Zelfgemaakte pasta met burrata, knoflooktomaten en basilicum

Hey you! Vandaag heb ik een recept dat heel erg geweldig is, heel erg makkelijk, maar ook wel een beetje niet zo gewoonwateenstudentjesavondseet. Het zit namelijk zo: mijn vriend werkt bij Philips en nam deze week een freaking PASTA MACHINE mee naar huis. VET FANTASTISCH! Dat betekent dat we nu gewoon thuis in een handomdraai zelf verse pasta kunnen maken en zodoende aten we gisteravond de sterren van de hemel. Echt ge-wel-dig.

Je kunt dit recept natuurlijk maken met pasta uit de supermarkt, maar dan wordt ‘t net iets minder lekker. Evengoed deel ik dit recept met liefde met je ennnn een linkje naar de pastamaker zodat je die mooi voor je volgende verjaardag kunt vragen, want dude: dit heb je nodig. Klaar voor zelfgemaakte pasta?

Nodig voor twee personen: 250gr bloem – 1 ei – beetje water* – 1 bol burrata – 1 pakje romaatjes die nog aan die stok (??) zitten – peper – zeezout – olijfolie – 1 teen knoflook – beetje verse basilicum (stuk of 10 blaadjes pp)

* in totaal heb je 100gr vocht nodig vs 250gr bloem; het ei telt ook als vocht, dus voeg daar water aantoe totdat je totaal 100gr vocht hebt. En mix het ei en water dan door elkaar.

En je hebt dan nog de Philips Pastamachine nodig. Duur ding, maar wel vet lekkere pasta <3. Hier een linkje!

Je gooit de bloem in de pastamachine (hij weegt zelf af totdat je genoeg hebt) en zet de machine dan aan. Giet dan via de bovenkant het ei-water mengsel erbij en in 3 minuten kneedt de machine je pasta.

In de tussentijd doe je de tomaatjes in een ovenschaal. Je perst er een teen knoflook over uit en je schenkt er een lekkere scheut olijfolie overheen. Dit bak je 40 minuten op 180C af in de oven. Het is handig om halverwege even wat hete olie over de tomaatjes te strijken.

De tomaten zijn klaar wanneer ze een beetje gepoft zijn; de huid scheurt open, ze zien er lekker gebakken uit.

Waarschuwing: je huis ruikt op dit moment wel helemaal naar knoflook. Haha; Jan kwam thuis en dacht echt dat ik met 5 tenen knoflook aan het koken was. Nope!

Terug naar de pasta; die komt zodra het deeg gekneed is, uit de machine in de vorm die jij wil. Wij hadden het opzetstukje voor fettuchini erop gezet; een lekkere dikke spaghetti-achtige pasta kwam eruit. Je moet ze dan zelf ff afschaven/knippen op de juiste lengte.

De pasta kook je vervolgens in een pan met een scheutje olie en een snufje zout in een minuut of 2 beetgaar. Mjam!

De pasta deden we in een bord, daarbij een halve bol burrata, erop de tomaten met knoflook uit de oven en wat olie met knoflook en tomaat uit de oven. Ik topte af met blaadjes basilicum, zeezout, peper en een scheutje olijfolie. Klaar!

IMG_8973
Als je dit gaat eten, druk de tomaatjes dan plat, zodat het vocht eruit loopt. Dit is je saus. Let hierbij wel op dat dit héél heet vocht is en dat het zomaar alle kanten op kan gaan. Oh en lekker: dit vocht mengt een beetje met de burrata en dat is echt wel intens heerlijk!

En toen hebben we echt gruuuuuuuwelijk fantastisch gegeten. Dit was ZOOOO lekker. Zo ontzettend precies zoals pasta in Italië smaakt. En boy; er zat zo veel smaak aan. Het was echt ge-wel-dig. Priceless pasta. Mjam! Vanavond weer. 😉

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Zelfgemaakte pasta met burrata, knoflooktomaten en basilicum

  • BESTE STUDENTEN, OOK VOOR BURRATA-KAAS WORDEN HETZIJ DAN DE ITALIAANSE BABYKALFJES VERMOORD. OFWEL EINDIGEN DE 1 DAG OF URENOUDE BEESTJES OP DE VEILING, SOMS NOG NIET KUNNEN STAAND, ALS KISTKALVEREN, ENKELE MAANDEN IN N BAK TE KLEIN OM TE DRAAIEN! SOMS ZELFS OM OP TE STAAN! MET BLOEDARMOEDE VOOR HET ROZE VLEES, DOR VERARMDE VOEDING. PLEASE STOP MILK!!! HARTBIJVOORBAAT!!! ILSE.

  • Klinkt super lekker! Heb je tips hoe ik een halve burrata het best kan bewaren? Aangezien ik meestal alleen eet en een hele burrata dan wel een beetje veel wordt. (Natuurlijk eet ik m wel zo snel mogelijk daarna). De laatste keer sneed ik namelijk de burrata doormidden maar scheurde hij ook al een beetje. En je houdt dan minder room over als je m weer terug in het bakje met vocht doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *