Leo’s leven #62: geweldig surfen, datenight en voor het eerst naar de schoonheidsspecialist

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Ik kan deze dagboeken tegenwoordig beter beginnen met een weerbericht, omdat het weer tegenwoordig totaal mijn mood bepaalt, haha. Vanochtend is het iig zonnig, dus ik ben goed opgestaan en voor vanmiddag staat onweer op de planning dus bereid je maar voor. Mijn afgelopen dagen stonden ook volledig in het teken van moodswings en ik heb écht even de slingers zelf op moeten hangen, wat uiteindelijk wel echt goed uitpakte ook.

M’n dagen stonden in het teken van een GEWELDIGE surfsessie (oooooh bereid je voor want dit was de DROOM), heel veel offertes, heel veel strand (alle dagen!!), een geweldig etentje bij m’n favoriete restaurant en voor het eerst ooit een bezoekje aan een schoonheidsspecialist. Lees je mee?

Dinsdag: beste surf ooit
Omdat ik maandag m’n weekplanner goed had ingevuld, wist ik dinsdag heel goed en overzichtelijk wat me te wachten stond. Vandaag op de planning: Leo’s leven, een recept uitschrijven, aan de slag met facturen, een tekst schrijven voor een samenwerking en een recept-story plaatsen. Rustige tijden, maar lekker wel.

Ik begon de dag met een lesje yoga en daarna ging ik aan het werk. Na de lunch was ik wel ongeveer klaar en kon ik weer aan de slag met huis-dingen. Ik vroeg offertes op bij bedrijven voor stalen binnendeuren en ging op tegelonderzoek :D.

‘s Middags had ik nog even contact met mijn webbouwer en hoewel ik dit jaar over ben gestapt op een hele nieuwe achterkant van de website, werkt alles nog niet naar behoren en gaan we het nog een keer helemaal opnieuw doen. Dat betekent een investering van mijn kant en over een paar weken een hele nieuwe website. Waar jullie als het goed is niets van gaan merken, maar dan werkt alles nóg sneller en beter. Ik vind het wel fijn om dit nu op te pakken, in deze rustige zomerperiode. Ik hoop dat het allemaal snel gefixt is 🙂

Verder was ik dinsdagmiddag goed chagrijnig door het weer, haha. Told you. Ik zit gewoon in een algehele demotivatie. Een soort winterdepressie, maar dan in de zomer. En ik weet dat er een heleboel mensen zijn die deze zomer ook zo ervaren. Het weer is slecht (voor de thuisblijvers), veel mensen zijn op vakantie (werkt weinig motiverend), ik heb het vrij rustig qua deadlines (I need my deadlines!). Een beetje de gevoelens die je hebt in een winterdip, maar dan extremer omdat het zomer is en het weer niet zomers is. Maar! Zoals met alles in het leven (niet alles; ik weet heel goed dat ‘je moet zelf de slingers ophangen’ voort komt uit een enorm bevoorrechte positie); moet je toch wel echt zelf de slingers ophangen. En dus ben ik dinsdagavond in de auto gestapt naar het strand om te kijken of ik nog ff kan surfen.

Kutdingen: het weer in Haarlem was slecht, niemand wilde met me mee dus ik moest alleen het water in en m’n telefoonverslaving en ik wilden gewoon op de bank blijven hangen en domme shit doen.

Maar. Ik ben gegaan en het was werkelijk GEWELDIG.

Toen ik aankwam op het strand leek de zee super rustig. Mini golfjes. Scheisse.

Maar! Ik had een surfboard gereserveerd, dus ik ging het water in ook. Het was in ieder geval niet super koud en winderig en het zonnentje scheen heel mooi door de wolken heen. De lucht was een beetje oranje en de stralen van de zon piepten echt door de wolken en maakten mooie strepen in de lucht. At least dat was vet.

Dus ik een surfplankie gehuurd; de laatste die beschikbaar was. YES. En hopsa; de zee in. Ik ging surfen bij drie jongens die ook ergens in het water lagen, omdat ik het toch altijd een beetje spannend vind om in m’n eentje het water in te gaan, want stel dat er iets gebeurd en niemand heeft door dat je problemen hebt…

Het was SUPER rustig in het water; er lagen wel veel surfers in, maar er waren ook super veel golfen om te surfen over een hele lange strook in het water verdeeld, dus niemand zat elkaar in de weg. Het water was mega rustig; geen heftige stroming, geen heftige wind, gewoon perfecte golfjes die om de minuut kwamen, precies hoog genoeg waren, lekker krachtig waren en gewoon écht perfect waren. Bovendien kon ik nog staan op de plek waar ik surfte, dus ik kon gewoon op m’n bord springen vanaf de bodem – scheelt behoorlijk wat kracht in je armen en dat is CHILL. En! Ik was dus gewoon écht lekker aan het surfen, het ging hartstikke goed en dat ondergaande zonnetje maakte de hele toestand echt fantastisch. Ook het water was helderder dan ooit, er was geen kwal te bekennen, het was helemaal niet koud. Echt; de omstandigheden waren PERFECT. Ik heb gewoon twee uur in het water gelegen en het was gewellllldig.

Man o man, wat deed dit me goed 😀 <3. LOVE IT!

Woensdag: heerlijke datenight
Op woensdag had ik écht een rustige werkdag. Ik schreef een recept uit, beantwoorde reacties op m’n blog en socials en had een meeting met een uitgever over een podcast. Leuk!

In de middag was ik vrij en ik heb nul foto’s gemaakt en m’n geheugen werkt niet, dus ik heb geen idee wat ik in die tijd heb gedaan. Waarschijnlijk gepinterest voor het leven. Volg je me daar al? Dan krijg je een goed beeld van hoe ons nieuwe huis eruit gaat zien :D.

‘s Avonds maakte ik een pokébowl voor Jan en mij en daarna gingen we naar het strand! Het was namelijk best lekker buiten en ik had even zin in een datenight. Jan is namelijk HEEL ERG DRUK met werk en we spreken elkaar amper echt goed. Als we elkaar spreken gaat het over het huis (is leuk, maar ook niet per se qualitytime) en het was tijd om weer ff fijn met elkaar te chillen. Dus op naar het strand.

Klik hier voor het recept.

En dit was ook echt weer The Best Ever. Waar ik de avond ervoor nog vet lekker heb gesurfd, stond er nu écht geen zuchtje wind en was er geen golf te bekennen. En bijna geen wolken, maar wel VOLOP zonsondergang. En het was heel lekker qua temperatuur, dus ik kon daadwerkelijk in badpak op ‘t strand zitten. Met wijntjes. En m’n liefde. En het was heer-lijk.

We zijn echt tot half 11 gebleven, toen het al donker was en het was zo fijn. Zo rustig, geen mens te bekennen.

Donderdag: overprikkeld in Amsterdam
Donderdag was mijn vrije dag, maar we stonden weer vroeg op voor een lesje yoga. Daarna moest ik me haasten omdat ik om 10 uur een afspraak had bij de schoonheidsspecialist. Voor het eerst in mijn 31 jaar op deze aardbol, heb ik een gezichtsbehandeling gedaan!

Let’s go

Ik was uitgenodigd door een pr bureau om bij de Rituals Urban Spa in Heemstede langs te komen voor een facial van 60 minuten en zei maar wat graag ‘ja’ daarop. Ik was hier al wel eens geweest voor een geweldige massage van anderhalf uur (zelf betaald) en dat was echt het einde, maar nu dus voor het eerst naar een schoonheidsspecialist. En ook dat was het einde.

Ik lag een uur lang in een rete comfortabele stoel, ze heeft m’n gezicht gereinigd met van alles, oneffenheden verwijderd, m’n wenkbrauwen geharst en ik kreeg een bindweefselmassage van m’n gezicht en ik vond het allemaal fantastisch.

Ik ging weg met echt het gladste huidje op aard en natuurlijk allemaal producten gekocht die ik nooit ga gebruiken, haha. Zo ben ik. Maar het was wel echt een vet lekkere ervaring. Aanrader!

Daarna heb ik thuis lekker The Bachelor gekeken – zijn jullie ook hooked en vinden jullie ook Oriana de beste match? – en daarna stapte ik in de trein naar Amsterdam.

Het bleek veel warmer dan ik dacht, dus op Haarlem station had ik al klotsende oksel. Mijn hemel! Maar ik vond het wel leuk om weer eens even met de trein te gaan, want dat was vet lang geleden. En Amsterdam had ik ook al een eeuw niet meer bezocht.

Het is alleen zo jammer dat nu ik in Haarlem woon, dat áls ik naar Amsterdam moet, ik toevallig altijd in het centrum moet zijn. En dat is echt een vreselijke plek. Corona bestaat niet en het was mega druk. Ik zat eerst al in een metro gepropt waar een vieze oude vent ongeveer bij me op schoot kwam zitten (terwijl er nog genoeg tweetjes vrij waren in de metro) en bah bah bah. Daarna was ik op Waterlooplein om even langs m’n favoriete verfwinkel te gaan om spuitbussen te halen voor m’n kunstproject en daarna moest ik naar de wc maar kon ik nergens een openbaar toilet vinden (ondanks de Hoge Nood app), dus hield ik het maar op.

Daarna wandelde ik naar de kalverstraat om een cadeau voor Jan op te pikken en daar was het me ook een partij druk. Vreselijk! Haha. Ik ben leven in de grote stad echt helemaal verleerd. Ik kan dit niet meer XD.

Dus toen ik het cadeau had ben ik snel weer naar Haarlem gesneld. Tijd om naar het strand te gaan om even bij te komen van deze drukte, hahaha (groetjes Oma).

Op het strand was het geweldig. Lekkere temperatuur, lekker rustig, rustige zee. Ik heb er twee uurtjes gezeten. Gelezen, geslapen, gechillt. Precies wat ik nodig had, haha.

‘s AVonds had ik met vriendin Marte afgesproken bij m’n favoriete restaurant in Haarlem: Colette. We aten heel gezellig een hapje en het was als vanouds gezellig. ZO heerlijk! En heel lekker gegeten :).

En nu is het vrijdag en schijnt de zon. Yay! Ik ga denk ik vooral vanochtend werken en hopelijk vanmiddag van het weer genieten, hoewel er onweer op de planning staat; dus we gaan het wel zien. Anders lekker een boekje lezen op de bank.

Het komende weekend staat in het teken van… tegels shoppen! We gaan weer op pad voor het nieuwe huis en dit keer moeten we eens even wat adresjes langs om vette tegels te vinden, zodat we een iets beter beeld van de toekomstige badkamer kunnen vormen. En verder geen plannen. HEERLIJK!

Ik spreek je dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Leo’s leven #62: geweldig surfen, datenight en voor het eerst naar de schoonheidsspecialist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *