Lekker hapje: knapperige sperziebonen uit de oven

Hallo daar! Het is je favoriete foodblogger die van vet voedsel houdt, maar vandaag heb ik echt een raar recept voor je. Dat wil zeggen: het is fakking lekker, maar het is echt zo’n fitgirl recept waar iemand mee aankomt die veel te veel met gezond eten bezig is en jou probeert SPERZIEBONEN ALS SNACK te laten eten. Tja; op voorhand zou ik zeggen: ehh, no girl. Maar! Ik heb dit dus gemaakt, want ik had sperziebonen over en #lekkeretrek, en dit blijkt dus echt vet lekker te zijn.

Nee, ik wil het geen chips noemen en ook zeker niet vergelijken met chips, maar dit is wel de lekkerste manier van je sperziebonen klaarmaken en het is echt vet heerlijk ennnn best wel een geinig hapje. Ik verraste er een culinaire vriendin mee en die was een soort van “Omg Leo, wat vet dit”, dus dat lijkt mij een goed teken.

Aan de slag!

Ingrediënten: sperziebonen – olijfolie – zeezout
+ een bakplaat en bakpapier

Het is super simpel. Snijd de kopjes van de sperziebonen en vet de bonen in met olijfolie. Verdeel ze dan over een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet echt tegen elkaar aan liggen Strooi er dan lekker veel zout over en bak z vervolgens af in de oven. ls je veel bonen hebt (is niet aan te raden), dan moeten ze wat langer. Ik ging denk ik voor 20-30 minuten. Het is in ieder geval de bedoeling dat de boontjes wat verkleuren en verschrompelen, maar niet aanbranden, haha.

Leg ze dan op een koele ondergrond (gewoon een bord of een plank is goed, iig niet op de bakplaat laten liggen) en klaar is je hapje. Zowel warm als koud lekker. Mjam!

sperzie
Als ze er zo uitzien, zijn de perfect. Je kunt ze wellicht halverwege het bakken even husselen.

Lijkt het je wat?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

3 reacties op “Lekker hapje: knapperige sperziebonen uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *