Leo’s leven 01: een nieuwe muur, 4 nieuwe projecten en een culinaire date night!

Hey hey! Welkom bij m’n eerste 2x-in-de-week dagboek. Nu even officieel. Ik vroeg je vorige week hoe ik m’n nieuwe 2x-in-de-week dagboeken kon gaan noemen en toen kwam iemand met het idee; Leo’s leven! En dat lijkt me behoorlijk allesomvattend. Dus vanaf nu vind je onder Leo’s leven 2x per week een verslag over m’n belevenissen. Op dinsdag schrijf ik over vrijdag, zaterdag, zondag en maandag; op vrijdag schrijf ik over dinsdag, woensdag en donderdag. Zin in? Let’s go!

Vandaag praat ik je bij over afgelopen weekend; een weekend dat in het teken stond van KLUSSEN! Eindelijk weer. Man, wat had ik er zin in en mennnnnn wat is het resultaat VET geworden. Ook had ik met Janneman datenight, werkte ik aan een campagne en begon ik aan een nieuwe Netflix-serie. Klaar voor? Let’s live!

Vrijdag: sporten & met friet op de bank
Mijn vrijdagochtend begon met sporten bij Robin. Ik doe nog steeds 2x per week small group training en ik moet zeggen; ik heb het gevoel dat ik iets sterker ben dan vorig jaar rond deze tijd. Yay!

IMG_0806

Overigens gig het sporten deze ochtend niet van een leien dakje… De avond ervoor had ik een lekker etentje gehad met vrienden en dat resulteerde -verrassend genoeg- toch wel een minibeetje in een kater. ZWETEN jonge; niet goed. Maar helemaal m’n eigen schuld natuurlijk.

Na het sporten ging ik aan het werk. Later in de middag lieten Jan en ik het thuiskantoor even voor wat het was, om verf te halen bij De Mooiste Muren in Haarlem. Dit is onze favoriete verf- en behangwinkel. Ze hebben hier onwijs veel keuze. Wel echt dure merken, maar daardoor is de kwaliteit ook echt van een ander niveau dan je gewend bent.

Met een onderdeel van een kandelaar die we in huis hadden staan – in de kleur die we op de muur wilden – kwamen we bij de winkel aan en werden we meteen heel goed geholpen. De vrouw die ons hielp kwam metéén met exact de juiste kleur aan.

IMG_0816

We scoorden een pot Hague Blue van Farrow & Ball (die hebben we al op de muur in de woonkamer) en een pot Windmill Lane van Little Green en waren zo €270 euro armer (en ook primer en radiatorverf rijker). Ff een muurtje verven kost ook echt weer een godsvermogen. Maar goed; dan zit het er wel meteen mooi op.

Dit is trouwens de kandelaar waardoor we überhaupt geïnspireerd raakten om de muur groen te verven:

IMG_0961

Aan het einde van de middag werkten we allebei nog ff door en ‘s avonds vraten we friet op de bank. Knetterveel en het was echt vettt heerlijk. We begonnen aan de nieuwe Netflix serie Million Dollar Beachhouse, wat vrij heerlijk was. Een soort Selling Sunset, maar net iets slechter gemaakt.

Zaterdag: lekker klussen!
Op zaterdagochtend sliepen we uit. Jan moest nog heel even aan het werk en ik lag lekker tot 12 uur in bed te luieren.

En daarna was het tijd voor het schilderen van de muur. Eindelijk konden we weer een klusje doen in huis. ZIN IN!

We gingen traditiegetrouw natuurlijk eerst naar Gamma, voor totaal stomme inkopen. Hoezo ben je altijd €70 kwijt aan verfbakken, kwasten, tape en al het andere ongezellige materiaal dat je nodig hebt voor een simpel klusje als een muur verven?! Man, wat een dure bedoeling. Maar goed; we worden er uiteindelijk wel erg blij van, haha.

Dit is trouwens de before foto:

IMG_5697

En toen kon het verven beginnen. Of nouja; het afplakken, schoonpoetsen, stof wegzuigen, verfbakken doorroeren en al dat soort voorbereidingen.

Na een vega broodje kroket konden we dan eindelijk écht beginnen. En toen zat het er zo op.

En mensen, wat werd het mooi.

We konden het nog niet allemaal afronden zaterdag, omdat de groen en blauwe wand elkaar raken en er dus het hoekje pas later geverfd kon worden. Maar ik was zaterdagmiddag al heel tevreden met het resultaat tot dusver.

Klaar voor datenight!

IMG_0876

‘s Avonds hadden Jan en ik date night. We gingen naar Haarlem Culinair; een food festival met de meest luxe restaurants van Haarlem. Daar aten we een 6 gangen diner en dat was heeeerlijk.

IMG_0901

Deze zeeduivelw as echt goddelijk:

IMG_0891

En de zalm van ML was ook echt fantasssstisch!

IMG_0895

Oeeeh en dit kaasgerechtje van pand 13 was ook echt SMULLEN.

IMG_0907

Maar het allerleukste aan deze date night; we sloten ‘m af met cocktails bij Café Morris en man, wat is dat een leuke plek. I LOVED it. Echt heel erg tof. Hier gaan we vaker naartoe!

IMG_5725

Zondag: de laatste klusjes en eventjes aan het werk
Op zondag rondden we onze verfklus af. De radiator moest nog een laagje en de muur moest op sommige plekken bijgewerkt worden, maar gelukkig hoefden we van de groene verf geen tweede laag aan te brengen. Hij dekte in 1 keer heel mooi, goed en egaal en bovendien hadden we de hele pot al opgemaakt. 😀

Hieronder zie je de eerste laag verf, nadat hij nét geverfd is. Zoals je ziet zijn er wel wat strepen zichtbaar, maar gelukkig droogde dit helemaal egaal op!

IMG_0837

We zijn n ieder geval onwijssss blij met het eindresultaat. We wisten echt niet of dit mooi zou worden en of het groen zou matchen met het blauw én het turquoise van de eetkamerstoelen, maar het past echt perfect. Bovendien lijkt de muur in de woonkamer nu nog weer hoger (die is 3.10 hoog; dat zie je nooit op foto’s) en valt het mee hoeveel donkerder het is. Ja, wel een beetje, maar dat gaan we oplossen met een mooi lampje in die hoek. En ik heb al iets op t oog… 😀

FullSizeRender

Trouwens: i LOVE hoe mooi de lamp boven de eettafel nu uitkomt. YES, wat een fijn plekje weer.

Verder was ik zondagmiddag bezig met een campagne. Ik werk dit jaar veel samen met Santa Maria, wat echt een super leuke samenwerking is. Zondag dook ik wederom de keuken in voor een tof recept met m’n favoriete TexMex merk en ik maakte echt heer-lijk-e vegan nachos. Dat recept komt heel snel online! 😀

IMG_0995

‘s Avonds gingen Jan en ik nog even aan de slag met onze maandadministratie en daarna reden we lekker naar het strand. Daar waren we de hele week nog niet geweest en ik had er intens de behoefte aan. En het was HEERLIJK. Echt geweldig; wat een prachtige zonsondergang!

IMG_0999
#nofilter

Maandag: hard aan het werk!
En toen was het maandagochtend en startte ik m’n week héél lekker. Ik heb bijna een beetje het gevoel alsof ik kantoortje aan het spelen ben, maar ik ben gestart met 4 (!) nieuwe projecten en moet echt ff hard werken om dit gedaan te krijgen in de komende 4 maanden. Tegelijkertijd lees ik een boek over vroeg opstaan en hoe dat voor winst in je dag kan zorgen én pak ik m’n yoga weer op, om wel ook rust in m’n dag te hebben. Dus ik ben wel redelijk on a roll kan ik je zeggen. Eens kijken hoe lang ik dit volhoud ;-).

Maar goed; maandag was dus een drukke werkdag; ik hield me bezig met 3 campagnes, maakte foto’s voor een barter samenwerking (win actie komt vanmiddag op instagram!), had contact met m’n Pinterest expert en ging aan de slag met alle Pinterest sollicitaties en het belangrijkste: in de middag blokte ik tijd om te werken aan 2 van de 4 projecten. Ik stelde takenlijsten op; dit zijn lijsten van ALLE taken die je kan bedenken rondom een bepaald project. Ik leerde op de plantraining van Structuurjunkie dat dit een handige manier is om van je dromen concrete doelen te maken. En tot nu toe heeft het inderdaad tot concreetheid geleid (e-book en een nieuw Pinterestaccount met in een paar maanden tijd al 250K kijkers!). Dus ik hoop dat het voor de 4 projecten waar ik nu aan werk ook werkt.

– Ook de plantraining van Cynthia volgen? Ik vind het een dikke aanrader! Meld je hier aan en gebruik de code LEONIE voor €10 korting op de plantraining. –

Rond een uur of 4 was ik klaar met werken achter m’n computer en dook ik de keuken in om wat lekkers te koken.

‘s Avonds sportte ik nog even bij Robin en daarna was het tijd voor kokkerellen en chillen op de bank.

IMG_1061

En dat beste mensen, waren mijn afgelopen 4 dagen. Het is per ongeluk wel een beetje een uitgebreid dagboek geworden, ik hoop dat dat niet erg is. Ik schreef in eider geval wel lekker van me af, dus voor mij was het prima zo :D.

Vrijdag ben ik er weer om je te vertellen over mijn komende dagen die in het teken staan van werk, een draaidag in Rotterdam, m’n vrije donderdag (met een enorme to do list van nieuwe sportkleding kopen tot een tof IKEA project) én een etentje in Amsterdam. Genoeg te beleven dus. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

5 reacties op “Leo’s leven 01: een nieuwe muur, 4 nieuwe projecten en een culinaire date night!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *