Leonie’s week 40: Boeklancering van Miljuschka, uiteten bij Hummbar, vreselijke lekkage, barbecuen op de Green Egg en een weekend in Drenthe

Hoi! Het is al dinsdag en ik ben nog niet toegekomen aan m’n dagboek van afgelopen week. Dat wil zeggen: ja ik heb het druk, maar ik ben ook echt even heel erg m’n rust aan het pakken. Eindelijk even met m’n bibs op de bank, languit onder een dekentje, series kijken. Met thee en wijn of allebei. Maar; het bloggen kriebelt en ik wil jullie tóch nog even bijpraten over vorige week. Dan maar iets later dan anders. Here we go!

Vorige week ging ik naar een kookboeklancering, werd ik uitgenodigd om ergens uit eten te gaan, lunchte ik een zakelijke lunch met McDonald’s, barbecuede ik op m’n Big Green Egg (ja, in oktober) en ging ik naar m’n ouders in Assen. Maar er is meer! Lees je mee?

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 28 Sep 2015 om 1:33 PDT

Maandag Mijn maandag begon redelijk brak omdat ik net terug was uit Stockholm en wel een klein beetje bij moest komen. Daar was alleen geen tijd voor want maandag was een drukke werkdag en na werk ging ik meteen met Claartje door naar de boeklancering van het Streetfood kookboek van Miljuschka, die je misschien wel kent van MTV of 24 Kitchen.

De champi stond klaar – en man, daar was ik aantoe – en er was echt een leuk gezelschap. Veel foodbloggers, lekker eten en dus heel geslaagd. Chill!

Dinsdag Dinsdagochtend begon ik mijn dag in de Starbucks voor een koffieproeverij, in het kader van International Coffee Day. Leuk! Hoewel ik weinig echt koffie heb geproefd (wel geroken en gevoeld, haha) omdat ik écht heel slecht tegen cafeïne kan. Maar, evengoed leuk!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 29 Sep 2015 om 12:52 PDT

Daarna ging ik door naar kantoor, waar we een lunch hadden met McDonald’s. Onze bestelling werd opgenomen en de lunch werd bezorgd op kantoor. Hoe cool is het om een McDonald’s burger met mes en vork te eten van een bord. Heel vreemd, maar tof!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 29 Sep 2015 om 4:29 PDT

‘s Avonds werd ik dan wederom in de watten gelegd, want ik mocht samen met iemand op uitnodiging eten in de Hummbar in Amsterdam. Dit is een kreeft & burgerrestaurant, waar ik al uitgebreid aandacht aan besteedde in deze blogpost.

Een super chille dag dus, die dinsdag. Totdat ik thuis kwam en ik last had van de ergste lekkage ooit. Letterlijk een week later ben ik nóg m’n kleding aan het wassen omdat ik zo’n vreselijke lekkage had. Bij de bovenbuurvrouw was iets verkeerd gegaan met een loodgieter, waardoor haar afvoer (inclusief etensresten) via een rooster uit de muur zo mijn slaapkamer en schoenenkast instroomde. Letterlijk als een waterval heeft het uren mijn kamer ingelopen. Oooh, wat een teringzooi en oooh wat stonk het.

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 29 Sep 2015 om 2:43 PDT

Gelukkig had ik een paar wijntjes op en kon ik heel goed omgaan met de schade, haha. Maar damn, we hebben écht veel schade (muren, vloeren, kasten, schoenen, allemaal naar de klote, oh oh).

Dus, dat was een enerverende dinsdag, zou je kunnen zeggen.

Woensdag Woensdagochtend werd ik behoorlijk chagrijnig wakker in de ravage die mijn huis heette. Om mezelf op te vrolijken nam ik chocolade mee naar kantoor en kocht ik pepernoten voordat ik naar werk ging. Comfort food, yes please!

De werkdag verliep prima en na werk ging ik nog even sporten. Daarna had ik intens veel zin in stamppot en heb ik m’n hele avond gespendeerd aan opruimen, poetsen, dweilen en wassen. Er is wel iets leukers te verzinnen, kan ik je vertellen.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 30 Sep 2015 om 1:12 PDT


Donderdag Donderdag was ik weer helemaal mijn vrolijke zelf en dat was fijn, woehoe. Ik had dan ook echt iets om naar uit te kijken aan het einde van de dag: ‘s avonds zou ik gaan barbecuen op m’n Big Green Egg. De laatste barbecue van het jaar, het is per slot van rekening al 1 oktober, en die zouden we even heel goed aanpakken. M’n date zorgde voor de wijn en was chef barbecue; ik zorgde voor het vlees. Bij de keurslager kocht ik voor heel veel geld (ik ga niet eens zeggen hoeveel, want dit is echt níet studentproof) een stuk rosbief voor 4 personen. De slager bond er wat kruiden op en legde me uit hoe we het klaar moesten maken en ik verlangde de hele dag naar de avond.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 1 Okt 2015 om 12:07 PDT

Om een uur of 8 streken we neer in de tuin, ging de Green Egg aan en kon het feest beginnen. Goede rode wijn erbij en barbecuen maar. En allejezus, wat hebben we lekker gegeten. Serieus, deze rosbief van 800 gram was fan-tas-tisch. Volgens de slager moesten we ‘m 25 minuutjes op 107C bakken (lekker specifiek) in de Green Egg. Eerst even dichtschroeien en dan laten garen. Maar wij letten natuurlijk totaal niet op, waardoor het vlees toch zeker eerst een kwartier op te lage temperatuur (tegen de honderd graden aan) heeft gelegen en daarna zeker tien minuten op bijna 300C aan het bakken was. Helemaal niet zoals het moest, maar het bleek de perfecte manier. De rosbief was knapperig aan de buitenkant, de rozemarijn was helemaal door het vlees heen getrokken en aan de binnenkant was het vlees nog prachtig roze, met een rode kern. Damnnnnnn, dit was zoooo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ook leuk: vandaag kwam de 3e foodpornvideo van Claartje & mij online!

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 1 Okt 2015 om 12:07 PDT

Vrijdag t/m zondag…
Vrijdga begon ik de dag dan met een goed ontbijt, omdat ik een lange reis voor de boeg had. Om 10 uur zat ik in de trein naar Assen, voor een weekendje bij m’n ouders. Ik chillde ‘m dit weekend keihard in Assen. We namen een tostivideo op, ik ging in bad, m’n zus was jarig en ik heb zelfs nog in bikini in de achtertuin gelegen omdat het zulk lekker weer was. Man, wat heerlijk.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 1 Okt 2015 om 11:34 PDT

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 2 Okt 2015 om 7:42 PDT

Op zondag deed ik nog even mijn intens saaie administratie (moet ook vermeld worden, want tja: is ook onderdeel van het bloggers bestaan) en toen was het weekend voorbij.

Inmiddels zijn we natuurlijk alweer volop in week 41 en ik heb niet zo veel plannen. Wat ik persoonlijk vrij fantastisch vind, want nu heb ik eindelijk de rust om mijn huisje weer even aan kant te maken, series te kijken, niet continu vijf deadlines achter te lopen, etc. Ik vind het wel lekker. Het enige plan deze week is een date en een feestje aanstaande vrijdag. Let’s go!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *