Door Elske – Hallo leuke mensen! Vraag me alsjeblieft niet wat ik aan het doen was vanavond tijdens het koken, want ik had ook geeeeeeen idee. Totaal inspiratieloos liep ik om 18 uur door de supermarkt, waar ik van allerlei dingen uit de aanbiedingen meenam, behalve iets wat me inspiratie gaf om mee te koken ‘s avonds. Wat is dat toch; dat je na een lange werkdag totaal geen inspiratie meer hebt, alsof je hoofd leeg is?
Nou goed, ik kocht dus wel verse spinazie en besloot daar wat mee te maken. Omdat ik ook pizza’s kocht, maar het nog geen weekend was en dus nog geen tijd voor pizza #gunfactor en deze pizza’s in de vriezer deed viel mijn oog op ingevroren verse pasta. Ravioli met spinazie en ricotta. En pas toen begon mijn brein weer een beetje te werken. Ravioli gevuld met spinazie en kaas, in een saus met spinazie en avocado. Avocado? Juist ja. Van Leo leerde ik dat warme avocado super lekker is en er lag toevallig nog een avocado weg te rotten. Die was zo smeuïg dat ik er voor mijn idee echt een lekkere saus van kon maken. Lees verder om te lezen of dat een goed idee was, of dat ik toch beter voor die pizza had kunnen kiezen…
Voor één persoon: halve bak verse ravioli spinazie – ricotta – 200 gram verse spinazie – halve rijpe avocado – 1 kleine ui – 1 teen knoflook
Snipper de ui en ontdoe de knoflook van zijn schil. Doe een scheut olie in een pan en pers hierboven de teen knoflook uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak even op middelhoog vuur. Wanneer deze een beetje een kleurtje beginnen te krijgen, voeg je de spinazie in delen toe. Nu lijkt het nog veel, straks hou je vrij weinig over dus lekker bakken met die spinazie!
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bij verse pasta is dit vrij kort. Mijn pasta kwam uit de vriezer, was nog bevroren, maar zelf bevroren in kokend water in ongeveer 5 minuutjes klaar. Liefde voor verse pasta!
Ondertussen haal je de avocado uit zijn schil en plet je hem met een vork op een snijplank zodat je een prutje krijgt. Ik hoefde daar niet eens meer moeite voor te doen; zo rijp was mijn avocado. Al je spinazie gebakken? Mooi! Voeg dan de avocado aan de spinazie toe, met wat peper en zout en roer nogmaals door.
Schep wat ravioli’s op je bord en daarna de saus. Diner is ready! En wat vond ik daar nou echt van.. Het was verrassend lekker! Verrassend omdat ik echt heel weinig van dit gerecht verwacht had, gezien de toestand van mijn cognities op het moment van koken. Maar het was niet super heerlijk; volgende keer zou ik toch een soort van roomsausje van de spinazie maken. Het was nu lekker uit zijn eenvoud, maar ik hou gewoon wel van een sausje bij de pasta. Daarentegen zeer geslaagd als lekker, snel en goedkoop (en vega) maaltje.
Wat zeg jij; pizza of deze pasta? 😉
Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?
leonie zegt:
Haha compleet mijn schuld dat de blogs van Elske niet online kwamen. Ik was een beetje te druk om het in te plannen, maar inmiddels staat er weer een hele lading klaar <3
Karlijn zegt:
Jaaa je bent er weer! Leuk om weer iets van je te lezen. En inspiratieloos door de supermarkt, zo herkenbaar. Eerlijk is eerlijk, jij maakt er dan toch nog wel echt iets lekkers van, ik kom vaak niet verder dan alle groentes in de wok gooien en het samen met rijs of iets op mijn bord te smijten. Misschien dat ik dit vanavond wel ga maken, hoef ik daar in ieder geval niet meer over na te denken 🙂
elske zegt:
Ha, wat leuk om te horen Karlijn! En heeeeeeel goed om te weten dat ik niet de enige ben die wel eens als een ‘kip zonder kop vol inspiratie’ door de supermarkt loopt 😉