ben het jurylid die dit bepaalt, woehoe), wint daarnaast ook nog eens een toffe prijs. Daarover later meer…

Geef je hier op en inspireer anderen met jouw brie-recept. Heb jij bijvoorbeeld de beste combinatie op een toastje, maak jij al-tijd bitterballen van brie of gebruik jij gesmolten brie als dip voor je chips? Ik wil alles weten 😀 Kom maar doorrrrr met die recepten!

Tot zo ver mijn eerste brie-verhaal. Binnenkort komt er een update online met nog meer brienspiratie. Jemig; wat een slechte woordgrap. Tot dan!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *