Leonie’s week 29: covershoot boek #3, GoT-fail, Welcome to the Village, een fiets winnen en meer!

Hi there! Hoe maakt u het? Ik maak het uitstekend! Ik heb dit weekend drie dagen doorgebracht op het allerleukste festival van Noord Nederland en heb er zooooo’n mooie tijd gehad weer <3 En met die heerlijkheid in het achterhoofd en Tokio in m’n voorhoofd (?)- ik bedoel in het vooruitzicht…. BEN IK ZO VROLIJK!

De afgelopen week was tof. Ik had de covershoot voor de cover van mijn derde boek, interviewde de horecabaas van Lowlands, ging heerlijk uit eten, vertoefde op een festival en deed meer! 😀 YES! Klaar voor het uitgebreide verhaal? Let’s go.

Maandag: werken & zonnen & Game of Thrones
Maandag was een dag van hard werken & zonnen. Ik had een mooie to do lijst die ik in rap tempo afwerkte en zo kon ik om 4 uur ‘s middag’s m’n bikini aantrekken en zonnen bij het buitenbad om de hoek. Heerlijk om even m’n intense spierpijn van de training van die zaterdag ervoor eruit te zwemmen in ijskoud water. Brrr. Maar echt: lekker.

zwemmen
Super lekker drankje met komkommer en prik. En héérlijk rustig bij het buitenbad!

‘s Avonds stond natúúrlijk in het teken van Game of Thrones. YES, eindelijk weer. Ik leende van m’n moeder haar inloggegevens van hun Ziggo-account en zat om 9 uur klaar om online, helemaal legaal, Game of Thrones S07e01 te kijken. En YES, dat lukte.

Dacht ik.

Tot ik er in de laatste minuut (!!), na toch best wel vaak gedacht te hebben ‘jeetje wat veel flashbacks…’, achter kwam dat ik aflevering 1 van seizoen 1 aan het kijken was. In plaats van seizoen 7. JEZUS; GEIT. Dit soort dingen kunnen ook alleen mij overkomen. Hoe is het mogelijk hè? Over het algemeen beschouw ik mezelf best als een mens met een goede dosis hersenen, maar ik blijf me regelmatig verbazen over dit soort domheid. HOE IS HET MOGELIJK.

Schermafbeelding 2017-07-24 om 12.08.09

Ach; het houdt dingen wel een soort van naïef en leuk ofzo? En ik kan je vertellen dat aflevering 1 opnieuw kijken best nuttig is.

Dinsdag: surfen in Katwijk
Dinsdagochtend was ik vroeg uit de veren om thuis alvast wat werk te doen. Om een uur of 10 liep ik door de Kalverstraat en ik vond het awesome dat dit gewoon écht was om te werken. Ik had namelijk nieuwe kleding nodig voor de shoot van mijn derde boek. Niet omdat ik dat zelf nodig vond, maar omdat je het kennelijk goed op foto’s ziet als kleding niet nieuw is. En dus moest ik even een nieuwe garderobe aanschaffen voor boek 3. Jep, shoppen voor je werk. It’s tough, I know.

kleding
Twee van deze shirtjes hebben we gebruikt voor boek #3!

‘s Middags haastte ik me richting bus-trein-bus om om half 2 aan te komen in Katwijk aan Zee. Ik was hier nog nooit eerder geweest, maar had er met Lau afgesproken om er te gaan surfen. Eens een andere plek dan Zandvoort. Eens kijken of de golven hier beter zijn…

Na eerst een paar uur bijkletsen in de zon (holymoly, wat was het lekker weer), huurden we onze surfboards en halve wetsuits bij Surf & Beach Katwijk en doken we het water in.

Het was vandaag super druk op het strand en het water (en dus de golven) lag vol met kids (en kwallen trouwens; gedver), dus dat was wel een beetje gaar. Maar de golven waren best prima. Heel klein en helemaal niet krachtig, maar je kon er nog net op surfen en dat was heeeeerlijk. Het ging ook echt veel te makkelijk en dat is op zich een goed teken.

Overigens vond ik de golven hier niet echt beter dan in Zandvoort. Een klein beetje misschien. Maar de reis er naartoe (1,5 uur vanuit Amsterdam v.s. 1/2 uur naar Zandvoort) maakt dit voor mij geen betere surfspot.

beach
Na het surfen-hoofd. LOVED it!

Tot het begin van de avond vertoefden Lau en ik in het zonnetje op het strand. Wijntje erbij, kaasstengels erbij. Living the good life! Morgen gaan we wel weer werken.

wijn
De Chardonnay van Paal 14 Katwijk is vét lekker
Schermafbeelding 2017-07-24 om 12.28.06
Beach hair na het surfen! Ik deed een invlechtje in toen ik uit het water kwam en haalde dat er ‘s avonds pas weer uit.

Woensdag: covershoot voor boek 3!
Woensdagochtend moest ik om 10 uur in Zaandam zijn om de cover van mijn derde boek te fotograferen. Ik had afgesproken met Toeps, die ik nog ken uit de tijd dat ik actief was op een modellenforum (hier ken ik overigens een groot deel van mijn vriendinnen van). Van 10 tot 1 waren we bezig met haar & make-up, twee setjes kleding en drie foto’s die ik nodig heb voor de cover. En YES YES YES: het is zó mooi geworden. Precies hoe ik het wilde! 😀 Ik kan niet wachten om het met jullie te delen. Waaaaah!

mooi
Visagist Charlotte van Beusekom is THE BEST <3

‘s Middags was ik behoorlijk moe – voor de camera staan hakt er altijd wel in als je het mij vraagt- en dus lag ik lekker te pitten. Middagdutje FTW!

sport
27 graden. Help.

‘s Avonds ging ik weer sporten met Lara in het Vondelpark en naderhand vond ik dat ik een wijntje had verdiend om deze heerlijke dag te vieren. Wat een leven! Wat een toffe dingen! Wat ben ik BLIJ!

tuin
Zoooo het was lang geleden dat ik met mezelf een lekker rood wijntje dronk in m’n tuin ‘s avonds laat. Wat heeeeeerlijk!

Donderdag: op Urban Safari door Amsterdam
En m’n donderdag was óók al zo leuk. Ik begon de ochtend met een telefonisch interview met de horecabaas van Lowlands: Hans. Ik spreek hem ieder jaar op Lowlands over het eten dat er geserveerd wordt (en een grote rol speelt in de festival beleving) en dit jaar leek het ons leuk om dat op voorhand te doen; zodat je je vast kan verheugen. En dat doe ik in ieder geval zéker, na dit interview.

Het was een super leuk interview en je kunt het hier teruglezen. En wat ik ook echt tof vind, is dat het stuk inmiddels al meer dan 60.000 mensen heeft bereikt op Facebook, al 2000x (uniek, binnen een paar dagen) is gelezen en dat men langer dan 4 minuten op het blogbericht blijft hangen; wat écht heel erg lang is online. En dat vind ik leuk 😀

Na het interview met Hans moest ik opschieten om m’n volgende afspraak te halen. Van 11 tot 4 zou ik vandaag op Urban Safari door Amsterdam gaan. Dit werd georganiseerd door een pr-bureau in samenwerking met Union Bikes – een stadfietsenmerk- en het plan was om op één dag een paar toffe horecagelegenheden in Amsterdm te ontdekken.

Mij leek het wel handig om mee te gaan, omdat ik zo in één dag wel een stuk of 5 toffe plekken kon ontdekken. Efficiënt: daar hou ik van.

IMG_9633
10 bloggers op fietsen 😀

Om half 12 stapten we op onze Union Bikes en vertrokken we richting Vondelpark. Daar was onze eerste stop: picknicken in de regen. Wahaha!

We fietsten gauw door naar de 9 straatjes, waar we een kop écht goede koffie dronken bij Rapha Cycle Club Amsterdam. Dit is een fietsenwinkel (van het prachtige merk Rapha) met achterin verstopt een toffe koffiebar. Je krijgt er een beetje een speak-easy gevoel bij en ik hóu er van. Heel tof plekje. Aanrader! Ook als je niets met fietsen hebt.

rapha

Daarna gingen we door naar Café Weesper voor een workshop Mojito’s maken. Nice! Mooi café wederom en een leuke barman om ons uit te leggen hoeveel werk het is om een Mojito te maken, haha. Ik had dus geen idee en ik bestel dit écht vaak in een bar. Nu stond ik zelf aan het roer en maakte ik een pittige variant met rode peper en gember:

cocktail
Gembersiroop met rode peper, limoen, bruiswater en munt!

En na de Mojito’s fietsten we door naar Chiapas Taco Cartel in de Pijp voor een Tequila-workshop. HEERLIJK! En natuurlijk mochten we ook even een hapje meepikken van de heerlijke taco’s, waar ik overigens al eens over schreef.

cocktails
Tequila cocktail met grapefruit, agave en limoen.

De laatste stop van vandaag was de Bierfabriek, midden in het centrum van Amsterdam. Hier gingen we leren hoe je bier tapt, proefden we de verschillende bieren en mochten we genieten van de kip op houtskool, waar deze toko zo ontzettend om bekend staat. En man: wat was dit HEERLIJK.

IMG_9634
Tap-les!

Wat een topdag!

Buiten maakte ik nog even een foto met m’n awesome Union Bike en toen was het tijd om terug naar het beginpunt te fietsen.

Schermafbeelding 2017-07-24 om 12.27.42
Dit was mijn mooie fietsje voor de dag en één van de tien bloggers die mee gingen op Urban Safari kon de fiets winnen door een foto te posten op Instagram én alle quiz-vragen goed te beantwoorden. Guess wie er gewonnen heeft? WOEHOE! Vet blij met mijn nieuwe Union Bike! 😀

En dan denk je: mooi, thuis, tijd om op de bank te hangen, maar nee. ‘s Avonds had ik afgesproken om met Emma een hapje te eten. We hadden elkaar voor ‘t laatst gezien in New York en dat voelde een eeuwigheid geleden, dus tijd om bij te kletsen.

We reserveerden bij Nelis in West, waar ik nog een soort van uitnodiging open had staan omdat een vriendin van mij de eigenaresse kent. Chill!

En man, wat hebben we daar een topavond gehad. Wat we hebben gegeten en hoe lekker het allemaal was? Dat lees je hierzo!

nelis
Zo veel kleur en zo veel lekkers <3

Vrijdag: werken & festival!
En toen was het vrijdagochtend en ging mijn wekker om 7 uur. Ik wilde vandaag echt nog even flink wat werk verrichten en om 1 uur zou Mikki me komen ophalen voor een weekendje WELCOME TO THE VILLAGE! 😀 Maar eerst werk.

Om 7 uur begon ik meteen; blogs schrijven, mails wegwerken, pakketjes afhandelen. Ik wilde alles wat nog in m’n hoofd spookte in de categorie ‘oja, dat moet ik nog ff doen’, doen voordat ik dit weekend weg ging. Omdat ik ook wist dat de komende week (deze week dus) weer een drukke zou worden.

En letterlijk om 10 voor 1 was ik klaar met alles. En had ik nog 10 minuten de tijd om snel even een tosti naar binnen te drukken voordat Mik, Amber en ik begonnen aan onze reis naar Leeuwarden.

Overigens lukte het dus niet om de tostivideo met jullie bedachte ingrediënten op te nemen deze week. Sorry! Hij komt aankomende vrijdag online. 😀

Om 5 uur ‘s middags – nadat we Amber bij de rest van onze 10-man-tellende-fetsivalgroep op de camping hadden gedropt en Mik en ik ingecheckt waren in het WTC hotel in Leeuwarden, kwamen we aan op het festival. Tijd voor heerlijkheid <3.

kaneel
Iedere ochtend ontbijten in het WTC Hotel Leeuwarden met deze goddelijke kaneelbroodjes!

Van vrijdagavond t/m zondagavond genoten we weer intens van wat toch elk jaar maar weer het allerleukste festival van Noord Nederland blijkt te zijn. Welcome to the Village was wéér geweldig. Het weer was goed, het terrein – het prachtige recreatiegebied De Groene Ster- was prachtig ingericht, de speciaalbieren uit glas waren weer goed, het eten was heerlijk, de bands waren verrassend en tof en het publiek was weer even gezellig en gemoedelijk en liefdevol als anders. Wat is dit festival toch GEWELDIG. Ik blijf er geen woorden voor hebben. En dat hebben we allemaal.

groepje2
Mikki-Martijn-Kars-Leonie-Anniek-Amber-Simone-Layla-Jasper-Nienke. Beste festivalcrew <333

De uitgebreide blogpost waarin jij -als je er ook was- en ik kunnen na beleven en de mensen die niet zijn geweest hopelijk geïnspireerd raken om volgend jaar ook te komen, komt ergens deze week online. Ik ga nog even broeden op woorden om uit te leggen hoe fantastisch dit is. Alleen maar liefde voor WTTV! <3

dans
Dit was een súper vette show van Club Guy & Roni met geweldige dans en gewaagde pakjes en zó veel feest
Untitled-1
Schuilen voor de regen in een gele caravan op het festivalterrein van Welcome to the Village
regen
Zo overwinnen we de regen: cocktails en poncho’s 😀
groep
Woohoo!
bierrrr
Festivallen met mevrouw Ter Veld
wttvvv
Heerlijk gegeten @ WTTV: pannenkoeken met citroen, aubergine met sojasaus, noedelsoep, stroopwafel, ambachtelijk ijs, gefrituurde kippendijen, broodje worst en BIER
wetscord
En iedere ochtend ontbijtten Mikki en ik in het Westcord hotel, omdat we van #glamping houden.

Op zondagavond om half 11 was ik weer thuis. Best wel kapot van drie dagen festival, maar Zomergasten was weer begonnen op NPO2 en dat wilde ik niet missen. En dus keek ik het meteen terug. En met mijn haperende televisie duurde dat uren en lag ik om half 3 in bed, haha.

Inmiddels is het maandagochtend – bijna middag- en ben ik alweer begonnen aan een drukke week. Ik moet deze week nog een paar dingen doen voor werk (#vooruitwerken!!) en dan stap ik vrijdagmiddag in het vliegtuig naar TOKIO om eindelijk m’n lover weer te zien. Ik. Kan. Niet. Wachten.

Maar voor die tijd moet er nog van alles geregeld en gedaan worden. En daar ga ik nu gauw aan beginnen.

Hoe was jouw afgelopen week? Ben je ook op Welcome to the Village geweest? Ga je naar Lowlands en heb je het stuk over het eten al gelezen? Heb je nog tips voor Tokio en Kyoto? Reageer in de comments! 😀 Weet dat ik ze al-tijd lees, maar dat het niet lukt om overal op te reageren. Maar liefde voor iedereen die reageert! 😀

Zo, dan ga ik nu aan de slag. WOEHOE!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

8 reacties op “Leonie’s week 29: covershoot boek #3, GoT-fail, Welcome to the Village, een fiets winnen en meer!

 • Als je tijd hebt, ga dan vanuit Kyoto een dagje naar Nara. 45 min treinen en daar heb je een hele grote Boeddha, die heel vet is, met daaromheen een park met allemaal herten die daar gewoon leven.
  Kyoto zelf is heel mooi, maar ook toeristisch. Ik vond zelf de wandeling op Fushimi Inari Taisha. Er staan daar duizenden rode poorten en is vet toeristisch, maar als je de berg helemaal op loopt wordt het rustiger en Kun je er echt van genieten. De wijk higashiyama is ook heel mooi en ik vond ook het niji Jo kasteel heel vet.
  In Tokyo moet je echt naar het nationaal museum en ik vond ook het park rondom het paleis heel mooi en rustig. En sushi ontbijten of lunchen op de vismarkt ook zeker een aanrader!

  • Ooh en eten in een izakaya! Is een restaurant met tapas concept, je bestelt gewoon meerdere gerechten/hapjes en deelt die als avondeten. Good vibes in Tokyo is een goede, maar die zit wel ver van centrum (weet niet waar je met hotel zit).

 • Volgens mij voel je je weer erg goed, fijn om te horen. Hopelijk heb ik volgend jaar de mogelijkheid (: Heel veel plezier op je reis door Japan! Het moet echt fantastisch zijn.

 • Welcome to the village klinkt echt heel tof! Vooral een hotel erbij, kan je tenminste gewoon douchen, zeker fijn als het regent! Ik heb nog een leuke tip voor je volgende citytrip, namelijk Valencia! Je kan er heel goed surfen, de surfschool heeft een eigen stuk strand dus geen last van zwemmers, en als je in juli gaat ook geen last van kwallen! Surf je trouwens altijd met je haar los? Dat viel me in je interview op, en hier ook weer!

 • Kirsten zegt:

  Na vorig jaar gewerkt te hebben bij de Burning Baarch op WTTV, ben ik dit jaar zelf maar eens gaan kijken op de zaterdag. Ondanks dat ik niemand kende die kwam optreden, was het één van de allerleukste festivals waar ik ooit ben geweest. Ik heb je een aantal keren zien staan en wat was het leuk om te zien hoe erg je aan het genieten was! Wie weet tot volgend jaar!

 • Wat een leuke week heb je weer gehad! Ik wil echt ook een keer naar Welcome to The Village, het plan was om dit jaar te gaan maar dat ging helaas niet door werk. Volgend jaar moet moet moet ik dus gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *