Hey you! Oh ik heb echt zo’n chill recept voor je. Gistermiddag moest ik thuis lunchen en ik had bijzonder veel honger, dus ik wilde even een soort van avondeten maken, met dingen die ik nog in huis had + nieuwe boodschappen. Ik had al tijden een courgette en avocado liggen, dus dat werd de basis van m’n maal. Oh en er stond nog slagroom in de koelkast; daar kon ik ook wel wat mee. En ik had al een week zin in garnalen, dus die kon ik er ook mooi doorheen doen…
Benieuwd naar het recept? Lees verder!
Nodig voor 1 persoon (grote portie): 1 bakje grote garnalen – 1 bakje rivierkreeftjes – 50ml slagroom – 1 avocado – een klein handje verse spaghetti (ongeveer 1/3 van de verpakking) – 1/2 teen knoflook – beetje verse peterselie – 1/2 bosui – beetje cayennepeper – grof zeezout – 1/2 courgette
Haal de courgette door een spirelli, zodat je sliertjes krijgt.
Haal het vruchtvlees uit de avocado. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak hier de avocado in. Gewoon een paar minuten. Voeg dan de garnalen toe en de courgetti en bak dit even mee. Voeg er dan een scheut slagroom en een halve teen knoflook uitgeperst aan toe en laat dit lekker met elkaar pruttelen tot een romige saus.
Kook in de tussentijd de pasta in 4 minuten gaar. Giet de pasta af en roer die dan ook door de avocado-saus met garnalen en courgetti.
Doe de pasta op een bord en drapeer de rivierkreeftjes eroverheen. Top af met wat cayennepeper, grof zeezout, een bosui in ringetjes en wat verse peterselie. Klaar!
Zo! En dat was me toch een lekkere pasta. Echt súper nice. Veel smaak, veel room, super machtig, lekker met een beetje pit, niet te vissig, maar wel interessant qua smaak. Echt; ik vond het een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar.
Lijkt het je lekker?
Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
Marieke zegt:
Ik heb t recept geprobeerd, was een succes!
Karlijn zegt:
Ziet er heerlijk uit!
Is Elske er niet meer? Mis haar blogs 🙂