Leo’s leven #73: de nieuwe badkamer, foto’s voor Funda en m’n nieuwe levensstijl

Een hele goede morgen mensen! Het is half 8 ‘s ochtends, dinsdag 12 oktober en deze meid is al uit de veren. Ik heb hartstikke drukke weken en ben dus maar even wat vroeger op aan het staan, om het allemaal te bolwerken. Zoals je misschien hebt gezien heb ik al tijden geen nieuw recept gepubliceerd en het irriteert mezelf mateloos, dat ik maar even wat vroeger uit de veren ga om dingen te kunnen doen. En dus zit ik hier om half 8 jou te vertellen over mijn afgelopen dagen, zodat ik straks tijd heb voor én een recept én m’n administratie – terwijl er tussendoor ook nog even iemand langs komt voor de gevelisolatie. Drukke dagen, kan je wel zeggen, maar ook hele fijne dagen. Zo hakten Jan en ik ein-de-lijk een knoop door over de nieuwe badkamer, gingen we naar een concert, werden de Funda foto’s van ons huidige huis gemaakt, hebben we weer een dag gesloopt en ben ik begonnen met een nieuwe Netflix-serie. Lees je mee?

Vrijdag: foto’s voor Funda
Vrijdag was een drukke werkochtend en in de middag kwam er een fotograaf om foto’s te maken van ons huis voor Funda. Het huis was nog nooit zo netjes geweest sinds wij het 2,5 jaar geleden kochten, hahaha. Maar wel iedere kast in huis zat volgestopt met troep en de auto vól met schoenen en schoenrekken, hahaha. Volgens mij voor velen herkenbaar. Maar! Dan heb je ook wat, want het huis stond er prachtig bij.

Nu hopen dat die fotograaf betere foto’s maakt dan dit kiekje van ondergetekende

De fotograaf is uiteindelijk wel 2 uur bezig geweest om alle hoekjes en plekken vast te leggen en ik heb er volle vertrouwen in dat het hele mooie foto’s worden. Het weer was ook echt prachtig en daardoor hadden we én zon op het dakterras én mooi zonlicht in de woonkamer. Dus vet nice, jeej!

Ook kreeg ik ‘s middags samples binnen van de houten vloer die we op de twee bovenverdiepingen in het nieuwe huis willen leggen. Ik moet zeggen dat ik iedere plank PRACHTIG vind en ik denk dat we voor Hongaarse punt gaan… Wordt vervolgd!

Aan het einde van de middag was het klaar en was ik toe aan weekend. Het was een drukke werkweek geweest, gecombineerd met wat sociale uitstapjes (even op en neer naar Groningen gaat je ook niet in de koude kleren zitten) en ik had behoefte aan NIETS. Jan zat er helemaal hetzelfde in en dus reden we begin van de avond lekker naar het strand, om daar even de zonsondergang te bekijken. En dat was prachtig! Het was windstil en best druk op het strand, maar zó sereen. Je merkte echt dat meer mensen hier kwamen om even uit te rusten en dat voelde echt heerlijk.

Zaterdag: de nieuwe badkamer
Op zaterdag stonden we weer op tijd op, dit keer voor een roadtrip naar Limburg! We hadden een afspraak bij de showroom van Tegelstudio.nl, die hadden me uitgenodigd om daar eens te komen kijken voor badkamertegels. En die uitnodiging nam ik met beide handen aan, want Jan en ik konden er echtttt niet uit komen wat we met onze badkamer wilden.

Op Pinterest hou ik trouwens uitgebreid bij wat ik allemaal voor ogen heb qua inrichting in het nieuwe huis. Zo heb ik ook een badkamer-board met allemaal inspiratie van andere mensen over welke badkamers ik vet vind. Check ‘m hier!

Maar ondanks dat ik al uren had zitten Pinnen, wist ik nog niet wat ik wilde voor onze eigen badkamer. En wél heel goed wat ik niet wilde: geen grote grijze tegels, geen marmer, geen groen visgraat motiefje en gewoon géén standaard badkamer. Wat we wel wilden was een badkamer die past bij een herenhuis; een beetje klassiek en chic. Maar ook een kleurrijke badkamer. En eentje die origineel is.

En met die richtlijnen kwamen we bij Tegelstudio en hebben we in 3 uur tijd een prachtige badkamer samengesteld. Ze namen echt flink de tijd voor ons en dat was ZO fijn. Jan en ik zaten op de heenweg in de auto (even 2 uur rijden voor een paar tegels haha) al te fantaseren over hoe chill het zou zijn als we nu gewoon zouden weten wat voor badkamer we willen. En dat dat na 3 uur is gelukt, is echt ongekend. YES!!!

We hebben eerst even gekletst over onze wensen en zijn toen door de zaak gaan lopen en hebben bij allerlei tegels gezegd wat we juist wel en juist niet mooi vinden. Daarbij namen we af en toe een tegel en een kraan mee, om later bij elkaar te leggen. En zo kwamen we tot een GEWELDIG plaatje:

De granito tegel komt op de vloer bij de douche, gecombineerd met die blauwe langwerpige tegel op de muur. De rest van de badkamervloer wordt de zwart-wit tegel en de muren krijgen de langwerpige witte tegel. Het meubel wordt van hout en de kranen geborsteld goud. YES BABY!

Helemaal blij reden Jan en ik na 3 uur weer terug richting Haarlem. Dit bezoekje was de 4 uur roadtrippen meer dan waard. We hebben een badkamer!! Nu alleen de offerte nog zien en daar helemaal uit komen met elkaar, maar dat komt vast goed. We hebben in ieder geval een idee van hoe we het willen. YES!

Drie uur badkamers kijken maakt hongerig

‘s Avonds waren we allebei wel weer vrij kapot van een intensieve dag, maar het was nog niet tijd om op de bank te gaan chillen. Nee, we stonden op de gastenlijst voor het Diggy Dex concert in Haarlem! Gitarist Ocker is de broer van een vriendin van ons én tevens Chansomm, de man die onlangs bij ons thuis kwam voor een huiskamerconcert met wijnproeverij. Hij had geregeld dat we naar het concert van Diggy Dex konden. Wat vrij fantastisch was, want Jan is erg fan van zijn muziek en ik had wel zin in een avondje dansen.

Het was echt een heerlijk concert. Ik kan het je niet genoeg aanraden, maar GA naar een concert in deze tijd mensen. Het is zo vet om mee te maken dat iedereen er na anderhalf jaar weer helemaal zin in heeft; zowel artiest als publiek. En dat is echt bijzonder om mee te maken. Woop woop!

Waar bij Jan en Paul – vriend die ook mee was – de biertjes deze avond rijkelijk vloeiden, haakte ik om 11 uur na 3 pils af. Verstandige meid die ik ben. Maar ik moest echt ff m’n rust pakken en ging dus lekker in m’n eentje naar huis.

Zondag: de tuin slopen
De volgende ochtend werd ik super energiek wakker. Helemaal zin in vandaag, want vandaag gingen we weer slopennnn!

Teddy’s nieuwe wake-up-call-ik-heb-honger-geef-me-brokjes-tactiek: m’n ogen open likken?!

Jan was iets minder goed gestemd – iets met alwéér een kater – maar na een flinke portie roerei kreeg ik er beweging in en om een uur of 12 stonden we in de bouwval met de mouwen opgestroopt. Klaar voor weer een dagje slopen. Vandaag op de planning: de tuin vrij maken.

Binnenkort komt er een nieuwe fundering achter het huis en daarvoor moet eerst de oude fundering uitgegraven worden, al het vuil dat nog in de tuin ligt moet eruit én alle terrastegels moesten eruit. Nou, ik kan je vertellen dat we een behoorlijk eind kwamen:

Iemand nog gratis tuintegels afhalen in Haarlem?

Daarna was het wel echt gedaan met de pret en dook Jan ons bed in en heb ik lekker een avondje op de bank gehangen. Heerlijk.

Maandag: een nieuw werkritme
Op maandag begon ik voor het eerst weer eens echt vroeg met werken. Volgens mij heb ik het al eerder geschreven, maar ik heb het momenteel 3x zo druk met werk én met de verbouwing er nog bij is dat een behoorlijke uitdaging. Om de controle over m’n agenda even terug te krijgen, begin ik deze week dus anderhalf uur eerder met werk. Dan heb ik alvast wat voor mezelf gedaan, voordat de rest van de wereld wakker wordt en wat van me wil, haha. Dus; maandagochtend lekker vroeg begonnen en dat was TOP!

Ik hield me o.a. bezig met wat bouwtekeningen, betaalde facturen en mailde partijen die willen samenwerken, ik schreef een voorstel voor een samenwerking omtrent Nachoday, paste een video aan die ik maakte voor een pizzamerk en gaf feedback op de derde aflevering van Podcast De Verbouwing, die inmiddels online staat.

Druk werkdagje! Gelukkig had ik ook tijd voor uitbereide boodschappen zodat we de komende dagen wat gezonder eten dan de afgelopen dagen én nam ik nog even de tijd om te wandelen.

‘s Avonds sportte ik bij Robin en kreeg ik een nieuw trainingsschema, wat echt een top schema was. Echt fijn, want er zit niet één oefening in die ik haat! YES!

Ook dook ik nog even de keuken in voor deze heerlijke vega kipburgers met zoete aardappelfrites en een lekkere salade. Heerlijk gegeten!

En daarna was het einde wedstrijd voor deze meid. Samen met Jan dook ik op de bank en hebben we lekker Kopen Zonder Kijken gekeken. En om half 10 ging ik naar bed, want dat hoort ook even bij m’n nieuwe levensstijl. Vroeg naar bed, zodat ik vroeg op kan.

En dat beste mensen, was mijn weekend! De komende dagen staan in het teken van heel veel huis-afspraken. Zo komt er als het goed is elk moment iemand langs voor een gevelreiniging, gaan we morgen langs bij een keukenbouwer (ZO VEEL ZIN IN, help duimen dat we de prijs nog wat naar beneden krijgen!!) én meeten we morgen met onze verkoopmakelaar. Verder heb ik deze week weinig sociale dingen gepland, maar dat is even nodig om ook op die manier mezelf weer even chill en rustig te krijgen. Ik heb namelijk genoeg dingen te doen voor werk (zo bak ik o.a. een cake, ben ik al 7 dagen te laat met m’n administratie, moet ik een nieuwe insteek schrijven voor een wijnsamenwerking, ga ik m’n kleding nog online verkopen voor een samenwerking (en we weten allemaal hoeveel werk het is om je kleding te fotograferen voor de verkoop), ga ik aan de slag voor een nieuw plantaardig botermerk ennnnn moet ik een enorme chipstoren bouwen). Het zal je werk maar zijn <3. Druk, maar leuk. En ondertussen probeer ik vrije tijd te vinden om verder te gaan met Squid Game. Want want een ZIEKE serie is dat. Zowel ziek als in goed als in ziek. Holymoly.

LET’S GO!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *