Groene curry met pangasius en andijvie

Goedemorgen goed volk! Sinds kort lijd ik aan curry-cravings. Niet de curry die je op je frikandel speciaal smeert (hoewel: ook), maar de curry uit Thailand. Of India. Of weet ik waar uit Azië. Curry voor, en curry na. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Klinkt overdreven? Is het ernstig genoeg dus niet; zo erg zijn m’n cravings.

Gisteravond mocht ik van mezelf weer eens toegeven aan m’n curry-lust, maar dat is best gaar, want ik heb een aantal écht lekkere curry recepten waar ik dan zin in heb, maar dat betekent ook dat iedere avond dat ik curry eet, ik niet echt een nieuw, inspirerend recept voor mijn blog heb. POTVERDIKKIE.

Maar! Gisteravond maakte ik dus weer mijn favoriete groene curry, alleen dit keer met andijvie, omdat ik dat nog had liggen. Tja, niet echt een baanbrekend nieuw recept, maar wel gewoon een tering lekker maaltje. Klaar voor? Let’s curry!

Nodig voor twee personen: 2 kopjes witte rijst – 2 pangasiusfilets – 400ml kokosmelk – 1 pakje Conimex Green Curry Paste (die is echt ge-wel-dig) – mango chutney voor erbij – 2 handjes gesneden andijvie

Bak de pangasiusfilet in een koekenpan aan beide kanten, zodat hij gaar is en uit elkaar valt. Voeg de andijvie toe en laat die slinken. Schenk er vervolgens kokosmelk bij en doe de groene curry pasta erbij en laat dit lekker pruttelen. Je hoeft niet meteen alle kokosmelk toe te voegen; dit kun je een beetje naar smaak doen.

In de tussentijd kook je de rijst in 8 minuten gaar.

Serveer de curry met de rijst en een beetje mango chutney, omdat dat altijd awesome is bij curry’s. Mjam! Eet smakelijk!

curr

Ik vond het echt suuuuuper lekker en vond andijvie een prima groente in dit recept. Om heel eerlijk te zijn proef je de smaak van de groente toch niet heel extreem, omdat de curry veel smaak heeft en lekker pittig is. Volgens mij heb ik deze curry ook wel eens met spinazie of snijbonen gemaakt en dan is de smaak niet heel anders. Toevallig had ik nu nog andijvie in huis, dus wat dat betreft kon ik het mooi opmaken #vermindervoedselverspilling.

Anyway: super geslaagd recept weer. Man, wat heb ik lekker gegeten.

Heb jij die green curry paste van Conimex al ontdekt? Ik vertel je echt: deze unit is HEERLIJK.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Groene curry met pangasius en andijvie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *