Leo’s dagboek: Zonnig en grimmig Pinksterweekend

Goedemorgen mooie mensen! Wow, het is opeens weer een nieuwe week en ik zat nog helemaal in chillvibes van dit weekend. Pinksterweekend 2020 voelde enorm als vakantie in eigen land. Wat een weer, wat een mooie activiteiten, wat een goed Corona-nieuws (terrassen open, YAY!). En tegelijkertijd was gister ook een indrukwekkende dag, vanwege het anti-racisme protest op de dam.  Waar ik niet fysiek bij was, maar in gedachten wel.

Niet alleen maar vreugde dus dit weekend, maar ik praat je vandaag bij over de mooie momenten. Want die waren er in overvloed <3. Te beginnen op vrijdag; eindelijk zag ik m’n vriendinnen weer!

Vrijdag: hometour & borrelen met vriendinnen
Jan was vrijdag vrij en eigenlijk was ik van plan om ook lekker weinig te doen, maar uiteindelijk werkte ik toch nog tot een uur of 3. ‘s Ochtends was ik de hele ochtend druk met de hometour van ons huis voor Instagram, die ik maakte ivm een samenwerking met Westwing. Zij hebben een pagina ingericht met allemaal items uit mijn interieur of items die er op lijken/er perfect tussen passen. Zo vet. En zo gevaarlijk, want ik zie dus allemaal leuke dingen op die pagina staan, hahaha. Maar goed; om die pagina onder m’n instagramvolgers te pluggen gaf ik een hometour. Maar van te voren moest ik natuurlijk wel even 2 uur (!) mijn huis aan kant maken, hahahah.

71FE6AF7-75D3-45BB-A7A0-39F4C1CE0696

Om een uur of 3 was ik klaar met werk en was het tijd om te chillen. Ik had vandaag eindelijk weer een date met m’n vriendinnen op de planning. We gingen in de tuin van Layla lekker borrelen en eten en het was ZOO fijn. Ik was gewoon pas na 12 uur thuis; had ik niet verwacht. Zo fijn om elkaar weer te zien <3.

IMG_4888
Wel echt dikke last van hooikoorts zeg!

IMG_4892

Zaterdag: varen op de Loosdrechtse plassen
Zaterdag was het echt weekend. We zouden eigenlijk opnames hebben voor een videoserie die Jan en ik zelf hebben bedacht, maar daar hadden we allebei niet zo’n zin in. In plaats daarvan appte ik een vriendin om te vragen of we bij hun konden komen chillen in Loosdrecht. En dat kon. YES!

Maar eerst vond ik thuis op de deurmat nog even goed nieuws…

IMG_4939

Yay! Ik maakte me er geen zorgen om en heb – los van een totaal onregelmatige cyclus – geen gekke klachten. Toch is het een opluchting om zo’n brief te krijgen <3. Let’s celebrate life!

We stapten in de auto richting de Loosdrechtse plassen en zagen na lange tijd eindelijk vrienden Suus en Tom weer. VET fijn. Ik ken Suus van de tijd dat ik bij DeLaMar werkte en toen waren we niet per se vriendinnen, maar nu kunnen we het heel goed vinden met elkaar. Ik word zó zen van Suus en dat is echt heer-lijk. Echt een vet fijne vriendschap en helemaal leuk dat Jan en Tom het ook goed kunnen vinden met elkaar.

En óók leuk. DE POEZEN van Suus en Tom. Check even hoeveel poes dit is:

IMG_4942

Dit is Jimi en Suus vertelt over Jimi in De Poezen Podcast aflevering 6. Zo’n mooi en fijn beest.

Na wat kletsen in de voortuin gingen we het water op. Ze wonen aan de Loosdrechtse plassen en hebben sup-boards en bootjes in de achtertuin liggen, dus dat is TOP. We gingen geheel Corona-proof als aparte stellen op aparte bootjes en hebben urenlang gevaren en gedobberd. ZO fijn was dit.

IMG_3388

Schermafbeelding 2020-06-02 om 10.31.48

Zoals ik op Instagram al schreef: mooie mensen, mooie gesprekken, mooie natuur. Wat een geweldige dag <3.

FullSizeRender

Zondag: sup yoga <3
Mijn zondag begon top; ik had me ingeschreven voor een lesje Supyoga van Glow yogastudio in Haarlem.

BD69FC4E-649F-4A93-9F92-A4B43D2CC3E7

We gingen met sups het water op en lagen 2 uur lang heerlijk in de zon op het water. Zo fijn. Eerst supten we een klein stukje (warming up!), daarna deden we yoga en aan het einde van de les was er ruimte om nog ff te klooien. Ik wilde eens kijken of ik op m’n hoofd kon staan en prompt lukte dat ook nog 😀

442597E2-A8A8-4B2B-90D1-17F3A8EC537F

Daarna was het tijd voor een goede lunch:

IMG_5038

En daarna ben ik lekker naar de Veerplas gegaan om een boek te lezen. Ik ben niet zo’n snelle lezer en hou niet van heel ingewikkeld (lange zinnen sla ik over en voor ingewikkelde namen lees ik andere (simpelere) namen). Dus wederom een boekje van Jill Mansell. Wat vol staat met onzin en anti-feministische shit, maar ik lees het anyway, haha.

Overigens was het echt vét winderig bij de Veerplas, dus ik heb er uiteindelijk helemaal niet zo lang gelegen.

IMG_5044

Aan het einde van de middag kwam Jan thuis; die had 100km gefietst met vrienden en zou nu voor iedereen koken. Barbecuen natuurlijk! We maakten het Ultieme Broodje Braadworst uit Gruwelijk Grillen en dat was erggg geslaagd en een vet gezellige avond.

IMG_5045

Maandag: #achterhetbehang
Maandag was een beetje een poepdag. ‘s Ochtends in bed zochten Jan en ik allebei wat verdieping in het onderwerp racisme. Ik las goede artikelen, keek goede video’s en het raakte ons beide. Niet alleen nu; al een tijdje proberen we ons uit te spreken over racisme in Nederland. Ik ben niet iemand die vooraan staat bij een demonstratie (on- of offline), maar probeer wel op mijn manier mezelf te leren door lezen en luisteren, gesprekken aan te gaan en hopelijk ooit in opvoeding een verschil te kunnen maken voor de volgde generatie. We gingen niet naar de demonstratie in Amsterdam, maar waren er in gedachten bij <3.

IMG_5070

‘s Middags waren we thuis bezig met de tekeningen maken voor een kast die we zelf willen maken op de slaapkamer. Het wordt wel een iets ingewikkelder klusje dan we in eerste instantie hadden gedacht en van teamwork makes a dream work was vandaag weinig sprake, omdat we elkaar behoorlijk in de haren vlogen. Iemand in dit huishouden was met z’n verkeerde been uit bed gestapt, en ik was ‘t niet ;-).

En dus ontvluchtte ik het huis en ben ik lekker buiten in het zonnetje een boek gaan lezen. Ik heb in Haarlem echt een top spot ontdekt waar tot laat zon staat en dat is echt heeeeer-lijk.

IMG_5085

Eenmaal thuis kreeg ik een mompelende ‘sorry dat ik zo chagrijnig was’ en toen was alles weer goed, hahaha. Ach; iedereen is wel eens chagrijnig.

We bestelden vét lekker eten (ik voeg ‘m toe aan m’n besteloverzicht in Haarlem) en begonnen ‘s avonds aan de miniserie over Epstein op Netflix. Nog meer deprimerende shit op deze aardbol. Hoe pijnlijk ook; het is goed om je ogen niet te sluiten denk ik. Blijf vrolijk, denk na, lees, luister, praat met elkaar en wees open minded <3. Tot zo ver, tot morgen ;-).

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *