Leonie’s week 37: NRC & Parool, Foodporn, bier & burgers, 80s party, super brak & heel veel films

Hoi allemaal! De afgelopen week heeft voor mijn gevoel echt drie weken geduurd. En of dat nou ligt aan dat ik heel veel heb gedaan of juist heel weinig, daar ben ik nog niet over uit. Toffe dingen deze week: 6 publicaties in de krant (!!), een massage op woensdag, een vet goed feestje op vrijdag en een heerlijk weekend. Minder cool waren de duizend deadlines (vooral: mijn uitstelgedrag), de date die (weer!) afzei en de slechte sushi. Benieuwd naar mijn afgelopen week in detail? Lees verder!

Oké: zoals iedere week: maandag t/m donderdag overdag zit ik gewoon te werken op kantoor voor Vrouwen.nl. Maar verder…

Maandag Maandag na werk moest ik snel naar huis omdat Sven, een vriend van vroeger, langs zou komen om foto’s te maken van mijn huis, voor een opdracht van het AMFI. LEUK! Ik had alleen maar heel kort de tijd, want ik had me toch een to do lijst voor die avond. Van advertorials, tot deadlines, tot blogs. Ik ben tot half 1 keihard aan het werk geweest. Moeilijk, maar ook heel leuk. Moeilijk omdat het wel echt heel druk is de laatste tijd, maar leuk omdat dat betekent dat het heel goed gaat met m’n blog! 😀

Anyway: om half 1 was het bedtijd. Mjam!

Vergeet ik nog bijna te vertellen dat na mijn publicatie in het NRC van vorige week zaterdag, er maandag weer een stuk over mij & mijn blog in het NRC Next stond! En niet alleen maandag; de hele week volgden er stukjes in het NRC Next en online. Wát tof!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 7 Sep 2015 om 6:20 PDT

Dinsdag Na werk sjeesde ik langs de Foodhallen om de springrolls van Viet View te halen. Ik moest om 6 uur sporten en dacht van te voren nog even zo’n rolletje naar binnen te werken. Maar daar had ik natuurlijk veel te weinig tijd voor. Tijdens sport ging ik helemaal stuk (niet eens doordat ik te weinig had gegeten) en naderhand was ik ka-pot. Ik kon alleen maar heel even bijkomen, want ik had ’s avonds afgesproken om wijntjes te gaan drinken. Okeeeee, als het moet…

Nee hoor, het was héérlijk! Het werd alleen wel een beetje laat. Oeps!

+ Vandaag verscheen dit stuk in NRC Next!

Woensdag En toen was het woensdag en was ik echt héél erg brak. Heel leuk hoor, dat je met een paar wijntjes op bedenkt: joe, we zijn jong, we gaan gewoon door en we overleven de woensdag wel weer, maar woensdagochtend ben je dan toch altijd net iets minder blij met dat soort ideeën.

Woensdagavond boekte ik een massage en op het idee dat ik ’s avonds gemasseerd zou gaan worden, teerde ik de hele dag. Goed vooruitzicht!

’s Avonds schreef ik nog een advertorial en zette ik de tweede foodpornvideo online. De reacties bleven dit keer uit, primaaaa! 😀

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 10 Sep 2015 om 3:58 PDT

+ Vandaag verscheen dit stuk in NRC Next!

Donderdag Donderdag was ik weer helemaal de oude. ’s Avonds zou ik een date hebben, maar die ging natuurlijk weer niet door. Met een totaal legitieme reden overigens, maar wel: hij ging wéér niet door. Er rust een vloek op mij en daten. Maar gelukkig kan ik het heel goed met mezelf vinden, haha.

Na werk fietste ik even langs American Apparel voor een discopants, omdat ik de volgende avond een 80s party zou hebben en ik wilde er wel een beetje fatsoenlijk uitzien. Heftig vond ik ’t wel hoor, zo’n discopants. Het is een soort glimmende corrigerende onderbroek van je enkels tot je navel. En het zat verrukkelijk! Alleen je billen worden er vreselijk plat van. Maar hey: je kan niet alles hebben.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 10 Sep 2015 om 11:12 PDT

Na mijn shopsessie besloot ik, omdat mijn afspraakje toch niet door ging, om mezelf maar eens even helemaal vol te vreten; ik had zin in burgers en zou niet besparen op de hoeveelheid of het aantal ingrediënten. Biertjes erbij en gaan. Man, wat heb ik een heerlijke bier-en-burgers-avond met mezelf gehad.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

VRIJDAGAVOND BURGERTIME! Tag iemand die dit nu nodig heeft (#dehelewereld): http://tinyurl.com/FRIDAY-BURGERTIME
Posted by Gewoon wat een Studentje ’s avonds eet on vrijdag 11 september 2015

Ik was ook echt totaal vergeten dat Expeditie Robinson weer was begonnen, dus toen dat opeens in de reclame voorbij kwam dacht ik: FUCK YES! En heb ik de heerlijkste avond ooit gehad. Met mezelf.

+ Vandaag verscheen dit stuk in NRC Next!

Vrijdag En toen was het alweer weekend! Woehoe! Ik werd vrijdagochtend best laat wakker, waardoor ik de hele dag een achterstand had. Hierdoor heb ik niet gezwommen, geen tostivideo opgenomen en géén blogs online gezet. Bizar!

Toch was vrijdag een productieve dag. Ik begon de dag met een deadline voor een magazine en een advertorial. Daarnaa sjeesde ik heel Amsterdam door op zoek naar een terras met zon en wifi. Na café Bax (stom), Vondelpark 3 (vol), Coffee Concepts (LEUK! maar geen terras) en de Peperwortel (geen tafeltjes op het terras), besloot ik maar naar Radijs te gaan. Dit zit bij me om de hoek en is echt een toppplek waar ik dus al 100x ben geweest. Ik vond het jammer dat ik zo geen nieuw caféetje aan m’n hipstertournee kon toevoegen, maar heb wel heerlijk zitten werken.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 11 Sep 2015 om 6:45 PDT

Radijs heeft een gruwelijk goed terras, precies in de zon, én een goede kaart. Ik lunchte (om 4 uur ’s middags) een broodje met gegrilde groentes en baba ganoush (aubergineprut). Alleen zat er geen baba ganoesh op m’n broodje en wel mozzarella. Raar, maar ook lekker.

Na Radijs ging ik boodschappen doen voor m’n knalroze springrolls, maakte ik ze klaar, at ik ze op én ging ik me omkleden voor de 80s party die ik die avond had.

In m’n discopants geperst en met een krullenkapsel waar mening poedel jaloers op zou zijn, ging ik met Ingeliese en haar vriendin Cynthia naar een feestje van een vriend van mij. En dit was léuk! Het was een 80s feestje en werkelijk ie-de-reen was verkleed. Mannen in leggings en beenwarmers, meisjes in gekleurde panty’s, krullenkapsels, zweetbandjes. Echt all the way! Wat een goed feestje.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 11 Sep 2015 om 11:44 PDT

+ Vandaag verscheen dit stuk in NRC Next!

Zaterdag Tja, en toen was het zaterdag en was ik heel erg moe. Ik voelde me niet eens echt moeilijk van de alcohol, maar ik was gewoon stuk. Ik werd om 12 uur pas wakker en dat is echt al een halfjaar niet meer gebeurd.

Meteen toen ik wakker werd versleepte ik mezelf naar de kiosk om Het Parool te halen, omdat ik hier vandaag met mijn buren in stond. VET LEUK! Het was een interview waarbij mijn buren bij me langs kwamen en we elkaar leerden kennen, wat over de buurt kletsten, etc!

Daarna deed ik boodschappen voor de tostivideo die ik ’s middags op zou nemen en viel letterlijk in de rij van de Dirk bijna in slaap. Zo moeilijk.

Tot mijn verbazing presteerde ik het nog om toch een tostivideo op te nemen – weliswaar iets kalmer dan anders. En daarna was het gedaan met mijn energie.

Ik bestelde ’s avonds sushi en deed dat eens bij een ander restaurant dan waar ik altijd bestel. Normaal bevalt Sushi One me uitstekend, maar ik had zin in die sushi met roomkaas er in en die hebben ze daar niet. Dus probeerde ik eens Sushi Sakura. Geen succes. Ik heb anderhalf uur op mijn bestelling moeten wachten (oké, zaterdagavond zal wel druk zijn) en m’n gefrituurde garnalen waren koud. Ook vond ik de sushi gewoon echt best een beetje saai. Niet zo bevredigend als ik had gehoopt dus… Geen aanrader!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 12 Sep 2015 om 11:26 PDT

De rest van de avond keek ik films, dronk ik biertjes van Brouwerij de Prael (ik ben fan) en lag ik te tukken op de bank. Prima zaterdag!

Zondag Op zondag had ik het voornemen om dan nu eindelijk te gaan zwemmen, maar toen ik weer pas om 10 uur wakker werd, zat dat er niet echt meer in. Ik blogde wat, zette de tostivideo online en ruimde m’n huis op. Deed boodschappen, kocht bloemetjes en ging koekjes bakken. Een uitzonderlijke bezigheid, omdat ik 1. nooit tijd heb om te bakken en 2. absoluut niet kan bakken. Maar ik deed het en het recept kun je hier teruglezen.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 13 Sep 2015 om 11:47 PDT

Daarna ging ik heerlijk in m’n eentje uitwaaien op het strand, las ik een boek, kookte ik thuis een verrukkelijk maaltje en ging ik vroeg naar bed. CHILL!

Komende week wordt weer drukte hoor. Ik heb plannen op maandag, dinsdag (concert Lifehouse!), woensdag (verjaardag in Rotterdam!), donderdag, vrijdag (Zeeland!) en zaterdag (familiedag). Zondag wordt mijn bijkomchilldag. Let’s do this!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Eén reactie op “Leonie’s week 37: NRC & Parool, Foodporn, bier & burgers, 80s party, super brak & heel veel films

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *