Leo’s leven #69: de sloopvakantie, eerste concert dit jaar en super veel werk

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Het is even geleden dat ik een dagboek schreef, want ik was vrij i.v.m. de sloopvakantie voor ons nieuwe huis! De afgelopen weken waren SUPER druk en Jan en ik hebben keihard gewerkt om onze bouwval te slopen tot een casco woning die we vanaf nu weer kunnen gaan opbouwen.

In dit dagboek praat ik je kort bij over onze afgelopen weken, maar vooral gewoon over m’n afgelopen dagen. Zodat ik de draad weer een beetje op kan pakken. Gezellig als je weer meeleest!

De sloopvakantie
Zoals gezegd hebben Jan en ik allebei vrij genomen in de eerste twee weken van september om onze bouwval te slopen. Op 31 augustus kregen we de sleutel en begon het grote avontuur. En oooh, wat hebben we een toffe weken gehad. Wat is het ontzettend LEUK en vermoeiend en rommelig en GEWELDIG om je eigen bouwval te slopen. Je leert ieder hoekje en gaatje kennen, en pelt het huis helemaal uit elkaar totdat het alleen nog buitenmuren zijn. Zodat we vanaf volgende week weer kunnen gaan opbouwen <3.

Op de eerste dag dat de aannemer langskwam in het huis ontdekten we een kelder. Eentje die niet op Funda stond en waarschijnlijk 40 jaar dicht is geweest, aangezien er nog 12 flessen wijn in lagen van 1972-1979 :O :O :O. Wat een top begin van onze sloopvakantie; een kelder!!

Daarna zijn we druk aan de slag gegaan met muurtjes van de bovenverdieping slopen, plafonds eruit halen, tegels van de muren drillen, schouwen kapot slaan, de hele aanbouw die er nu was verwijderen, de keuken en badkamer eruit halen en vooral: heel heel heel veel zooi door het huis vervoeren naar de container voor de woning.

Ik vond het echt ontzettend tof om te doen en we zijn in 2-3 weken tijd echt HEEL erg opgeschoten, met wat hulp van vrienden. Echt geweldig!

In de derde week waren we vooral bezig met dingen opruimen en de aannemer is begonnen met het laatste klusje: de betonnen vloer van de huidige aanbouw verwijderen, zodat er een nieuwe fundering in kan voor de nieuwe aanbouw. Woop woop! We lopen in ieder geval mooi op schema, dus dat is top! Tot zo ver de sloopvakantie.

Ik pak ‘m vanaf hier gewoon weer op zoals anders, goed?

Vrijdag: pas op de plaats
Vrijdag was een werkdag en zoals ik al schreef heb ik het momenteel super druk met werk. De campagnes stromen echt binnen en dat is SUPER fijn, want het geld stroomt er – met de verbouwing- natuurlijk aan de andere kant echt totaal uit, dus al het werk is welkom momenteel. Maar het is wel echt zo druk, dat ik bijna geen tijd heb om m’n ‘eigen’ content te maken (Leo’s leven, de recepten uitschrijven, etc) dat het even puzzelen is om te kijken hoe ik het allemaal bolwerk, haha. Maarrrr; met de video’s van de verbouwing en de podcast heb ik mezelf twee grote klussen extra op de hals gehaald, dus het is ook niet gek dat het een beetje drukke tijden zijn.

Vrijdag was ik in ieder geval in de weer met twee winacties, ging de derde vlog live voor De Verbouwing en maakte ik het hele huis aan kant voor foto’s voor Funda. Maar uiteindelijk heb ik toch weinig gefotografeerd, hahaha.

‘s Avonds zou ik naar Amsterdam gaan voor een dinertje met vriendinnen Lay, Mikki en Vera, maar ik zag er zó tegenop om naar Amsterdam te gaan en te socializen in een restaurant. Alles in mij had behoefte aan meer rust en chillheid, dus ik cancelde de date en stapte in plaats daarvan lekker in m’n Ford Puma en reed naar het strand. En daar beleefde ik een miljard geluksgevoelens door alleen maar in de zee te turen, de zon te voelen, de wind te horen en muziek te luisteren.Oooooh, wat was dit een goed idee.

Na een uurtje ging ik weer naar huis en kookte ik een lekker gezond maaltje voor mezelf en om kwart over 7 liep ik richting Thai Nakara voor een ontspanningsmassage van 30 minuten. Heer-lijk. M’n lijf zit helemaal vast aan alle kanten door de verbouwing, maar ook hierop ben ik ff geld aan het besparen. Alles voor de bouwval :D.

‘s Avonds kroop ik op de bank met Expeditie Robinson en seizoen 10 van The Walking Dead en rond 11 uur viel ik zeer tevreden in slaap met m’n keuze om even een stapje terug te doen vandaag <3.

Zaterdag: de impulsaankoop van de eeuw
Op zaterdagochtend werd ik super fit en energiek wakker. YES, wat lekker. Jan lag naast me te ronken met een flinke kater, maar dat weerhield mij er niet van om lekker op tijd op te staan. M’n eerste plan van vandaag: een lekker ontbijtje halen op de markt. En dus wandelde ik rond 9 uur richting de Grote Markt, zo’n 20 minuutjes lopen vanaf mijn huis. Wat wonen we toch op een geweldige plek!

Goed begin is het halve werk!

Op de markt haalde ik brood en brie en koffie en toen wandelde ik weer naar huis. Ik maakte een lekker ontbijtje voor de langzaam ontwakende Jan en daarna was het tijd om weer in de Bouwval aan de slag te gaan. Maar dit keer met een vrij hilarische klus… Ik had namelijk 2000 van mijn eigen kookboeken overgekocht van de uitgever en die moesten allemaal een opslagplekje krijgen. In de bouwval. Want misschien had ik enigszins onderschat hoeveel ruimte 2000 boeken innemen, hahaha.

Uiteindelijk hebben Jan en ik 116 doosjes vol boeken vertild van de Bouwval naar het tuinhuisje achter het huis, om de boeken daar in opslag te houden. Ik ga proberen om ze in grote aantallen te verkopen aan bedrijven die ze voor een klein prijsje over willen nemen, voor bijvoorbeeld in een kerstpakket. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn; mail me gerust op [email protected] (afname vanaf 50 stuks).

‘s Middags haalden we nog wat tegels uit de tuin en daarna was het tijd om ons om te kleden voor de verjaardag van zwager Wouter in Veenendaal. En dat was een feestje, want als je naar Sanne en Wouter gaat, dan weet je dat je goed gaat eten en drinken <3. Bovendien was het een prachtige zomeravond in de tuin, dus dat was ergggg lekker.

Zondag: het eerste concert van 2021
Op zondag hoefden we voor het eerst even niets in de bouwval te doen en besloten we aan de slag te gaan in ons eigen huis. Dat gaat namelijk binnenkort in de verkoop, dus er zijn nog wat van die laatste klusjes moesten nog even geklaard moeten worden. Verder was het een lekker rustig dagje waarin ik wat schilderde, een boek las in de zon op ons terras en me aan het einde van de middag klaarmaakte voor… het eerste concert van 2021!

Samen met vrienden Dido en Floris, Kyra en Paul en wat aanhang, stapten we om 6 uur op de fiets naar het strand voor het concert van Typhoon bij Rapa Nui. En dat betekent: ondergaand zonnetje, voetjes in het zand, biertje in je hand en GAAN! Oooooh mensen, wat was dit fijn.

Ook echt totáál wennen want we moesten opeens weer muntjes kopen, en je flesje water leeggooien bij de entree (serieus: kunnen we hier mee stoppen? Ik vind dit zooooooooo’n bullshit) en opeens weer in de rij voor de Dixie. Helemaal festivalvibes en écht even wennen na anderhalf jaar hahaha.

Maar het concert was echt super fijn. We hebben héél hard gedanst en gesprongen en meegezongen en het was heerlijk. Wat een avond!

Daarna fietsten Jan en ik met z’n tweetjes naar huis en doken we lekker in bed. Wat een heerlijk weekend was het geweest.

Maandag: lekker aan het werk
Op maandagochtend stond ik weer vroeg op om aan het werk te gaan. Als eerste vulde ik m’n planner in en deelde ik wat plantips op Instagram, als onderdeel van een te gekke samenwerking met Structuurjunkie. Daarna bestond m’n werkdag uit mails beantwoorden, drie samenwerkingen checken, een concept opleveren en twee facturen sturen. En toen was het al het einde van de werkdag.

‘s Avonds sportte ik weer bij Best in You en daarna kroop ik lekker op de bank met Teddy voor een avondje Expeditie Robinson en Heel Holland Bakt.

Inmiddels is het dinsdagochtend en lig ik vanuit bed mijn dagboek te schrijven, omdat ik al vroeg begon met werk. Ik heb straks voor het eerst in tijden weer eens een event voor werk – ik ga naar een lunch bij Sissyboy – dus m’n dag wordt daar behoorlijk door gevuld. Wel zin in!

De komende dagen staan in het teken van werk, opnames voor Eigen huis en tuin, een afspraak met een verkoopmakelaar, wat afspraken met gevelreinigers, sport, yoga en werk. Ik praat je vrijdag weer bij.

Thanks voor het lezen en gezellig dat je er weer bent :D. Liefs!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *