Hotspot: Aziatisch eten bij Bar Mowgli in Amsterdam Oost

Hallo jij! Een tijdje geleden nam ik me voor om tenminste één keer per week uit eten te gaan en dat bevalt me echt bijzonder goed. Er zijn zo bizar veel leuke caféetjes in Amsterdam, dat het ook echt niet moeilijk is om je iedere week een leuk café te tippen. Dit keer: Bar Mowgli.

Bar Mowgli vind je in Amsterdam Oost, tegenover Maxwell (ook een leuk café). Je eet er Aziatisch eten en het is goed!

Ik at er vorige week donderdag, voor de verandering eens op eigen rekening (haha dit is zo erg), samen met Laura, Fleur en een vriendin van hun. We zaten aan een hoge tafel met barkrukken (haat ik eigenlijk), in een vrij leeg restaurant. Hoewel het bij Smokin’ Barrels en Maxwell allebei druk was, zat hier maar anderhalf man en een paardenkop (kennen we die uitspraak of is dit weer iets Drenths?).

Ondanks de rust in het restaurant, was de sfeer toch gezellig. De inrichting is leuk, het licht gedimd en het personeel heel aardig.

mowgli2
Leuk hoekje!
mowgli1
Kijk: vet leeg op donderdagavond

Je kunt bij Mowgli Aziatisch eten, maar niet zoals je gewend bent bij een slechte Chinees of een rare toko bij Nieuwmarkt. Gewoon goed en lekker.

mowgli5
3x steamed bun en 1x een viskoekje

Ik at er een steamed bun met buikspek als voorgerecht, naanbrood met dips als opvulling en als hoofdgerecht koos ik de sushi bowl. Mijn tafelgenoten namen ook een stemed bun voor, als hoofd een curry of noedels en na nog een toetje. Je kunt dus zelf een beetje variëren met wat je neemt; ik was blij dat ik niet voor de noedels of curry was gegaan want die portie was enormmmm. Mijn sushi bowl was daarentegen perfect van formaat 😀 Oeh en de smaak: goed! Dit was écht een lekkere sushibowl.

mowgli3

De steamed bun met buikspek vond ik ook prima, maar niet uitzonderlijk goed (zoals die van HappyHappyJoyJoy), maar gewoon lekker. En de toetjes waren ook lekker!

Ik vond het echt wel een leuke plek om te eten en vind het stom dat het er op een donderdagavond zo ontzettend rustig was. Nergens voor nodig! De sfeer is goed, het eten is goed, het personeel is goed; waarom zit hier niemand? En de prijs? Ook prima! Ik was voor mijn driedelige maaltijd + bier €30 kwijt. Maar ik zat dan ook écht vol.

Bar Mowgli in Amsterdam Oost is een aanrader. Ook voor overdag, om te lunchen of er lekker te werken. Loved it!

mowgli6

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Hotspot: Aziatisch eten bij Bar Mowgli in Amsterdam Oost

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *