Vlees noch vis: super vega, maar niet super saai!

Door Elske – Hallo hallo! Vroeger moest ik eigenlijk niets van vegetarisch eten weten. Dat wil zeggen: ik at gewoon wat moeders mij voorschotelde en dacht totaal niet na bij hetgeen wat dat was, als het maar lekker was 😉 Hartstikke prima en waarschijnlijk voor velen herkenbaar. Totdat ik op mijzelf ging wonen en vegetarische producten opeens als paddenstoelen uit de grond schoten. Ik ging mij er eens in verdiepen en vond dat het allemaal wel wat minder kon. Om lief te zijn voor de planeet waarop wij leven en die niet om zeep proberen te helpen met bijv. de bio-industrie. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal vega ben: ik eet bewust minder vlees, want ik denk dat je daarmee al hele bult bijdraagt.

Ben je niet vegetarisch of moet je niets van recepten zonder vlees weten? Mooi! Want, ik denk dat menig carnivoor deze recepten lekker vindt. Ben jij dit nou zelf, heb je vrienden of huisgenoten die als menig carnivoren door het leven gaan? Dan ben ik heel erg benieuwd wat je/jullie van onderstaande recepten vinden. Laat je het weten in de comments? 😉 Alle recepten zijn zonder vlees, zonder vis, maar met vleesvervangers en/of zuivel. Oke! Genoeg geschiedenis en kennis besproken; let’s vega!

Curry met kikkererwten en mango-spinaziesalade
Tijdens mijn reis door Thailand heb ik veel curry’s gegeten. Iets waar ze nog wel eens kip voor gebruiken, maar ook tofu of de vervanger totaal weglaten. Mis je dat? Totaal niet! Probeer deze maar eens; volgens Leo ontzettend (x10) lekker en super easy te maken!

Mission zeker heel goed possible: deze curry maken in 15 minuten!
Deze vega curry maak je in 15 minuten! Snel, makkelijk en ontzettend lekker <3

Romige spaghetti met champignons, peterselie en parmezaan
Goed, toegegeven: de echte vleesvervanger ontbreekt in dit recept, maar hé voor een keertje is dat niet erg. Morgen beter 😉 Want vandaag ga je genieten van deze romige spaghetti. Persoonlijk vind ik alles met champignonsaus lekker dus deze lijkt mij dan ook heerlijk!

spaghetti
Heel erg makkelijk, zo klaar en niet te vergeten: super lekker!

Vegaburger met satesaus, tauge en gebakken ei
Laatst at ik dezelfde vegaburgers als Leo in dit recept gebruikt en vond ze geweldig. Samen met een vriendin bedachten we dat dit ook superlekker zou smaken wanneer je er een Asian style burger van zou maken. En dan all the way, mét satésaus, gebakken ei en tauge. Wat blijkt? Leo maakte dit al eens! Dus hierbij het recept; weet ik in ieder geval alvast dat dit heerlijk moet zijn 😉

burgerabami1
Deze vegaburgers wil je vanavond nog eten. Geloof me.

Risotto met kastanjechampignons
Als er iets comfortfood to the max is, dan is dat wel risotto. Serieus, ik kan dat iedere dag wel eten. Het fijne eraan is dat je er heel goed mee kunt variëren en het dus ook vega kunt maken. Sterker nog, ik vind grote stukken kip door de risotto het juist minder lekker maken. Daar hoort gewoon lekker veel parmezaanse kaas in, wat bouillon en verder niet zo heel veel 😉 Dit recept met kastanjechampignons laat zien dat simpel heeeeel lekker kan zijn.

risotto_paddenstoelen_groentenmix_dirk_chardonnay_parmezaanse_kaas_rucola
Risotto; check, wijntje; check en verder heb je niets meer nodig 🙂

Griekse schotel met aubergine, rijst en geitenkaas
Ik had hier ook een lekker recept voor couscous neer kunnen zetten. Of een salade. Want beide ook ultiem goed vega-voer. Maar mijn oog viel op dit recept en het lijkt mij HEER-LIJK. Leo vond dat duidelijk ook (want 5 sterren) dus ik denk dat je dit gewoon maar eens moet gaan maken 😉

griekse_schotel_rijst_aubergine_kokos_geitenkaas2
Rijst, tomaat, aubergine en geitenkaas blijken een top combi voor een vegetarische maaltijd!

Goed. Dat waren vijf recepten waarmee ik hoop jullie heb weten te inspireren om een vegetarische en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Toch zin in wat anders? Probeer dan eens:

Deze pannenkoeken, want pannenkoeken zijn altijd goed

Vega pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons
Vega pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons

Of deze pizza, want: pizza is ook altijd goed. Friet trouwens ook. En das ook lekker vega 😉

pizza_mango_gorgonzola_veldsla_pistache_tomaat_turks_brood
Pizza op turks brood met mango, gorgonzola en pistache

Ik geloof dat dit wel voldoende is! Welke carnivoor (of niet carnivoor) miste vlees in deze recepten? En wat zou je dan anders doen? Ik ben heel benieuwd, let me know. Groetjes!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *