Leonie’s week 43: de week van mijn boeklancering, ik open mijn eigen restaurant, veel media-aandacht en bijkomen!

Hello you! Het is maandagochtend en dus de hoogste tijd voor een terugblik op mijn afgelopen week. En dat was me er een… Het is je vast niet ontgaan dat ik afgelopen woensdag mijn tweede boek lanceerde én het nieuws naar buiten bracht dat ik een pop-up restaurant ga runnen? Woehoe! Nou, je begrijpt dat mijn week compleet in het teken van deze toestand stond. Met media-aandacht, lezers, heel veel eten bestellen en een weekendje bijkomen. Benieuwd naar mijn week? Lees verder!

Maandag: interview Elle Eten en goodiebags vullen
Ik begon mijn maandag in bed met een interview met Elle Eten. Via de telefoon ja, niet in mijn bed, haha. Daarna had ik nog een telefonische afspraak en werkte ik al met al behoorlijk hard. ‘s Middags haalde ik bij Stach de chocolade op voor de goodiebags en ging ik beginnen aan het vullen van 50 goodiebags voor de boekpresentatie. Wat een werk!

img_9055
truffelmayonaise en chocolade voor in de goodiebags
img_9056
Mijn huis was deze week nog meer dan anders een ravage
img_9063
Een welverdiend wijntje

Dinsdag: laatste dingen regelen voor woensdag
Op dinsdag wilde ik alles geregeld hebben voor de boekpresentatie woensdag, zodat ik woensdag overdag gewoon rustig aan kon doen. Er moest nog véél gebeuren; niet alleen moesten de goodiebags nog verder gevuld worden, ook moest ik thuis zijn voor een banner die ik binnen kreeg..

img_9097
De banner kwam binnen en ik moest even met mezelf op de foto 😀

Verder moest ik boodschappen doen zodat we wat te eten zouden hebben tijdens de borrel én er moest heel veel geschreven worden. Ik zou namelijk woensdag het nieuws naar buiten brengen dat ik m’n eigen pop-up restaurant begin en daarvoor moest van alles klaar staan; 2 blogposts, posts op social media, een facebookevent, een reserveersysteem met automatische mails, een persbericht om naar de media te sturen, een perslijst. Noem maar op! Dinsdag was een druk dagje 🙂

img_9084
Ik was druk bezig met het schrijven van het persbericht en deelde een kleine scoop via Snapchat… 😉
img_9092
Lesje bodybalance op dinsdagavond. Even zennnnn worden!
img_9094
Stokbrood met truffelmayo en carpaccio = dinner van dinsdag….

Woensdag: BOEKLANCERING 2E BOEK!
En toen was het woensdag en was het D-day! Woehoeeee! Ik stond heel relaxt op en kon het, doordat ik dinsdag al zoveel had gedaan, echt rustig aan doen. Om een uur of 11 kwam ik een keer uit bed en om een uur of 2 ging ik me aankleden. Kledingcrisis overleefd en om 4 uur was ik klaar om met vriendin Yoka naar de locatie van de boekpresentatie te gaan.

img_9107
ff een salade lunchen..

We waren eigenlijk van plan om een Car2Go Smart te nemen, maar daar pasten we met onze vijftig goodiebags natuurlijk nooit in. En dus namen we een Uber Van: chill!

Bij Bedford Stuyvesant aangekomen gingen we alles klaarzetten en begon het wachten op de eerste bezoekers. Om half 6 zou de inloop beginnen, maar om kwart over 5 waren de eerste mensen er al. Ik gooide nog even een prosecco achterover, want ik was onwijs nerveus.

Ik vond het vooral spannend dat ik eindelijk over m’n restaurant kon gaan vertellen. En het is ook best bizar dat je in een café staat waar alleen maar mensen voor jou komen. Zó liefdevol, maar van te voren ook best een stressvol idee. Je kunt niet even wegsneaken om op adem te komen zeg maar. Maar! Er waren echt veel mensen en allemaal lieve, leuke mensen die dicht bij me staan, dus het was echt heel heel heel leuk.

img_9128
Lieve vriendinnetjes

Om kwart over 6 begon de uitgever met een speech en daarna was ik aan de beurt… Ik had, in tegenstelling tot twee jaar geleden, mijn speech beter voorbereid. En dat moest ook wel, want ik moest véél vertellen. Natuurlijk bedank je in je speech mensen die je hebben geholpen in het proces van het boek maken, maar ik moest ook nog iets anders belangrijks vertellen: het nieuws van het restaurant.gwesecafe

Ik leidde het voorzichtig in en toen het hoge woord er eenmaal uit was -“IK GA EEN EIGEN RESTAURANT OPENEN”- was de reactie van alle aanwezigen echt a w e s o m e! 😀 Oooooh, het had niet beter gekund. Ik had het dus geheim moeten houden voor heel veel mensen uit mijn omgeving en dat was MOEILIJK! 😀 Maar nu is het hoge woord er eindelijk uit en gaan we het echt doen, aaaah!

Daarna was het tijd om het eerste exemplaar van het boek aan iemand te overhandigen. En dat deed ik aan Bob, het ongeboren zoontje van mijn zus. (Bob is overigens een werknaam, haha). Onder het mom ‘dan weten we zeker dat hij fatsoenlijk eet als hij over 18 jaar op kamers gaat’ kreeg mijn zus het eerste exemplaar. En natuurlijk moesten we daar allebei om huilen, haha. Zo; en nu aan de borrel.

img_9119
Sas krijgt het eerste boek!
img_9130
ff signeren 😀

Tijdens de borrel ging ik het boek signeren, voor de mensen die het wilden hebben. VET leuk is dit; zo spreek ik toch nog iedereen die op de borrel is, heel eventjes. Er waren zelfs een aantal lezers, super leuk om jullie ook eens te zien! 😀

Check hier alle foto’s van de boeklancering!

Leukste foto van de avond, met Jan 😀
Je kon zelf tosti’s bakken op de boeklancering. En het werd massaal gedaan, haha. VET leuk!
Klein beetje trots 😀

Om een uur of half 9 was het afgelopen en vertrok ik met familie en boyfriend (yes!) naar huis om daar nog ff friet te eten en de avond af te sluiten.

img_9118
Yes please

Man, wat had ik een fantastische avond gehad. Zo veel liefde, zo veel lieve reacties en ik vind het zo fijn dat je dan zoiets groots kunt delen met alle lieve mensen om je heen (én een vriend, ik was zo lang bang dat ik na zo’n avond als dit alleen in bed zou liggen en dat zou ik zo stom vinden) en dat men trots is. Echt, een boekpresentatie is het leukste om mee te maken OOIT. <3

En! Ook awesome; de eerste reserveringen voor het Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé kwamen al binnen! ‘s Avonds hadden we al twintig mailtjes en toen we de volgende ochtend wakker werden alweer 25 erbij, waaaah!

Donderdag: Interview bij BNR Nieuwsradio, Jillz event en uit eten
Donderdag werd ik super vroeg wakker omdat ik nog helemaal stijf stond van adrenaline. Ik wilde natuurlijk ál m’n social media checken op de eerste reacties. En ik werd overladen door toffe reacties, wauw!

img_9151

‘s Middags had ik een interview bij BNR nieuwsradio en dat was ook heel tof. We praatten over mijn tweede boek en het was echt een heel leuk interview.

Daarna ging ik thuis nog even aan het werk, want ja: er moet ook gewoon gewerkt worden deze week.

img_9150
De herfst is prachtig dit jaar! Lekker wandelen door de stad <3

‘s Avonds zou ik naar een event van Jillz bij Baut & Dreesman (lekker restaurant in Amsterdam), maar het was niet helemaal wat ik van verwachtte en binnen tien minuten sneakte ik weg om uit eten te gaan met Laura, Fleur en een vriendin van hun. Helemaal in Amsterdam Oost, bij Bar Mowgli. Súper leuk was dit. Er komt nog een hotspot-artikel over online!

img_9170
Biertjes bij Mowgli

Vrijdag: interview Funx, hipstertournee en chillen
Vrijdagochtend nam ik een video op over de inhoud van de goodiebag. Check die hierzo!

‘s Middags had ik een radio-interview bij Funx, over mijn tweede boek, en dit was weer heel erg leuk. Echt, ik hóu zo van radio!

Daarna fietste ik een heel stuk door Amsterdam om even te genieten van de prachtige herfst én op zoek te gaan naar een leuk tentje om te gaan werken voor de hipstertournee. Dat was immers al een tijdje geleden en ik had wel zin om even niet thuis te zitten.

Ik streek neer bij Betty Blue in het centrum van Amsterdam en schrijf er nog een blogpost over!

img_9190
Betty Blue

En daarna was het tijd om te chillen. Ik kookte fatsoenlijk voor mezelf ‘s avonds (dit was echt uitzonderlijk deze week) en boekte een massage.

img_9201
Toestand: ik boekte een massage bij een adres dat ik nog niet kende en toen ik aankwam bleek het gewoon bij iemand thuis te zijn. Ik moest drie trappen naar boven en kwam op een kamertje in iemands huis terecht. Bést wel raar om daar dan opeens in je blote bovenlijf te staan. Maar goed, did it en was zen naderhand, haha.

En ik las een boek uit! Het boek 100% Yentl van Yentl Keuppens, een bekende Belgische blogger. Met haar ben ik op persreis naar IJsland geweest en we hebben altijd contact gehouden. In haar boek schrijft ze over haar eetstoornis waar ze jaren mee gestreden heeft en het was prachtig om te lezen. Het klinkt een beetje gek, maar ik weet dat ik best wat meisjes (en jongens misschien ook wel) heb die mijn blogs lezen en ook kampen met een eetstoornis en ik kan jullie dit boek aanraden. Omdat het zo’n mooi verhaal is over hoe zij er toch bovenop wist te komen…

Ook vrij tof aan vrijdag: reserveermeisje Yoka appte me voordat zij op de boot stapte naar Engeland, dat het restaurant al praktisch vol was. We hadden nog twaalf plekjes en twintig onbeantwoorde e-mails. WAUW! Ik had niet durven dromen dat we binnen twee dagen vol zouden zitten, aaah! Super leuk!

Oh en óók heel cool; er verscheen op Metronieuws.nl, Lindanieuws.nl en op Parool.nl een stuk over mijn tweede boek en restaurant. YES! Dat was precies de bedoeling, zo cool! 😀

Zaterdag: chillen
Ik begon mijn zaterdag met een rondje hardlopen door het Erasmuspark. Yes, ik train nog steeds om de vrouwelijke Ronaldo te worden. Inmiddels kan ik al drie hele minuten achter elkaar hardlopen zonder dood neer te vallen, maar ik heb wel nu al een probleem met verveling… Daarna verwende ik mezelf met croissantjes tussen het tosti-ijzer.

img_9218
Prachtige herfst in Amsterdam
img_9230
Yes, mijn boek bij de Bijenkorf!

Zaterdagmiddag ging ik heel even de stad in, omdat ik een nieuwe tas nodig had (echt) en vond dat ik die nu wel verdiend had. Cadeautje voor mezelf. Ik had besloten dat dat nu ook echt wel een keer een dure mocht zijn (over honderd euro, vind ik al heel wat voor een kleine tas). Maar in alle dure winkels slaagde ik natuurlijk niet en uiteindelijk ging ik naar huis met twee prachtexemplaren van ZARA en was ik in totaal €55 kwijt. Haha! Maar héél blij mee <3.

img_9233
Zaterdagmiddag dronk ik een biertje en  was ik knetterlam (van 1 biertje ja) en probeerde ik mezelf nuchter te krijgen en smeerde heel veel make-up op en dat lukte best goed, maar ik werd niet echt nuchter. Zo’n foto. En ik krijg ‘m niet omgekeerd, zo raar.

Zaterdagavond ging ik uit eten met Lianne bij een restaurant waar ik was uitgenodigd. Heerlijk gegeten en de review komt nog online.

img_9237
Wijn bij Café vrijdag!

Daarna doken we nog even een bar in en hadden we een ultra gezellige avond. Ik stopte op de weg naar huis nog even bij Snackbar Marja en eindigde mijn avond in bed met patat speciaal en Breaking Bad.

img_9245
SNACKS

Zondag: KATER
Zondag had ik echt een behoorlijke kater. Hoofdpijn, man! En dat heb ik nooit. Ik wilde op tijd opstaan zodat ik naar bodybalance kon gaan, maar ik had zo’n last van alles in m’n lijf dat ik skipte en in de tuin zelf een lesje bodybalance volgde via YouTube.

img_9070
Drie poezen voeren in de achtertuin

‘s Middags heb ik de hele middag in de keuken gestaan voor advertorials en ‘s avonds maakte ik nog even een wandelingetje.

img_9296
Zelfgemaakte cranberrysaus: vet trots op mezelf dat dit goed lukte

Man, wat had ik een leuke week gehad en wat ben ik heerlijk bijgekomen in het weekend. Op naar een nieuwe week!

img_9274
Zondagavond nog tot laat aan het werk, heerlijk!

Inmiddels is het maandagochtend en heb ik echt een enoooorme to-do-list voor de komende week. Er moet de komende tijd naast mijn gewone werkzaamheden veel gedaan worden voor publiciteit voor het tweede boek en er moet nog van alles geregeld worden voor het restaurant. Bovendien wil ik ergens in november nog een week lang door het land reizen voor signeersessies in boekhandels, maar dat moet allemaal nog georganiseerd worden. Ik ga best een drukke tijd tegemoet en ik heb er zelfs een persreis naar Thailand voor afgezegd, OMG! En! Mijn zus staat ook nog op het punt om te bevallen, aaaaah! 😀 Hysterie alom, je begrijpt het.

Vanmiddag ga ik een uur radiomaken bij Radio Decibel (leuk!), morgenavond ga ik naar een intellectuele avond over pakjes- en zakjesvoedsel, woensdag heb ik een serieus interview en donderdag een fotoshoot voor datzelfde interview, vrijdag komt At5 langs voor een item, ik ga nog naar een concert, mijn moeder is jarig zaterdag, zondag ga ik eten met m’n eetclub, kortom: genoeg te doen deze week! Zin in!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *