Kant & klaar #66: Pizza funghi van Aldi

Door Elske – Hoi! Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe recensie in de serie kant & klaar! Vandaag neem ik een nieuw item onder de loep, namelijk, even wachtennnnn: pizza! Nu is dat uiteraard geen nieuw item in de wonderschone wereld van kant-en-klaar maaltijden, maar voor deze serie wel. Raar toch? Ik heb, zelfs na 65 recensies, nog geen kant-en-klare pizza getest. Daar moest verandering in komen en dus besloot ik van de week dat ik daar werk van ging maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Voor een cocktailavondje met vriendinnen was ik toevallig bij Aldi om wat tonic en bitter lemon in te slaan en ik dacht; waarom neem ik geen pizza van hier mee? En dan het liefst de allergoedkoopste om te testen of die dan ook het aller-ranzigst zou smaken. Benieuwd naar mijn oordeel? Let’s test!

Het assortiment
In kant & klaar #62 vertel ik je alles over het assortiment ‘standaard’ kant-en-klare maaltijden. Daarmee bedoel ik pastasalades, bami, nasi, stamppot, etc. Het assortiment diepvriespizza’s bij Aldi is behoorlijk uitgebreid en je hebt er vrij veel keuze. Zelfs Dr. Oetker en dus ook ‘merk’-pizza hebben ze tegenwoordig bij Aldi. Maargoed, ik wilde the real deal van een Aldi merk testen, dus naam ik deze pizza funghi met (uiteraard) champignons, edammer, mozzarella en pecorino. De prijs? Een lachtertje: €2,99 voor twee pizza’s. Dit kan niet lekker zijn. Toch?

De bereiding
Misschien dat dit één van de redenen is waarom ik nog niet eerder een diepvriespizza voor deze serie heb getest: het duurt allemaal wat langer dan bijv. een stoom- of ander magnetronmaaltijd. Maar niet dramatisch veel langer hoor. Deze pizza zou tussen de 9 en 11 minuten op 200 graden afgebakken moeten worden in de oven, maar ik maakte daar 15 van. Ik hou van knapperige pizza’s. Met je oven voorverwarmen en al ben je dan inderdaad wel zo’n 20 minuten kwijt. Je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen.

kant&klaar66_pizza_2

De smaak
Dit was een vrij simpele pizza qua beleg. Daar hou ik van. Pizza’s moeten behoorlijk simpel zijn, dus geen gedoe met doner of gyros op pizza’s voor mij. Even goeie vrienden als jij dat wel lekker vindt hoor 😉 Maar omdat ik van simpel houd, was het testen wel makkelijker. Niet teveel ingrediënten om de kaas, tomatensaus en bodem goed te kunnen proeven.

En guess what? Behoorlijk prima hoor mensen. Nee, echt goed te eten! Toegegeven: dit is geen verse pizza, of nog beter zo’n grote verse pizza van de appie en al helemaal geen échte Italiaanse pizza zoals je hem bij een goeie Italiaan eet. Maar voor de prijs? Zeker niet slecht hoor. Wat zeg ik? Gewoon goed! De edammer en pecorino zijn goed op elkaar afgestemd en smelten heerlijk op je pizza. Voldoende champignons en een goede balans tussen een knapperige bodem en tomatensaus.

Ja oké, één puntje van kritiek is het vocht wat op de pizza ligt direct als ‘ie uit de oven komt, maar dat hebben de meeste diepvriespizza’s wel. Dus ik ben écht tevreden. Drie euro voor twee pizza’s, betekent €1,50 voor één en dan ben je echt goedkoop uit, gevuld voor de avond én zijn je pizza cravings  weer even gestild. Doet niet onder voor de Dr. Oetker pizza funghi als je het mij vraagt. Ik bedoel, ik ken betere pizza’s op de markt, maar die zijn allemaal een heel stuk duurder.

Net als deze lasagne, doet de Aldi het ook erg goed met een budget-pizza. Aldi blinkt misschien niet uit in de meest gezonde producten, maar voor deze prijs-kwaliteit neem je dat voor even voor lief 😉

Wat is jouw favoriete kant-en-klare pizza of diepvriespizza?

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Kant & klaar #66: Pizza funghi van Aldi

  • Deze is inderdaad prima te doen net als de quattro formaggi van de aldi. Ik eet er meestal wel 2 omdat ik van 1 nooit vol genoeg zit maar dat geldt ook voor de dunne pizza’s van bijvoorbeeld Dr. Oetker. Dat vocht op de pizza komt door het vocht in de champignons.

  • Karlijn zegt:

    Ooo goeie! Ik kende deze van de Aldi nog niet. Wel de funghi van dr. oetker. Deze maar eens proberen, doe er dan nog wel wat extra champignons bij denk ik 🙂

    • Oeh ja dat is altijd goed Karlijn! Ik voeg meestal ook iets extra’s toe aan een kant-en-klare pizza. Deze keer had ik vrij weinig in huis, maar extra champignons vind ik altijd een goed idee 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *