Ketjap noedels met zalm en broccoli

Door Elske – Joeh! Laatst ging ik intensief sporten (en dat doe ik vrij weinig moet je weten) en dus wilde ik een licht verteerbare maaltijd voordat ik aan ‘de ellende’ zou beginnen. Ik bedacht me dat iets met zalm wel licht verteerbaar zou zijn, want goede vetten. Geen idee of dit idee ergens op slaat, want ik heb niet heel veel verstand van licht verteerbare maaltijden voor het sporten (omdat het ik het dus niet zo vaak doe). In ieder geval: ik maakte een maaltijd klaar met zalm en noedels en voegde broccoli toe omdat ik dat nog in de koelkast had. Benieuwd naar het recept? Let’s go!

Voor 1 persoon: 1 blok (wok)noedels – 150 gram zalmfilet – halve stronk broccoli (zo’n 150 gram) – 2 eetlepels ketjap

Snijd de zalmfilet in blokjes, doe in een kom en giet er 1 eetlepel ketjap overheen. Voeg eventueel ook wat peper en zout toe. Zet dit voor ongeveer 15 minuten aan de kant.

Snijd de broccoli in roosjes. Wist je dat de stam van de broccoli ook heel voedzaam is? Gooi deze dus niet weg, maar snijd de buiten ‘schil’ er vanaf en vervolgens in kleine blokjes. Zet je wokpan op het vuur en  doe hier een scheut olie in. Wok de broccoli vervolgens voor 5 minuten. Ondertussen breng je water aan de kook voor je noedels. Doe je blok noedels in een kom en giet daar het kokende water op. Bedek met een bord of deksel van een pan en laat dit voor 3 minuten wellen.

Voeg de zalm toe aan de wokpan, neem hierbij ook de overige ketjap mee, mocht er wat in je kom achterblijven. Wok samen met de broccoli voor zo’n 2 a 3 minuten. Voeg dan de gare noedels toe (wel eerst even het water afgieten natuurlijk ;)) en wok samen met de andere eetlepel de ketjap nog even totdat alles goed gemengd is. Je kunt dit aftoppen met wat sesamzaadjes en klaar!

Oh dit was echt wel heel erg lekker. Nu vind ik alles waar zalm in zit snel goed, maar met ketjap wordt het voor mij helemaal een feest. En prettig: super makkelijk te bereiden en weinig afwas. Score! Wat is jouw favo wok-gerecht?

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Ketjap noedels met zalm en broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *