Leo’s leven #50: bloembakken klussen, het laatste avondmaal, nieuwe partylights, een slang in de duinen en het eerste etentje van dit jaar

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij alweer mijn 50e tweekeerindeweek-dagboek! Vet leuk dat je weer meeleest. Ik begon tijdens het begin van Corona met een dagboek twee keer in de week en moet zeggen dat het mij echt uitstekend bevalt. Lees je al vanaf het begin mee? Laat je horen in de comments!

Vandaag is een prachtige dag mensen; ik voel me ontzettend goed en dat is héél fijn, want vandaag zetten Jan en ik een belangrijke stap in het ivf-traject <3. Daarover vertel ik je later meer. Eerst ga ik je bijpraten over mijn afgelopen weekend. Ik had echt onwijs lekkere dagen; we hebben ‘s ochtend gewandeld, spotten een slang in de duinen, ik had een geweldig avondje met mezelf en tonijntartaar, we klusten twee chille bloembakken op het dakterras en maakten de boel weer gezellig met nieuwe partylights, ik ging naar het strand, we hadden eindelijk weer een etentje bij ons thuis waarbij we de barbecue aanstoken, ik ging naar Hanos (love Hanos) en gisteravond zijn we heel uitgebreid uit eten geweest bij een restaurant waar we nog niet eerder dineerden. Kortom; een en al gelukzaligheid in dit dagboek. lees je mee?

Vrijdag: een slang in de duinen
We begonnen de vrijdag fantastisch; met een ochtendwandeling door de duinen. We vertrokken al vroeg, zodat we het echt lekker voor werk konden doen. Voordeel van zo vroeg wandelen is dat het echt nog super rustig is en de kans dat je dieren spot is een stuk groter. Nadeel is dat er nog maar weinig mensen door de natuur hebben gelopen en er dus nog overal rupsen uit de bomen hangen, hahaha. Helemaal kut.

Deze slang kwamen we onderweg tegen. Het blijkt een hazelworm te zijn; een soort pootloze hagedis! 😀
Het is zo mooi bij de Oosterplas

Na de heerlijke wandeling bij de Oosterplas gingen Jan en ik allebei aan het werk. Ik hield me vandaag bezig met een campagne voor Activia – waar echt super mooie reacties op kwamen <3 – schreef m’n dagboek, blogde een recept, deed wat financiën en schreef de blogpost over mijn favoriete wandelingen, in samenwerking met Ford.

‘s Middags bracht ik even een bezoekje aan het tuincentrum – m’n favorite place to be lately – om klimrekken te kopen voor de klimop.

Dit gaat geheel volgens planning.

‘s Avonds ging Jan ver hardlopen en had ik lekker even de tijd voor mezelf. Ik maakte tonijntartaar – daar had ik al eeuwen zin in – en dat recept komt denk ik morgen online. Verder stond de avond in het teken van Real Housewives. Misschien ben ik een beetje verslaafd.

Zaterdag: klusdag!
Op zaterdag stonden we vroeg op, omdat dit weer een keer een klusdag zou worden! Het weer was iets minder en dus was het perfect om vandaag aan de slag te gaan met de bloembakken die we wilden maken. Onze klimop staat al 2 jaar in een veel te kleine pot en we hadden best ruimte voor een grotere bak, dus die gingen we zelf maken. En dat was echt VET leuk.

We hadden niet echt een ontwerp en zijn maar gewoon aan de slag gegaan. Ik had vlonderplanken besteld bij Bremer Houthandel in Haarlem – echt een super fijne partij die met je meedenkt. En dus gingen we aan de slag.

Let’s do this!

En ik moet zeggen; dit ging echt soepel. We hadden die eerste bak echt zó in elkaar. Worteldoek erin, vastnieten, aarde storten en gaan! Hoppa! Binnen een paar uurtjes waren we klaar en was het tijd voor krokettenpauze.

‘s Middags reden we nog even naar het tuincentrum voor meer aarde – m’n nieuwe hobby – en daarna zetten we ook een moestuinbak in elkaar van het extra hout. We hebben een plek op de daktuin waar heel veel zon komt, dus ik hoop dat hier binnenkort een HUGE ass tomatenplant gaat groeien <3.

Ook Teddy is blij met de nieuwe moestuinbak (ja, hij zit te plassen óp mijn muntplant).

‘s Avonds had Jan een diner met vrienden in Amsterdam en dat betekende dat ik de hele avond voor mezelf had, samen met Tedmans. Zo lekker. Ik kookte lekker voor mezelf, vrat een hele zak paprikachips leeg, las een boek, speelde piano, at chocotruffels en keek Real Housewives. Oh, wat een heerlijke avond.

Babi Pangang uit een pakje is de bom.

Zondag: het eerste etentje van 2021
‘s Ochtends werd ik vroeg wakker en besloot ik meteen even wat foto’s te maken van het dakterras. Daarna dronken we ff een koffietje bij vrienden uit Amsterdam die naar Haarlem zijn verhuisd, op 750m van ons huis. Zo gezellig <3.

#shotoniphone12Pro
Ik moet nog ff wat dingen beitsen, maar het ziet er toch al echt gezellig uit <3

Daarna ging ik lekker naar de Hanos, om inkopen te doen voor het eerste etentje van 2021?! OMG. Is dat waar? Geen idee. Maar normaal geven we echt heel regelmatig etentjes voor vrienden omdat we dat allebei SUPER leuk vinden en nu kon het heel lang niet vanwege Coronita. Maar Jan z’n gevaccineerde ouders kwamen eten, dus we konden weer los. Bij Hanos kocht ik de hele groenteafdeling leeg en scoorde ik een mooi stuk T-bone steak. En….

Ik was al weken opzoek naar een nieuw lichtsnoer voor in de tuin. Ik wilde een snoer spannen van de ene hoek van de tuin naar de andere en dan helemaal omhoog naar ons slaapkamerraam, omdat ik denk dat je dan een soort festival-tent-gevoelens krijgt en I love it. Maar het was zoooooo moeilijk om een juist snoer te vinden met én genoeg lampjes én een lang genoeg snoer én een lang genoeg beginstuk. Kijk; sommige snoeren zijn wel 10 meter, maar dan zit er maar op 5 meter lampjes. Ja, daar heb ik dus niks aan. En die lichtsnoeren zijn ook echt bijzonder duur allemaal online. Ik kon het maar niet vinden. Maar toen kwam m’n vader met de goede tip om even bij de groothandel te kijken. En ja hoor; ik scoorde bij Hanos 2x een lichtsnoer (partylights) van 12 meter met 8 meter lampjes en 3 meter snoer. PERFECT! Voor €26 euro ex btw. LOVE IT. De foto volgt straks.

Eenmaal thuis hingen we de lampjes op en startte ik met het voorbereiden van ons etentje. Ik maakte een aardappelsalade en een lekekre frisse salade. Op de barbecue maakten we Jans befaamde aubergines, een artisjok met vegan aioli en t-bone steak. En we aten VET lekker.

Bestel ons e-book Gruwelijk Grillen hierzo!

Oeeeh en ook een dikke tip; ik dronk de alcoholvrije wijn van Vinada. Die kun je o.a. bij Hanos kopen, maar echt op nog veel meer plekken. Zowel de rose als de witte bubbel vond ik echt HEEL lekker. Aanrader!

Kijk hoe gezellig die lampjes! NU al zin om vanavond weer in de tuin te zitten.

Maandag: de ING-storing made me do it
Op maandag moest ‘s ochtends eerst eens even het huis opgeruimd worden. Overal lag aarde van het weekend klussen, haha. Ik was al vroeg op – 7 uur woop woop! – dus had hier lekker de tijd voor. We sjeesten even langs de stort voor weer 8 miljard kartonnen dozen en tuinafval en daarna kon ik lekker aan het werk.

Deze week is wat werk betreft vrij rustig en dat is top want ik ben én toe aan vakantie én doe het even rustig aan omdat m’n hormonen nog de hele tijd alle kanten op gaan en ik dus gewoon even lekker de tijd neem voor leuke dingen en niet zoveel ‘moeten’. Heerlijk.

Dus; maandag sportte ik ‘s ochtends, daarna werkte ik aan twee campagnes en ging ik aan de slag met 5 facturen. Maar ING lag eruit en dat was helemaal irritant, dus ik beschouwde het als een teken, trok m’n bikini aan en ging chillen in de tuin. Vanmiddag neem ik vrij. HEERLIJK.

Dus ik las het eerste boek van de zeven zussen in de tuin – ben helemaal verslaafd – lunchte salades die over waren van zondag en reed ‘s middags nog even naar het strand voor een chillsessie daar.

Vandaag leerde ik dat Noordenwind betekent dat het koud is op het strand.

‘s Avonds hadden Jan en ik date night bij Fishbar Monk. Daar waren we nog nooit geweest en ik wilde heel graag nog heel veel rauwe vis eten voordat het allemaal niet meer kan, dus Jan nam me mee uit eten. Zo lief <3. En oooh wat was het een heerlijke avond. We hebben echt ZO lekker gegeten!

heerlijke tartaar
geweldige tataki van yellowvin
heerlijke carpaccio van zeeduivel
scheermessen
blije meid met oesters en een bad hair day (of ben ik de enige die dat ziet?)

Inmiddels is het dinsdagochtend en ben ik net door het ziekenhuis gebeld i.v.m. de afspraak voor onze terugplaatsing. Het gaat gebeuren mensen! En ik heb er zoooo veel ZIN IN!

Normaal zou ik je vrijdag weer spreken, maar ik ga heel even kijken of dat lukt. In principe heb ik de vrijdag vrij genomen en hebben we een lekker lang weekend, maar misschien dat ik ‘s ochtends nog wel m’n dagboek schrijf. Maar ik kan het niet beloven, ahha. Dus ik spreek je of vrijdag of dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

18 reacties op “Leo’s leven #50: bloembakken klussen, het laatste avondmaal, nieuwe partylights, een slang in de duinen en het eerste etentje van dit jaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *