Kant & klaar #59: Lazy Vegan Tikka Masala

Door Elske – Hoi! In de afgelopen kant & klaar blogs heb ik toch al redelijk wat diverse maaltijden getest. Er is genoeg variatie aan kant-en-klare maaltijden op de markt; van gezond tot minder gezond en van AVG tot risotto, curry’s, bowls en burrito’s. En daar wordt mijn foodie hart vrij gelukkig van moet ik zeggen. Het enige waar ik wel eens kritiek op had (en eigenlijk nog steeds heb) is dat er weinig variatie voor vegetariërs of veganisten is. Gelukkig zie ik voor vegetariërs steeds meer maaltijden op de markt komen, maar zoek je een maaltijd als je vegan eet, dan moet je goed zoeken. Dat kan beter! Welke vegan kant-en-klare maaltijden ken jij? Laat het even weten in de reacties hieronder!

In ieder geval; ik liep laatst in de Albert Heijn XL (maar volgens mij verkoopt de Jumbo ze ook) en trof daar in het vriesvak deze maaltijden van Lazy Vegan. Kant-en-klare veganistische maaltijden die je kunt bereiden in de magnetron. Uiteraard moest deze getest worden!

Het assortiment
Bij de AH XL waar ik was hadden ze 3 varianten in het schap: deze Tikka masala, Mexican en Provençale. Ze kostten origineel €3,99 wat ik een prima prijs vind voor een kant-en-klare maaltijd. Voor de veganisten of geïnteresseerden onder ons heb ik even een foto van de ingrediëntenlijst gemaakt.

lazy_ingredienten

De bereiding
Je kunt de maaltijden op 2 manieren bereiden volgens de verpakking: voor 8 minuten in de pan of voor 6 minuten in de magnetron. De verpakking raadt aan om te bereiden in de pan, dus dat deed ik ook. Hup wat olie erin, inhoud van de zak, een beetje roeren en je kunt na een kleine 8 minuten eten.

lazy_2

De smaak
Het probleem met dit soort namaak maaltijden is dat mijn verwachtingen altijd hoog zijn wanneer je er Tikka Masala op zet. Dan verwacht ik dat ook te proeven. De smaak is prima hoor, daar niet van, maar het heeft eerder wat weg van milde curry smaak dan van een echt goede Tikka Masala.

Maakt dat dat deze maaltijd slecht gaat scoren? Zeker niet! Er zitten lekker veel groeten in en voldoende saus, zodat het geen droog rijst prutje wordt. Ook fijn dat er flink vlees vervangende stukjes in zitten, zodat je nog iets van een soort Tikka Masala beleving hebt.

Conclusie: geen Tikka Masala, wel gewoon lekker en een prima maaltijd. Voldoende groenten, goed op smaak en lekker combinatie van groente, saus, rijst, vegen stukjes. Het had voor mij alleen wel iets meer mogen zijn qua inhoud. Nu had ik na een uur alweer trek.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Kant & klaar #59: Lazy Vegan Tikka Masala

  • Herm waelen zegt:

    Heb lazy vegan ook ontdekt en de Mexican variatie vond ok het beste. Is nu 2 keer per week op tafel. Een keer tiki masala. De curry was het minst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *