Lasagne met spinazie, tomaat, (vega) gehakt en kruidenroomkaas met Doritos

Goedenavond! Ik heb gister de hele dag al in de keuken gestaan omdat ik aan de slag moest met wat advertorials en toch had ik ‘s avonds nog zin om te koken. Ik had al sinds vanochtend (toen ik een of andere vlog van een YouTuber aan het kijken was en opwarmpasta zag) zin in een flinke pasta uit de oven. Iets van lasagne. Of iets anders machtigs. Dus daar ging ik maar eens mee aan de slag…

Nodig voor één persoon: 5 verse lasagnebladen – de helft van een verpakking vega gehakt of 150gr gehakt – 5 romaatjes – 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden – 100gr spinazie – 1/2 kuipje kruidenroomkaas – paar pijnboompitten – flesje tomatensaus van een merk dat er luxe uitzag maar inmiddels heb ik het flesje al weggegooid en natuurlijk niet onthouden welk merk het was, dus zoek het uit. Het had in ieder geval zo’n dop die en bierflesje ook heeften er stond alleen maar Italiaans gebrabbel op

In de supermarkt had ik opeens weer heel erg last van m’n Vleesverlangen-challenge (toen ik 2 weken geen vlees at en dat me bizar beïnvloedde) en toen wilde ik geen gehakt kopen. Dus ik ging voor vega gehakt, maar jij kunt gewoon zelf kiezen wat je gebruikt natuurlijk.

Doe het vega gehakt in de pan en bak het even aan (of in het geval van gewoon gehakt; bak het rul). Voeg dan tomatensaus toe en spinazie. Laat de spinazie helemaal slinken. Voeg dan de kruiden toe en bak even mee. Doe saus in een ovenschaal met steeds een lasagneblad ertussen. Eindig met saus en top af met dotjes kruidenroomkaas en wat pijnboompitten. Zet de lasagne 25 minuten op 180C in de oven. Klaar!

Niet vergeten: serveren met Doritos paprika. Heel belangrijk, mjam! Niet per se voor de smaak, maar wel omdat het awesome is om Doritos te eten bij je pasta.

Ik vond het echt een bijzonder goed gelukte pasta. Die roomkaas was er lekker door, maar de smaak van de saus was ook echt goed. En ik weet nu niet of het ligt aan mijn combinatie, aan het vegagehakt dat gewoon al een smaakje heeft misschien of aan de saus en dat het toch wel echt goede saus is. Maar ik kan dus niet uitleggen welke saus, dus daar heb je niks aan. Anyway: het was heerlijk. En morgen ga ik nog een restje opwarmen als lunch. Net als de vlogger die me inspireerde om dit uberhaupt te gaan eten.

Oh en: hoe AWESOME is mijn nieuwe serveerplank?! Gekregen van mijn familie tijdens de boekpresentatie van boek #2 <3

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Lasagne met spinazie, tomaat, (vega) gehakt en kruidenroomkaas met Doritos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *