Hello you! Ooooh wat had ik deze week zin in ongezond voedsel. Het hoogtepunt (dieptepunt?) beleefde ik afgelopen woensdag toen ik lunchte met een frikandel speciaal én een turkey(sito) stick en als avondeten kipsaté met satésaus en friet maakte. Man, wat een geschrans deze week. ZO lekker!
En vandaag dus het simpele recept voor een patatje met kipsaté en saus en sla. Klaar voor? Let’s satésaus!
Nodig voor één persoon: 1 hand Vlaamse frites* – 2 kipdijfilets – hand gemengde sla – satésaus – gebakken uitjes – mayonaise – 3 satéprikkers
*ik gebruikte de Vlaamse frites uit het koelvers vak bij Albert Heijn. Die zijn officieel niet voor in de Airfryer, maar dat ging bij mij prima.
Snijd de kipdijfilets in 3 stroken en rijg steeds twee stroken aan een sateprikker; zo krijg je 3 stokjes kipsaté. Deze kipsaté bakte ik tussen m’n tosti-grill totdat de kippetjes bruin kleurden en er gaar uitzagen (en dat dus ook waren). Dit duurt denk ik een minuut of 6-10.
In de tussentijd bakte ik de frites af in m’n Airfryer (14 minuten op 180C) en warmde ik de satésaus op in de magnetron.
Serveer alles bij elkaar, doe er wat sla bij, wat gebakken uitjes over, wat mayo naast en klaar is je vreetmaal. ENJOY!
Ik vond het echt super lekker en het was alles waar ik zin in had. Lang leven vet voedsel 😀
Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Kelly zegt:
Heerlijk dit!