Leo’s leven 23: thuisonderwijs, bestellen bij ML*, grote schoonmaak & geweldig wandelgebied

Goedemorgen mooie mensen! Als je de titel van dit dagboek zo leest is het leven ook wel echt hilarisch veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden, haha. Dat een geweldige wandeling en een grote schoonmaak je hoogtepunten van ’t weekend waren. Maar; het was wel echtttt een geweldig weekend mensen! Ik praat je er graag over bij.

Vrijdag: naar Groningen
Op vrijdagochtend ging ik lekker sporten en werkte ik tot 12 uur. Ik zat er helemaal lekker in – misschien juist wel omdat ik om 12 uur een deadline had- en vertrok ’s middags naar Groningen om m’n zus een beetje te ondersteunen met de kinderen thuis. En ooooh dit was echt super fijn. Vet leuk. 5 Minuten na binnenkomst lag ik al in een vreemde houding te twisteren met Ozzie. Daarna deden we kinderrisk (vet leuk is dit), hebben we gepuzzeld, het schildpaddenspel gespeeld, de vissen gevoerd en weet ik wat allemaal nog meer.

’s Avonds hebben we lekker eten besteld en toen de kinderen op bed lagen hebben Sas en ik een avondje op de bank doorgebracht met een lekker wijntje. Heerlijk! Echt uitgebreid bijkletsen; zo fijn! Echt een vet fijne avond was dit.

Zaterdag: De Grote Schoonmaak & sterrenvoer vanaf de bank
Op zaterdagochtend vertrok ik alweer op tijd richting Haarlem, maar ik ging ook nog even langs m’n ouders. Dat is niet zo makkelijk als je 2,5 uur van elkaar vandaan woont, dus als ik dan in de buurt ben, ga ik toch ook daar even langs. En dat was echt vet gezellig <3 Een beetje te kort zelfs, maar ik wilde heel graag op tijd in Haarlem zijn, omdat ons huis echt een teeeeeeringzooi was i.v.m. de verbouwing en de stukadoors waren voor het weekend klaar, dus alles moest nog opgeruimd worden. Je leest het goed; ik ben op tijd uit Groningen en Assen vertrokken om m’n huis op te ruimen. Gekker moet het niet worden.

Na een ellenlange autorit was ik thuis en man, wat was het HEERLIJK. Eerst ff een kopje koffie en toen gáán. Handen uit de mouwen! Eerst de hele woonkamer ontstoffen. Stofzuigen, ALLES afstoffen wat je ziet (van raambekleding tot planten tot boeken in de boekenkast tot stoelpoten), want overal lag een laagje stuc-stof op.

Al met al zijn Jan en ik een uur of 4 bezig geweest en toen was allesssss weer schoon. Alles vrij van stof. We konden weer met blote voeten over de vloer lopen zonder je meteen intens goor te voelen. HEERLIJK!

Tijd om onszelf eens even goed te verwennen. Ik had geregeld dat we vanavond een 4 gangen diner van ML (1 ster) in Haarlem zouden ontvangen. (Dit klinkt #spon, maar heb gewoon zelf betaald :D). En dat was echttttt het einde.

Waar we bij het vorige thuisbezorgd-sterrendiner nog helemaal leuk aangekleed samen aan tafel gingen zitten met kaarslicht en nette servetten, besloten we het dit keer écht ff helemaal in thuisbezorgd-sfeer te doen; we hebben sterreneten gegeten op de bank in pyjama. Haha. Gotta love deze rare tijd, maar het was echt fantastisch.

Gang 1: sushi van ML
Gang 2: tonijn met zoveel geweldige dingen
Gang 3: kalfssukade met rijst en de lekkerste teriyakisaus die ik ooit proefde
Gang 4: spekkoek met o.a. karamelsaus en het was verrukkelijk!

Dikke aanrader hoor, dat bestellen bij ML. En ik vind het zó betaalbaar (voor de kwaliteit die je krijgt). We betaalden 39 euro per persoon voor dit 4-gangen diner.

Zondag: een geweldige wandeling
Wauw, ik had al zooo’n lekkere zaterdag gehad (spelletjes met Os, koffie bij m’n ouders, 2,5 uur met mezelf in de auto, schoonmaken met Jan, sterrenvoedsel); het was echt een bonus dat er nóg een weekenddag was.

Op zondagochtend sliep ik lekker uit, terwijl Jan met een vriend ging hardlopen. Heerlijk! Rond 12 uur was ik up and – not so- running en ben ik maar weer eens aan de tekentafel (lees: keukentafel) gaan zitten om een klusje uit te tekenen. Als straks de hal helemaal klaar is, ga ik er een luik dichtmaken met rotan deurtjes en die moest ik nog ff op maat tekenen en bestellen. Vet heerlijke bezigheid.

Frisse bloemen in huis: word ik zoooo blij van!

Daarna zijn we ff naar Cleeff gewandeld voor een kop koffie. Oh ik kan niet wachten tot we weer lekker op zondagochtend in de stad kunnen brunchen <3.

Daarna heb ik ons dakterras opgeruimd; de enige plek die nog een zooi was door de verbouwing. Het is nu nog steeds niet heel opgeruimd, maar in ieder geval liggen er nu niet meer overál bierflesjes rond te slingeren (dit staat zó aso haha).

Daarna zijn we gaan wandelen. Ik had wat wandelen betreft een behoorlijk slechte week en moest vandaag nog 14.000 stappen zetten om mijn weekgemiddelde van 5000 stappen per dag te halen. Help.

We vertrokken richting de Amsterdamse waterleidingsduinen, maar gingen dit keer de duinen in via de ingang bij Tijn Akersloot. Daar hebben we eerst een stuk over een fietspad gewandeld en dat was al geweldig. Daarna zijn we over een duin gelopen om bij een geweldig utizichtpunt én het strand uit te komen. Heerlijk was dit! We liepen echt een flink stuk over het strand, tot we uitkwamen bij het zeehondenrustgebied; daar mag je niet verder over het strand, maar wél over de duinen. Dus dat deden we en dat was echt geweldig; zo’n vet uitzicht over zee en duinen en het pad zelf was heel avontuurlijk. Echt te gek!! 😀

In totaal liepen we iets van 8000 stappen, wat me op die dag op een gemiddelde van 13.000 bracht. Dus nét niet genoeg, maar dat maak ik de komende week wel goed.

Verder hadden we nog een zondagavond zoals ik ‘m altijd zou willen. Lekker eten (bami, mijn favoriet), The Voice terugkijken, Heel Holland Bakt kijken en daarna naar bed. Ik ben echt de kneuterkoningin en I’m loving it.

Maandag: de migratie van mijn website
Op maandag ging ik weer lekker aan het werk. Vandaag stond de migratie van mijn website naar een andere server op de planning. Een project waar ik op de achtergrond al maanden mee bezig ben geweest en nu ging het eindelijk live. Wel even spannend, maar gelukkig ging alles goed. Als het goed is merken jullie geen verschil; hooguit dat m’n website iets sneller wordt. Mocht je wel verschil merken; let me know. Voor mij is er echter HEEL VEEL verschil, want de hele achterkant van de website zit in een nieuw systeem én alles is up to date wat ervoor kan zorgen dat m’n bezoekersaantallen gaan groeien. Oooh, ik hoop het zó erg <3.

Verder heb ik 2 fijne wandelingen gedaan (mensen, wat is het mooi weer), heb ik ff met Teddy op de bank zitten werken (het kantoor is een zooi want er liggen jassen en ik vind het niet fijn haha) en ging ik ’s middags naar een mondhygiënist die me echt flink pijn heeft lopen doen, maar het was wel echt ff heel erg goed. Mocht iemand trouwens nog een (HELE) fijne tandarts/mondhyg zoeken in Haarlem: bij Vet en de Ponti moet je zijn!

En dat was wel zo een beetje wat ik allemaal te vertellen heb. Kun je merken dat ik met een goed humeur op ben gestaan? Ooooh de wereld mag dan in brand staan, deze meid voelt zich vandaag fantastisch, haha. Ook wel met dips hoor; spreek me aan het einde van de middag weer en ik ben helemaal uitgeblust en gedemotiveerd – zoals iedere dag, maar… so far so good. Overigens hoor ik van heel veel mensen om me heen dat zij ook last hebben van moeilijke concentratie en motivatie en verveling en mweh-gevoelens met betrekking tot werk en zelfs ik – met de leukste baan van het land- heb moeite om mezelf ergens toe te zetten. Je bent niet alleen. Hou vol leukerds!

Vrijdag ben ik er weer met een update. Heel benieuwd wat deze week me allemaal gaat brengen. Ik ga in ieder geval een flinke stap zetten mbt de verbouwing. ZIN IN!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

6 reacties op “Leo’s leven 23: thuisonderwijs, bestellen bij ML*, grote schoonmaak & geweldig wandelgebied

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *