Zandkoekjes

Ik vrees voor overgewicht. Door Heel Holland Bakt. Ik weet nog van vorige seizoenen dat ik dat programma dus niet kan kijken zonder zoet eten in de buurt. En ik heb echt pogingen gedaan, maar eindigde dan met een lepel en de pot Nutella op schoot, op de bank. Niet oké. En daarom heb ik dit jaar maatregelen genomen: ik zorg gewoon dat er sowieso iets lekkers in huis is, als Heel Holland Bakt op tv komt. Vorige week waren het tompoezen, vandaag stond ik in de keuken zelf koekjes te bakken. Het moet niet gekker worden!

Nodig voor ik weet niet hoeveel koekjes want ik at perongeluk de helft al op: 100gr basterdsuiker (geen kristalsuiker, ik leg zo uit waarom) – 250gr meel of bloem (geen idee wat het verschil is) – 1 zakje vanillesuiker – 1 ei – 125gr roomboter (half pakje)

Smelt boter in de magnetron tot een vloeistof. Verwarm de oven voor tot 200C. Meng in een kom suiker met meel, vanillesuiker, ei en roomboter en kneed tot een deeg. Maak er balletjes van, druk die met twee vingers in en zet de koekjes 25 minuten in de oven op 200C. Misschien zelfs 30 minuten. KLAAR!

Ik kan echt helemaal niet bakken, dat moet je eigenlijk weten. Mijn koekjes zijn dan ook nog een soort van klef van binnen, maar dat vind ik lekker. En hierdoor kan ik mijn koekjes met niemand delen en mag ik ze dus allemaal zelf opeten. Doe ik expres.

Wat vroeger altijd fout ging; ik gebruikte kristalsuiker in plaats van basterdsuiker en daardoor werden de koekjes KEI-HARD. Exvriendje Bas wilde ze nooit eten. En geef ‘m eens ongelijk. (Meer koekjes voor mij). Maar inmiddels weet ik door jullie dat je geen kristalsuiker, maar basterdsuiker moet gebruiken. En dat heeft gewerkt, woehoe!

Nu moet ik ze alleen nog gaar krijgen en dan wordt ’t wel eens wat met mij.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER BAKSELS:

2 reacties op “Zandkoekjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.