Leonie’s week 11: een droom die uitkomt, heel veel sporten, twee vakanties geboekt, m’n verjaardag en opruimwoede

Hoi! Tof dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Ik weet niet meer zo goed wat ik allemaal heb gedaan in week 11, dus ook voor mij is het leuk om weer even terug te kijken op de belevenissen van de afgelopen week. Agenda erbij, iPhone-fotorol erbij en gaan.

Het was een week van veel sporten, freaking vette vakanties boeken, fantastisch weer, moeilijke dingen om over na te denken en…. m’n verjaardag! Lees je mee?

Maandag: we gaan op vakantie naar…
Maandagochtend begon meteen heel leuk. Ik ging de jaarlijkse vakantie van mijn vijf vriendinnen + mezelf boeken en we gaan dit jaar naar… PULA! Kroatië! Want het weer is er top, de tickets vet goedkoop en we vonden een prachtige vila met zwembad en uitzicht over zee. Gevalletje: hallo, wat wil je nog meer. Eind september vertoeven we voor een weekje in Pula en ik kijk nu al uit naar glow in the dark suppen (hoewel; nu ik er beter over nadenk lijkt dit me echt doodeng. Donker water is een van m’n grootste nachtmerries…). Woehoe!

Verder ging ik maandag zwemmen en werken met vriendin Vera bij Dapper (goed terras op de Bilderdijkstraat)(met de lekkerste kokosmakronen van Amsterdam).

gwesse
Aan ‘t werk bij Dapper

Dinsdag: live koken op Facebook en NEW YORK BABY
Dinsdagochtend speelde ik postorderbedrijfje toen er weer wat boodschappentasjes en andere pakketjes op de post moesten. Wil je ook mijn boodschappentasje toegestuurd krijgen? Bestellen kan hierzo! Ik heb er nog maar een paar.. 🙂

post
Boeken signeren en pakketjes op de post

Bijzonder vet aan deze dinsdagochtend, was dat ik eindelijk m’n trip naar NEW YORK heb geboekt! Aaaah! Ik wilde dit al heel lang en toen het opeens uitging met m’n lover en ik dus opeens niet heel veel in China zou gaan zijn dit jaar, móest ik een goed alternatief hebben. En toen kwam New York om de hoek kijken. EN NU HEB IK GEBOEKT! Het heeft even geduurd voordat ik de juiste data vond, een fatsoenlijke ticketprijs en de minst belachelijke prijs voor een Airbnb, maar het is gelukt. Van 23 mei t/m 7 juni ga ik in m’n eentje 15 dagen in New York wonen. In een appartement voor mij alleen, met keuken en midden in SOHO! YES!

Tussen de middag lunchte ik een bagel met roomkaas en zalm van Bagels & Beans, terwijl ik in ‘t zonnetje aan de gracht zat. Ik was onderweg naar de Noordermarkt – lopend- om mijn oude fiets op te halen. Die ene waarvan ik dacht dat ‘ie gestolen was, maar toen toch opeens nog op de Noordermarkt stond met een platte band en een slot minder. Goed… Iemand een fiets overkopen?

IMG_3424

Dikke wandeling door Amsterdam en het weer was fantastisch, dus ik zat alweer skyhigh in m’n gevoelens. Woehoe! LOVE IT!

‘s Avonds ging ik naar bodybalance en dat betekent dat ik al twéé keer had gesport deze week. Koning Leo! Oh en voor wie zich afvraagt waarom ik in godsnaam zoveel sport de laatste tijd; ik vertrek morgen op surfvakantie en ik wil echt knettersterk in de golven liggen. Vandaar :D.

IMG_3426
Award voor beste sportoutfit gaat naar…

‘s Avonds kookte ik voor het eerst live op Facebook en ik vond het heel leuk om te doen en de reacties te lezen. Nice: dit ga ik vaker doen! En hoewel m’n avondmaal erg goed geslaagd was, had ik rond een uur of 11 toch echt wel weer honger en bestelde ik schandalig als ik ben een patatje oorlog. In bed. Ik weet het; ik ben vreselijk.

patatt
Patat van snackbar Marja. Liefde!

Woensdag: koffie met Clara, stemmen, floating fit en een droom die uitkomt…
Woensdagochtend ging ik natuurlijk als allereerste mijn burgerrecht inzetten; ik ging stemmen. Op D66, welteverstaan. En ik was best wel terveden met de uitslag ‘s avonds. Het was tof geweest als D66 nog een klein beetje meer had, maar het is zo ook oké. En ik vind het voor het klimaat cool dat Groenlinks zo onwijs gegroeid is. Tot zo ver mijn nitwit-mening over politiek.

IMG_3437
#stemfie

Verder facetime ik iedere woensdagochtend met m’n zus en baby Oscar, omdat dat vet tof is. En gezellig. Kijk nou, wat een schatje:

IMG_3433

Om 11 uur meette ik Claartje om te gaan werken bij Brandstof, maar de zon scheen intens en Brandstof heeft een super goed terras, dus we streken neer en kleurden in twee uur tijd wél een beetje bruin, maar van werken kwam niet veel terecht.

IMG_3446
Mijn wilde haren hangen altijd in ieders gezicht
IMG_3443
Koffie bij brandstof; hoe leuk is dit tafelkleed?
IMG_3451
Lunchtime: zelfgemaakte bruchetta. Broodjes met tomaat en olijfolie in de oven, dan beleggen met basilicum, burrata en peper en zout. Mjam!

‘s Middags had ik nog een telefonische afspraak over een tof nieuw project, maar er komt nog veel werk bij kijken en ik moet over ingewikkelde dingen nadenken en daar ben ik -zonder deadline- niet echt heel erg goed in…

‘s Avonds ging ik met Laura beginnen met ons Sporten Om Nieuwe Mensen Te Leren Kennen Project. Het idee? Iedere week een random sport in Amsterdam uitproberen en dan zo veel mogelijk gratis (lees; proefles). Gewoon omdat het leuk is om nieuwe dingen uit te proberen, jezelf uit je comfortzone te trekken, mee te kunnen praten over bepaalde dingen én nieuwe mensen te leren kennen. We trapten woensdagavond af met Floating Fit.

Toen we naar een lesje aquajoggen (ja hey; dat moet je toch ook gewoon eens ervaren om er een oordeel over te hebben, right?!) zochten in het marnixbad (niet fysiek, gewoon op de website)(zie je het voor je? HAHA), vonden we opeens het lesje Floating fit. En dit klonk fantastisch en zag er vooral op YouTube hi-la-risch uit. We gaan ervoor!

20 minuten te vroeg kwamen we op woensdagavond aan in het Marnixbad, omdat me was verteld dat de lessen vaak vol zitten en je dus wel op tijd moet komen. En dit was top, want zo konden we nog even meekijken met de les voor ons. Oh mijn god, wat grappig.

floating

Het idee van Floating fit is dat je op een drijvende plank in een zwembad allemaal oefeningen gaat doen. High Intensity Training, welteverstaan. Dat betekent: burpies op die unit, buikspieroefeningen, schaatsbewegingen op dat wiebelende vlot en ga zo maar door. Lau en ik vonden het allebei niet een hele heftige training, maar wellicht komt dat doordat ik vooral in het water lag te proesten en Laura vooral de slappe lach had. De buikspieren zijn in ieder geval wél getraind.

Voor herhaling vatbaar? Nee. Hilarisch voor één keer: HELL YEAH!

Oeh en ook wel echt bijzonder geweldig aan deze woensdag: gisterochtend had ik m’n ticket naar New York geboekt en omdat ik in Nederland vaak alleen naar concerten ga, dacht ik; ik kan ook best even in New York kijken of er nog iets tofs speelt. Nu wil ik echt al jaren (10 jaar?) heel graag Billy Joel live zien, maar die man treedt niet meer op buiten Amerika omdat ‘ie zo oud is inmiddels. En regelmatig heb ik gekeken of ik niet naar een concert van ‘m in New York kon gaan en er dan een reisje omheen plannen, maar iedere keer viste ik achter het net als het om tickets voor zijn show ging. Maar! Je voelt ‘m al aankomen….

Ik had dus m’n ticket naar New York al geboekt en toen kwam ik er erachter dat freaking Billy Joel gewoon op mijn láátste avond in New York, in Madison Square Garden speelt. En dat er nog tickets waren. Die niet exorbitant duur waren. EN NU GA IK DUS GEWOON NAAR BILLY JOEL. IN NEW YORK. OP MIJN LAATSTE AVOND. Echt, ik ben zo gelukkig. Ik wil dit zó graag.

Het kan bijna alleen maar tegenvallen.

GRAPJE. Aaaaaah!

Donderdag: opruimwoede
Donderdag had ik last van opruimwoede en dat kwam goed uit. Het was vet lekker weer, dus ik kon eindelijk eens m’n tuin opruimen én m’n tuinhuis uitmesten. Het zonnetje schijnt, het is nog geen spinnentijd; perfect. Ik ruimde heel veel zooi op en gooide heel veel weg. En bestelde heel veel nieuw; nieuwe dekbedden en handdoeken, nieuwe gordijnen en kussens. Hoppa!

opruimen
Weg er mee!

Oh en nu verkoop ik m’n vrijwel nieuwe UGGs

‘s Middags lunchte ik een sushi bowl van Genki, die ik bestelde via Foodora, omdat ik een tegoedbon had gekregen omdat ik laatst een koude bestelling had gekregen. Nou, dit keer was ‘t verrukkelijk. Goeie service = leuk. En deze bowl is zó lekker; met noedels, sojasaus, asperge, radijs, edamame en suuuper lekkere zalm.

genki

Na ‘s middags nog even gewerkt te hebben, vertrok ik om 4 uur naar het terras om met vriendin Vera + boyfriend en Layla nog even van het zonnetje te genieten. Met een alcoholvrij biertje, want lekker.

bier
Klein beetje koud toch wel. Tijd voor thee.

Vrijdag: video’s opnemen en verjaardag vieren
Vrijdagochtend nam ik video’s op en maakte ik een #vodkacake voor m’n verjaardag ‘s avonds. Ik zou ‘s middags nog naar de bakkerij van Heineken gaan, maar daar had ik geen tijd meer voor omdat ik best veel werk moest doen en ‘s middags nog een afspraak had. Weer over iets waar ik veel en goed over na moet denken en dat is ingewikkeld. Help!

vodkacake
Let me introduce you to… VODKACAKE!

‘s Avonds vierde ik met vrienden m’n verjaardag en ik had echt de beste avond in tijden. Eigenlijk was ik dit jaar helemaal niet van plan om m’n verjaardag te vieren. Ik vond het wel even prima om het stilletjes aan me voorbij te laten gaan, totdat vriendinnen begonnen te klagen over dat ze dan niet dronken in m’n woonkamer konden dansen. En toen dacht ik; ach waarom niet?!

IMG_3547

En wat was het een topavond. ZO gezellig, zo fijn en zo leuk. En zo veel leuke cadeautjes gekregen <333!

burger
In de categorie toffe cadeau’s voor een foodlover: een reusachtige ronde handdoek met hamburgerprint! 😀
cade
DIY-alcohol. Tof projectje!
havana
Ik kreeg van een PR bureau twee paar Havaianas toegestuurd, waaronder deze leuke sandaaltjes, voor m’n surfvakantie <3
lekker
Die rechter is mijn favoriete doucheschuim
map
Heel tof; van Java-vriendinnetje Marleen kreeg ik een scratch map voor m’n verjaardag; daarop kun je de landen die je hebt bezocht wegkrassen. Ik heb echt nog maar weinig van de wereld gezien, maar doe m’n best om daar verandering in te brengen 😀
yoghurt
Ik kreeg deze week het kookboek YOGHURT toegestuurd van de Yoghurt Barn, met allemaal lekkere recepten met yoghurt. Ga binnenkort iets uitproberen!
Schermafbeelding 2017-03-20 om 13.37.07
Nog niet binnen, maar van mijn oma kreeg ik geld voor dit AWESOME badpak van Adidas. Ik wilde een sportief/sexy badpak voor als ik ga zwemmen/surfen en deze voldoet aan de eisen. Wellicht binnenkort een aanfoto! Wat vinden jullie er van?

Zaterdag: BRAK
Zaterdag werd ik met de ergste hoofdpijn sinds mijn katers ooit wakker en deed ik niks. Ja; kibbeling lunchen en pizza bestellen als avondeten. En het nieuwe seizoen van Love bingewatchen op Netflix.

troep
#zaterdagochtend
IMG_3555
#zaterdagmiddag

Zondag: verjaardag met papa & mama
Zondag ging ik m’n kater er eerst eens even uitstretchen tijdens bodybalance en dat hielp gemiddeld. Ik was zowel zaterdag als zondag vrij chagrijnig en ik weet niet zo goed waarom. Zal wel iets met m’n hormonen te maken hebben ofzo? Ik ben echt zelden chagrijnig, maar als ik ‘t ben is het vooral voor mezelf heel irritant. Ik heb echt binnensmonds lopen schelden op jengelende kinderen in de supermarkt. ROT OP. En dan weten dat je zelf fout zit, haha. Wat erg.

‘s Middags kwamen m’n ouders bij me thuis om mijn verjaardag te vieren en gelukkig klaarde ik toen een beetje op. We aten taart, ik kookte de sterren van de hemel (al zeg ik ‘t zelf) en ‘s avonds had ik de avond voor mezelf. VT wonen, Boer zoekt vrouw, Floortje naar het einde van de wereld, Zondag met Lubach en Homeland. Lekker binge-watchen. HEERLIJK.

lekker
Ik vind persoonlijk dat dit taartassortiment er vrij aantrekkelijk uitziet, en dat terwijl deze taartjes allemaal van AH komen!
pulled
‘s Avonds maakte ik pulled chicken, die ik de hele dag in cola gaar had laten koken op ‘t vuur. Check het recept hierzo.

Inmiddels is het maandagmiddag en kan ik niets meer van het sportlesje dat ik vanochtend met Laura heb gedaan als tweede editie van ons Sporten Om Nieuwe Mensen Te Leren Kennen Project. Verder ben ik vandaag bijzonder druk met al het onderstaande, omdat ik morgen op vakantie ga (alweer) en zo min mogelijk wil werken daar. 😀

notebook
Ik krijg vaak de vraag waar mijn notitieboekje van is. Nou, hierzo van!

Zondag ben ik terug van m’n surftrip naar Fuerteventura dus ik zeg; duim voor me dat het vet lekker weer wordt (echt, het is nodig, de voorspelling zijn niet heel best) en dan spreek ik je maandag weer. Goed? Tot dan!

PS: Reacties zijn nog steeds welkom! Wat is jouw concertdroom ooit nog? Naar welke vakantie kijk jij uit? Hoe vaak ben jij chagrijnig en wens je mensen krentenbaard toe als ze in de weg lopen of bestel je patat in bed? Laat je horen!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a….

32 reacties op “Leonie’s week 11: een droom die uitkomt, heel veel sporten, twee vakanties geboekt, m’n verjaardag en opruimwoede

 • Klinkt als een topweek! Dat sport idee is echt heel slim! Ik wil écht meer gaan sporten, maar de motivatie ontbreekt ontzettend omdat ik nog niks heb gevonden dat ik écht leuk vind. Misschien dit maar eens proberen. 🙂

  Fijne vakantie!

 • Dominique zegt:

  Ik ben zo freaking jaloers op jouw huisje. Chille keuken en dan ook gewoon een tuin in Amsterdam! Mocht je jouw plannen kunnen doorzetten om een huisje te kopen, dan hou ik me aanbevolen om jouw plekje over te nemen! Na 7 jaar Amsterdam heb ik nog niet eens een plekje met balkon kunnen bemachtigen, haha!

  Maar nu eerst: cola-kip!

 • Mijn DROOMconcert is Arcade Fire en die komen op BKS dit jaar!! Dus ik kocht direct kaartjes. Zonder 1. Ik heb heel veel zin in mijn reis naar Colombia in aug én ik wil heul graag naar Kaapstad! Ik ben alleen heel chagrijnig als mensen voor mij heel langzaam lopen. Love je posts, veel plezier in surfland!

 • Aaah super gaaf dat je gewoon lekker met jezelf naar New York gaat! Wat tips die jij als foodlover waarschijnlijk wel kunt waarderen: de beste cannoli vind je bij Ferrara in Little Italy, de beste donuts bij Krispy Kreme. Verder mag je Chelsea Market niet missen. Een foodhall waar je lekker eten kunt halen om op te eten op de High Line! En in het weekend moet je naar Brooklyn voor Smorgasburg – food-festival achtig, heeel veel lekker eten!
  Alvast veel plezier, natuurlijk ook op Fuerteventura!

  • Ah thanks voor de tips! Ik ga voordat ik vertek naar NY nog even een post online zetten om om tips te vragen, zodat ik dan alles bij elkaar heb staan. Thanks alvast!

 • Altijd leuk om je week overzichten te lezen! Dat chagerijnig zijn is echt heel herkenbaar haha maar gelukkig gaat het vaak wel snel over. Fijne vakantie!

 • Wat goed, een vliegticket helpt tegen liefdesverdriet! Ik heb toen ook, toevallig, een ticket naar New York geboekt! ????
  En 19 juni stap ik met m’n zusje weer in het vliegtuig voor een tripje naar die fan-tas-tische stad.
  Veel plezier op Fuerteventura en ik vond je dagboek weer heerlijk om te lezen!

 • Ik vind het altijd zo’n opluchting om te lezen dat ik niet de enige ben die zo ongeveer al zijn tijd besteed aan kofffie drinken en avondeten, en op vakantie gaan. Ik ga de colakip maken als ik weer even thuis ben (op vakantie nu (; )
  New York moet echt heel gaaf zijn, en twee weken is volgens mij echt perfect! Maar eerst dus genieten van je surfvakantie (:

 • Ik vind je een heel leuk mens Leonie! Dit is mijn favoriete rubriek altijd! Heerlijk jouw geklets! En heel tof datje gewoon in je eentje naar New York gaat!

 • Lisette zegt:

  Ben vorig jaar ook voor het eerst naar een concert geweest, gewoon omdat ik die band heel graag wilde zien en niemand mee wilde. Op het begin een beetje awkward, maar later gewoon lekker los. Maar alleen op vakantie naar New York? Vet stoer!
  Ik wil ooit nog zo’n treinreis door Europa maken, maar of ik dat in m’n eentje zou durven? Ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben, New York is awesome.

  Veel plezier met surfen!

 • Rebecca zegt:

  Ik vind je echt zo’n ontzettend tof mens! Super gaaf dat je gewoon in je eentje naar New York gaat!! Vind het altijd super leuk om Leonie’s week te lezen 🙂 leuk leuk leuk !!!!

 • Ah ik vraag me altijd af waar je je food kleding vandaan haalt. Love it ???? met name groot fan van sokken met leuke printjes (zoals patatjes) = instant happiness!

 • Dan zitten we samen in New York! Ik vertrek de 29e en kom de 6e terug :).
  Heel veel plezier op je surfvakantie, stiekem maar een klein beetje jaloers.

 • Jezus wat zitten jouw weken altijd vol, voor mij is het alleen stage, op de bank hangen en bier drinken in het weekend haha 🙂
  Ik wil heel graag nog een keer naar the wombats, ze waren vorig jaar in ehv maar omdat ik een pussy ben en niet alleen durfte ben ik niet gegaan ????
  Ik heb wekelijks een kan-iedereen-een-end-opkutten moment, nu bijvoorbeeld, als de bus weer propvol zit met schreeuwkinderen #stayingpositiveenzo

  • hahahah wekelijks!? Oké, positief blijven denken. Soms zijn kinderen ook leuk. Ofzo. En The Wombats? VET! De volgende keer wel gewoon alleen gaan hoor! Is echt top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *