Pokebowl met gebakken zalm, knapperige wasabi en mango

Goedemorgen! Mensen, ik heb een leuk nieuw ingrediënt ontdekt. Mijn pokébowls of sushibowls lijken altijd wel behoorlijk op elkaar, maar nu heb ik een nieuw ingrediënt ontdekt dat ik zeker vaker ga gebruiken. Ik heb het over… wasabi-erwten 😀 Dat klinkt wellicht vrij goor, maar die dingen zijn echt VET lekker. Het zijn een soort gepofte erwtjes, die super knapperig zijn, in een jasje van wasabi. Echt helemaal lekker en een goeie toevoeging aan je pokebowl. Ik gebruikte ze in het volgende recept:

Nodig voor 1 persoon: rijst – 1 zalmfilet – 1/2 mango – 1/2 avocado – 5cm komkommer – een handje wasabi-erwten  – beetje nori – beetje wakame – beetje mayonaise – beetje sojasaus

Bak de zalmfilet in een koekenpan aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten. De zalm mag nog wel een beetje roze zijn van binnen.

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Dit is in een minuut of 8 wel klaar. Snijd in de tussen tijd de avocado in plakjes en de komkommer en mango in kleine stukjes.

Giet de rijst af en spoel dan even onder koud water, zodat het niet meer zo warm is. Meng de rijst dan met een beetje mayonaise.

Meng alle ingrediënten in een kom, óf bouw ‘m mooi op. Begin met de rijst en leg alle ingrediënten daar dan gezellig omheen; wat plakjes nori, wat mango, de wakame, avocado, de wasabi-erwtjes, komkommer en de zalmfilet er bovenop. Mjam! Giet er nog wat sojasaus bij en eet smakelijk!

Dit is zo lekker jongens. Ik vind een pokebowl vaak wel wat duur, maar de smaak is altijd top. En ik vind het wel tof dat je met veel rauwe ingrediënten iets echt lekkers op tafel kan zetten. Dat voelt gezond ofzo, haha. Geen idee of dat het is. Maar dat maakt ook niet zo veel uit, want het is LEKKER.

Maak je het klaar? Laat het weten op social @Lterveld!

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

2 reacties op “Pokebowl met gebakken zalm, knapperige wasabi en mango

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *