Zandkoekjes

Hallo fijne mensen! Ik ben zo iemand die geen aflevering van Heel Holland Bakt kan kijken, zonder zoetigheid in de buurt. Ik weet nog van vorige seizoenen dat dit echttt onmogelijk is en heb echt pogingen gedaan, maar eindigde dan met een lepel en de pot Nutella op schoot, op de bank. Veel te lekker, maar ook weer niet bevredigend genoeg in m’n behoefte naar echt LEKKERS. En daarom heb ik dit jaar maatregelen genomen: ik zorg gewoon dat er sowieso iets lekkers in huis is, als Heel Holland Bakt op tv komt. Vorige week waren het tompoezen, vandaag stond ik in de keuken zelf koekjes te bakken. Het moet niet gekker worden!

Nodig voor ik weet niet hoeveel koekjes want ik at perongeluk de helft al op: 100gr basterdsuiker (geen kristalsuiker, ik leg zo uit waarom) – 250gr meel of bloem (geen idee wat het verschil is) – 1 zakje vanillesuiker – 1 ei – 125gr roomboter (half pakje)

Smelt boter in de magnetron tot een vloeistof. Verwarm de oven voor tot 200C. Meng in een kom suiker met meel, vanillesuiker, ei en roomboter en kneed tot een deeg. Maak er balletjes van, druk die met twee vingers in en zet de koekjes 15 minuten in de oven op 200C. KLAAR!

Ik kan echt helemaal niet bakken, dat moet je eigenlijk weten. Mijn koekjes zijn dan ook nog een soort van klef van binnen, maar dat vind ik lekker. En hierdoor kan ik mijn koekjes met niemand delen en mag ik ze dus allemaal zelf opeten. Doe ik expres.

Wat vroeger altijd fout ging; ik gebruikte kristalsuiker in plaats van basterdsuiker en daardoor werden de koekjes KEI-HARD. Exvriendje Bas wilde ze nooit eten. En geef ‘m eens ongelijk. (Meer koekjes voor mij). Maar inmiddels weet ik door jullie dat je geen kristalsuiker, maar basterdsuiker moet gebruiken. En dat heeft gewerkt, woehoe!

Overigens was de originele oventijd in dit recept 25-30 minuten, maar nu waren ze na 15 minuten al goed bruin aan het worden, dus langer hoeft echt niet. Het zal wel aan je oven liggen, ofzo. Anyway; wel echt lekker gegeten. Geen idee hoeveel koekjes ik al op heb, maar het genot is groot. CIAO!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Zandkoekjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *