Noedels met pangasius, paksoi en tomaten

Hallo leuke mensen! Gisteravond dook ik de keuken in om te experimenteren en zo kwam ik tot best wel een chill maaltje. Ik had  het van te voren niet echt verwacht, omdat ik een experiment aanging met noedels en dit bij mij meestal uitmondt in een mislukking. Bovendien maakte ik een gerecht met vrij vreemde combinaties (in ieder geval in mijn hoofd klopte er geen bal van), maar het bleek uiteindelijk een prima maaltje!

Zin in noedels met vis? Let’s cook!

Nodig voor 1 persoon: 1 pangasiusfilet – 2 stengels paksoi – handje spinazie – half flesje Conimex Lemongrass chili woksaus – stuk of 5 romaatjes aan een takje – udon thick noedels die je alleen nog aan de pan hoeft toe te voegen en dus niet meer hoeft te koken

Bak de pangasiusfilet in een scheut olie totdat beide kanten gaar zijn. Hak de vis dan in stukken in de pan. Snijd de paksoi van top tot teen in stukjes en voeg die toe aan de pan met pangasius. Bak eventjes mee. Voeg ook een hand spinazie toe en doe er vervolgens een half flesje woksaus bij. Verdun het geheel een beetje met wat water en voeg dan ook de noedels toe en roer het lekker door elkaar. Laat dit pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.

Bak ondertussen in een andere pan de tomaten aan de tros. Verhit een scheut olie in de pan en leg de tomaten aan de tak hier in. Bak dit ongeveer 8 minuten, totdat de tomaten zacht beginnen te worden en de kant die je bakt, er bruin uit gaat zien. Let op: deze toestand kan behoorlijk spetteren, dus een deksel op de pan is wel zo chill ivm rondvliegende oliespetters. AU!

Serveer de gebakken tomaat bovenop de noedels en roer dit er bij het opdienen lekker doorheen. Zo heb je wat extra saus en smaak van de tomaten!

IMG_2222

Benieuwd of ik het lekker vond? Oh hell yeah! Ik had het echt niet verwacht en vond het echt een super random maaltje met random dingen waar ik zin in had (dikke noedels, pangasius en tomaat), maar het smaakte echt prima als geheel. Gek genoeg vond ik de paksoi er nog het minst bij passen, maar zelfs dat was meer dan prima.

Het enige wat ik achterwege zou laten (en dat heb ik in dit recept dus ook gedaan), waren de garnalen. Ik had er nog een bakje garnalen doorheen gegooid, maar dit voegde werkelijk niets toe qua smaak of structuur. Het maakt de maaltijd alleen maar duurder, dus lekker weglaten die hap.

Ik vond het een lekker maaltje. Wat denk jij er van?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *