Kant & klaar #57: Pastasalade rode pesto van Lidl

Door Elske – Vandaag een review van een pastasalade. Ooit eerder schreef ik deze kant & klaar over de pastasalade met tonijn van de AH. En hoewel ik die pastasalades in die plastic bakjes er nooit aantrekkelijk uit vind zien, viel die salade van de Albert Heijn wel in de smaak.

Grappig eigenlijk hoe de naam salade hier doet denken aan iets gezonds. Niet dat ik per se een gezonde kant-en-klare maaltijd wil eten hoor. Ik geloof dat ik dat tegendeel wel bewezen heb met mijn afgelopen 56 kant & klaar recensies. Maar deze bakjes zien eruit als een een bakje mayonaise met pasta. Even goed gaat deze getest worden, want het zou niet de eerste keer zijn dat de uitstraling misleid van de smaak. Dus let’s test!

Het assortiment
Het assortiment kant-en-klare maaltijden van Lidl wordt steeds meer uitgebreid en dat vind ik als foodblogger mooi om te zien! Ik heb al vaker verteld over het standaard assortiment, dus dat ga ik nu niet weer doen. Wél ga ik je vertellen over de andere soorten maaltijdsalades. Dat zijn tonijn, roomsaus (oke?), Frans en dus deze rode pesto. Te koop voor €1,79 en dat is vrij goedkoop als je het mij vraagt.

De bereiding
Dat is het mooie aan deze pastasalade: niets! Ik had nog wat rucolamelange over, dus roerde die, samen met wat extra tomaat en komkommer door deze salade. Geeft voor mijn gevoel toch wat meer inhoud dan zo’n zielig bakje als avondmaal.

20200424_192419

De smaak
Tja, wat kan ik hier over zeggen. Ik weet niet: ik werd er in ieder geval niet heel enthousiast van. De smaak was niet echt uitgesproken en ik kon de rode pesto niet terug proeven. Verder had er wat mij betreft wel iets ‘extra’s’ toegevoegd mogen worden, zoals een kappertje, zongedroogd tomaatje, o.i.d.

Deze salade is misschien wel handig als je gaat picknicken in het park, want je kunt hem zo meenemen. Goor is het niet, maar ik zou hem eerder gebruiken als basis voor een grotere pastasalade. Dat kun je ook makkelijk doen voor de prijs: er zit al pasta en genoeg dressing doorheen, dus die hoef je dan niet meer te maken. Maar om dit nog een keer zo als avondmaal te eten, als kant-en-klare maaltijd? Nee, bedankt. Ik ken betere opties bij de Lidl. Alleen om de prijs krijgt deze 2 sterren.

Word jij nummer 40.000?
Leo heeft netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je ons daar ook? Dan laat Leo wat meer van haar persoonlijke leven zien :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op Facebook!

Eén reactie op “Kant & klaar #57: Pastasalade rode pesto van Lidl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *