Leo’s leven #92: datenight bij straatlicht, de tuin opruimen, esma’s en het tegenovergestelde van blue monday

Goedemorgen leuke mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend, die in het teken stond van heel veel leuke to do’s; van dingen regelen voor het huis, tot babybezoek en date night in Amsterdam. We aten een gewelllldige kipburger, zagen nog een stukje van het Amsterdam light festival, ik heb wat gewerkt, we klusten in de bouwval en borrelden met vrienden. Lees je mee?

Vrijdag: overwerken :O
We begonnen de dag goed met een lesje yoga. Het ging met moeite, maar zoals yogajuf Adriene zegt: vet goed dat je bent gegaan. En zo is het maar net.

Na de yoga had ik een druk werkdagje. Ik schreef m’n dagboek, updatete m’n Eten-bestellen-in-Haarlem-blogpost, mailde m’n boekhouder, betaalde facturen en moest aan de slag met een campagne voor PLUS. En dus dook ik de keuken in om 3 stamppotten klaar te maken. Love it :D.

Blije meid

Ik werkte tot een uur of 7 door; niets voor mij, op een vrijdag, haha. Ik at zelfs m’n avondeten achter m’n bureau, omdat ik echt nog wat dingen moest afronden. Maar daarna was het tijd voor een vrijmibo bij vrienden.

Inmiddels wonen 3 van Jans beste vrienden in Haarlem (met aanhang), dus dat is echt rete gezellig. We wonen allemaal binnen een straal van 7 minuten fietsen van elkaar en dus is er altijd wel iemand die zin heeft om te borrelen. Vet gezellig.

Tijd voor Esma’s bij Paul & Kyra <3.

Ik maakte het alleen niet te laat omdat ik hou van vroeg naar bed gaan en ik merkte dat het wel eens een latertje kon worden voor Jan, dus deze meid fietste lekker alleen naar huis om met poes Teddy in bed te knuffelen.

Een paar uur later kwam Jan – zeer naar alcohol ruikend – naast me liggen. Blij dat ik toen al wat uurtjes geslapen had ;-).

Zaterdag: klussen & datenight
Op zaterdag werd ik fris en fruitig wakker. Jan iets minder, haha. Maar dat mocht de pret niet drukken, want we hadden vandaag weer een taakje in de bouwval. De achtertuin lag helemaal vol met oud hout van de vloeren en dat moest doormidden gezaagd worden en in de afvalbak voor het huis terecht komen.

Dit soort klusjes doen we graag zelf, omdat we er geld mee besparen. Op zich niet het allerleukste werk, maar we waren allebei weer zó blij om iets te kunnen doen in de bouwval. Echt heerlijk! En het resultaat was ook wel fijn; eindelijk een béétje een opgeruimde tuin.

Allemaal zooi uit de tuin.

We hebben nu alleen nog wat stoeptegels in de tuin liggen die we nog af moeten voeren, maar hopelijk worden die gratis door iemand afgehaald die ze goed kan gebruiken (stuur me vooral een bericht als je interesse hebt)!

Na zo’n ochtendje klussen sprong ik onder de douche en maakte ik me klaar voor een paar uurtjes Amsterdam. We gingen op babybezoek bij Claartje (Foodness!) die een paar weken geleden is bevallen van een meisje <3. Echt vettttt leuk om bij dr langs te gaan, samen met Jan.

En daarna was het tijd voor een mini-datenight in Amsterdam. We reden ff naar een afhaalrestaurant om romantisch te dineren bij straatlicht (we aten een kipburger in de auto) en zagen nog een klein stukje Amsterdam Light Festival. Wat ik overigens echt het meest teleurstellende festival ieder jaar vindt, maar dat ter zijde. (ZOVEEL POTENTIE VOOR GROOTS- EN MEESLEPENDHEID, maar in plaats daarvan zo veel subtiliteit van drie lampjes in een boom-toestanden).

De kipburger van Kip It Real is GEWELDIG.

Zondag: scrabble & wijn
Op zondag stond ik weer vroeg op, dit keer om aan het werk te gaan. Ik had m’n PLUS deadline vrijdag niet gehaald, dus moest daar zondag nog even mee aan de slag. Helemaal niet erg en juist heel erg lekker, want ik maakte een gezonde kapsalon *hartjesogen*. Oh maar ik vergeet helemaal dat we de dag begonnen op het strand! Met een ochtendwandeling met cappuccino to go. Heerlijk!

’s Middags gingen we ff naar de bouwval om wat dingen op te meten en alvast wat tegeltjes op de vloer te leggen om te kijken of we precies lekker uitkomen (yes baby). Ik word heel blij van het onderstaande plaatje:

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met een enorme to do lijst met dingen die ik moest doen voor het huis. Maar ik had er zo geen zin in, dat ik besloot het gewoon niet te doen. Kop in het zand en we zien deze week wel wat ik allemaal moet doen.

En dat resulteerde erin dat ik mezelf lekker een wijntje inschonk, scrabble erbij pakte en urenlang lekker heb zitten scrabbelen. Pure ontspanning; heerlijk.

Groetjes.

Maandag: ik heb deze dag echt volledig uitgespeeld.
En daardoor was ik maandag echt goed opgeladen. Hoezo is het nu al blue monday? Ik had echt tonnen energie en levenslust. Let’s doooooo this.

Ik plande ’s ochtends m’n hele week in, ruimde het huis op, maakte toiletten schoon, draaide wasjes. Ik betaalde facturen en werkte een blogpost uit voor een campagne.

Binnenkort moeten we afscheid nemen van deze geweldige Ford Puma. Ik ga de Megabox nog het meeste missen. Zo handig: nooit meer boodschappentassen die omvallen, hahaha.

Daarna deed ik boodschappen voor de komende dagen en ik ging ik aan de slag met een campagne voor…

…kitchenaid!

’s Middags kwam m’n vader nog even op de thee en hebben we weer even de bouwval bezocht en daarna moest ik nog een paar werkdingen doen. Ik schreef de ravioli-soep-blog uit (check het recept hier) en schreef het draaiboek voor Podcast De Verbouwing aflevering 8.

Wegens ongesteldheid ZEER veel zin in lekker eten, maar deze meid en dr goede voornemens hebben alleen maar gezonde dingen gekocht bij de supermarkt. ZO sad. Dus toen moest ik brood dippen in boter. ’t Is niet anders.

’s Avonds sportte ik eindelijk weer in de sportstudio in plaats van de parkeergarage en daarna was het tijd om nog even de 8e aflevering van onze podcast op te nemen. Woehoe!

Wat. Een. Dag.

Maar ik heb er intens van genoten. Inmiddels is het dinsdag en heb ik wederom een druk dagje. Ik heb een deadline om 4 uur en het wordt een uitdaging om die te halen. En dan daarna nog 5 to do’s op m’n lijstje, maar dat is niet erg, want vanavond heb ik – letterlijk – in m’n agenda staan dat ik chips ga eten op de bank. INTENS veel zin in.

De komende dagen zijn iets rustiger; daarover vertel ik je vrijdag in m’n dagboek.

Thanks voor het lezen en sorry dat dit niet mijn meest inspirerende dagboek ooit was. Ik vind het zelf vrij slecht geschreven, maar die deadline zit in m’n nek te hijgen en dus moest deze even snel snel. Wat wel stom is, want leuker als ik er ff de tijd voor neem om m’n zinnen wat fatsoenlijker te formuleren als hierboven, maarrrrr deadline. Je kan niet altijd 6 gooien :D.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *