Hey hey! Als er een recept is dat mijn vriend lekker vindt, dan zijn het pokébowls. Iedere keer als ik aan hem vraag wat hij wil eten komt ‘ie met de pokébowl op de proppen. Terwijl ik het zelf helemaal niet zo’n vreselijk interessant gerecht vindt. Maar! Soms moet je even iemand in de watten leggen en dus dook ik gisteravond de keuken in om een pokébowl klaar te maken voor Janneman. Eentje met rivierkreeftjes, avocado, mango, wakame en wasabi. Aan de slag!
Nodig voor 2 personen:
– basmatirijst
– 1 mango
– 1 avocado
– een bakje rivierkreeftjes van 100 gr
– een scheutje sojasaus
– een theelepel mayonaise
-100 gr wakame (japanse zeewiersalade)
– iets met wasabi; ik gebruik wasabi-erwtjes, die kun je bij sommige supermarkten krijgen. Wasabinootjes kun je ook gebruiken, of gewoon wasabi pasta
– 10 cm komkommer
– beetje sesamzaadjes (geen must)
Bereiding van de pokébowl
Kook de rijst in 8-10 minuten gaar. Giet de rijst dan af en spoel om met koud water. Meng de rijst met de mayonaise.
Snijd de mango en avocado in hele dunne plakjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Meng de rivierkreeftjes met een scheutje sojasaus; je hoeft ze verder niet te bereiden.
Pak een diep bord en doe de koude rijst in je bord. Verdeel dan de andere elementen er omheen; plakjes avocado, mango, een beetje wakame, wat rivierkreeftjes en wasabi erwtjes. Top het geheel af met wat sesam. Je kan er een beetje sojasaus bij serveren om de boel extra op smaak te brengen. Eet smakelijk!
PS: lees vooral even verder over hoe je dit eigenlijk lekkerder maakt…
Ik vond het een prima pokébowl, maar niet baanbrekend om heel eerlijk te zijn. Gewoon echt een beetje saai. Het is ook eigenlijk lekkerder als je gewoon alle ingrediënten in een grote kom gooit en door elkaar husselt. Zodat die avocado lekker een beetje er doorheen gaat, de mango, de sojasaus. Dan wordt het een veel smaakvoller geheel, maar ziet het er ook een stuk minder interessant uit. Haha! Maar kijk maar wat je doet! Ik vond de rivierkreeftjes in ieder geval wel lekker erbij 😀 En… Jan heeft heerlijk gegeten, dus dat is ook wat waard ;-).
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!