Plaattaart met kruidige aubergine, dadels en feta

Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik een geweldige nieuwe plaattaart recept voor je. Makkelijk klaar te maken en echt super lekker. Ik maakte deze plaattaart vorige week met een beetje random ingrediënten die ik nog in huis had – het was een experiment – en het werd echt VET lekker. Dit ga ik zeker vaker eten.

Op de plaattaart zit kruidige aubergine, gekruid met ras el hanout, dadels (die worden super lekker in de oven), feta, pompoen en sambal. En oh oh oh, wat is die combi lekker. Zin in? Let’s plaattaart!

Nodig voor 2 personen:
– 1x tante fanny plaattaartdeeg
– 1/2 flespompoen
– 1 theelepel sambal badjak
– 1 tomaat
– 1 aubergine
– 1 eetlepel ras el hanout (ik vind die van Jonnie boer x Euroma lekker)
– feta (zoveel je wil)
– 5 dadels

Tip: maak dit recept makkelijk vegan door de feta te vervangen door Violife Greek White

Bereiding van de plaattaart
Snijd de pompoen in stukken (met schil en al) en kook in 15 minuutjes gaar in een pan met kokend water. Doe de laatste 5 minuutjes ook de tomaat – in stukken gesneden – erbij, zodat die ook ff meekookt.

Snijd ondertussen de aubergine in kleine stukjes en meng met een scheut olijfolie (niet zuinig doen) en de ras el hanout kruiden. Meng dit goed door elkaar en bak de aubergine ongeveer 20 minuutjes af in de oven (op 200C) of 8 minuten in de Airfryer op 180C.

Giet de pan af en pureer de pompoen en tomaat tot een gladde puree. Ik deed dit met een hakmolen, maar je kan ook een staafmixer gebruiken.

Roer hier een theelepel sambal door.

Rol het plaattaart deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Wist je dat je het velletje papier dat al aan het deeg geplakt zit, hiervoor kunt gebruiken? Je hebt dus geen extra bakpapier nodig!

Smeer de bodem in met een lekkere laag pompoenpuree. Verdeel daar de aubergine over. Snijd de dadels in kleine stukjes en verdeel ook over de plaattaart.

Bak de plaattaart nog 15 minuten af in de oven op – volgens mij – 200C. Maar check even de verpakking wat die zegt, want ik weet het niet helemaal meer zeker. Maar ik ieder geval had ik ‘m er 15 minuten in.

Top de plaattaart dan af met feta en klaar is ‘ie! Eet smakelijk!

plaattaart

En dat beste mensen, is echt een SUPER lekkere plaattaart. De smaken waren écht perfect uitgebalanceerd. Het is heerlijk hoe dik de pompoenpuree is en het is top dat ‘ie lekker een beetje pit krijgt van de sambal. De aubergines zijn verrukkelijk kruidig en sappig en de feta past daar weer vet goed bij. En dan die dadels; dadels uit de oven worden altijd een beetje hard en chewy en dat is ZO lekker. Echt; ik vond dit een VET geslaagd recept. Woop woop!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *