Leo’s dagboek 19 mei: naar de dokter & naar het strand

Goedemorgen! Welkom op woensdag! Vandaag praat ik je bij over een verrukkelijke dinsdag. Zoals iemand op mijn Instagram als reactie achterliet: ‘het lijkt bij jou altijd wel vakantie’. En ik geloof ook echt dat je je leven zoveel mogelijk zo moet inrichten, zodat het zo voelt.  Dus daar heb ik gister weer even behoorlijk hard m’n best op gedaan. Ik begon de dag met hard werken; ik werk deze week 15 blogs uit, ging aan de slag met het promotieplan en nam om 3 uur vrij omdat ik een uitstrijkje moest laten maken in het ziekenhuis. ‘s Avonds vierden Jan en ik het leven op het strand. Lees je mee?

Dinsdagochtend: Bloggen & bestseller!
Iedere dinsdag komt er een kant en klaar recensie online op mijn blog, die Elske schrijft. Ik kijk ze altijd eerst even na en man; ik heb me kostelijk vermaakt met de blog van Elske die een kant- en klaarmaaltijd van Lidl recenseerde.

Daarna ging ik verder met het schrijven van veel recepten en om 11 uur hadden Jan en ik een ‘gezamenlijk taartmomentje in de kantine’. Tja; je moet dat thuiswerken zelf een beetje leuk maken, toch? XD.

IMG_3927
Totaal verslaafd aan deze unit. Er gaat er echt iedere 2 weken wel een doorheen in dit huis 😛

Bovendien hadden we wat te vieren! Ik ontdekte dat we een bestseller zijn op Etsy. YES! 😀 Ik word heel blij van al deze mensen <3.

IMG_3925

Een uitstrijkje
Ik werkte door tot kwart voor 3, want om 3 uur had ik een afspraak met de assistent van de huisarts om een uitstrijkje te laten nemen. In maart werd ik 30 jaar en kreeg ik meteen een brief van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker om een uitstrijkje te laten maken. Door Corona ligt het bevolkingsonderzoek eventjes stil, maar nu de boel weer wat versoepelt, voelde ik meteen de noodzaak om dit onderzoek te laten doen. Ik heb geen klachten (behalve een wat onregelmatige cyclus) en verwacht er niet veel van, maar toch is het belangrijk om dit onderzoek te doen. Ook als je het een beetje spannend of ongemakkelijk vindt. Ik ken iemand die op jonge leeftijd al zonder baarmoeder moet leven en hoewel dat misschien een extreem geval is, is zo’n onderzoek er niet voor niets.

Overigens vond ik het helemaal niet ongemakkelijk. Ik had een onwijs fijne doktersassistente (een vrouw van mijn leeftijd) die alles ontzettend duidelijk uitlegde. Het deed geen pijn, ik kon me goed ontspannen en het voelde een beetje vreemd, maar niet onoverkomelijk. En ik zou iedereen aanraden om dit onderzoek te doen. Om Monique van Loon nog maar even te quoten: “Weet je wat pas ongemakkelijk is? Kanker.” En zo is het wel.

E03A4771-2B25-46A5-8ACC-3DC9C3AD9C3D

Het onderzoek was zo gedaan en ik stond binnen 10 minuten weer buiten. Tijd voor m’n vrije middag! Ik dook de keuken in om een veganistische auberginestoof te maken en rond een uur of 6 stapten Jan en ik op de fiets naar Bloemendaal.

IMG_3939
In één gerecht voor 2 personen verwerk ik 1 aubergine, 3 zoete aardappelen, 6 tomaten en 1 bosui. Lékker veel groentes!

IMG_2836

Naar het strand!
We fietsten van Bloemendaal naar Parnassia aan het strand. In totaal was dit 12 km heen en 12 km terug. En het was echt een prachtige route! Alsof je op safari bent in Zuid Afrika, maar in plaats van olifanten en giraffes spot je wilde paarden en schotse hooglanders <3.

IMG_2844

Schermafbeelding 2020-05-20 om 08.57.16

Na ongeveer 45 minuten fietsen kwamen we aan op het strand. Het weer was super zacht, met weinig wind en lekker veel zon. Heerlijk! Het is zo fijn om je werkdag nog even helemaal om te turnen door ‘s avonds een andere activiteit te doen. Daardoor hou je een heel ander gevoel over aan de dag <3.

IMG_2847
We aten caponata op het strand, die ik zelf had gemaakt die middag.

IMG_3946

Rond een uur of half 8 werd het wat kouder en trokken we warme kleding aan. We dronken low-alcohol rosé, dus ook daar werden we niet warm van ;-).

IMG_2851

IMG_3944

M’n strandlookje was on point:

IMG_2868
Bij gebrek aan zomerjas mocht ik jan z’n bbq-jas aan. Vol vetvlekken, hahaha. Ik heb net meteen maar even een Zalando bestelling gedaan voor een nieuwe zomerjas. Oh en ja; ik loop op gietenwollensokken op het strand. Weet je hoe onmogelijk lekker dat is 😀

Na anderhalf uur op het strand fietsten we weer terug naar huis. Man, wat is dit gebied mooi <3.

IMG_3953

En dat was mijn dinsdag. Echt wel een vét fijne dag, als je het mij vraagt.

Vandaag ben ik dan wederom lekker in de ochtend aan het werk en ik probeer zoveel mogelijk gedaan te krijgen, zodat ik vanmiddag lekker van het zonnetje kan genieten. Ik ga nog ff op huisbezoek bij een vriendin met een nieuwe woning, ga heel ff de stad in én heb vanavond curry-night met mezelf. ZIN IN!

Overigens neem ik donderdag & vrijdag vrij, dus dat betekent dat ik pas maandag weer met een dagboek kom. De komende dagen komen er wel heel veel lekkere recepten online. Zal ik die ff in het zonnetje zetten (pun intended ;-))? Let op; net kwam het recept voor pulled chicken met hoisin online,  gister de tortizza’s die ik bijna iedere twee weken eet, ook vind je nu al het recept voor een heerlijk broodje hamburger met ingemaakte uien op mijn blog oh én een vet lekkere couscous met worst en de komende dagen komen daar nog bij; curry met aubergine, cashew en kikkererwten, een heerlijke maaltijd met zeesticks, een plaattaart met mango-chutney, het recept voor ijskoffie, een pokebowl én wraps met nepkip. Kortom; genoeg reden om ook de komende dagen even op mijn website te kijken 😀 Wees welkom! :D:D

Ik wens je hele zonnige dagen en een heerlijk weekend. Maak er zoveel mogelijk vakantiegevoelens van :D. Enjoy!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

2 reacties op “Leo’s dagboek 19 mei: naar de dokter & naar het strand

  • Zomaar een vraag! Ik moest in maart voor een uitstrijkje maar ja coronaa. Dus dat kon ik niet afspreken. Nu staat op de website dat het pas per juli van start gaat, maar jij hebr al een uitnodiging ontvangen?
    Beetje raar iets om “naar uit te kijken” maar net als jij wil ik het ook graag afvinken.

    • Ik snap je hele goed! Ik heb gewoon doorgedramd bij de dokter. Las op internet dat ze het wel weer deden als je al een brief had, dus ik heb dat aangegeven bij de dok assistent en toen mocht ik wel komen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *