Kookboek Vis & Veg van Uitgeverij Snor – Tomaten-pistou taartje (Tomaten met bladerdeeg, pesto en mozzarella)

Hola! Omg, gisteravond heb ik zooooooo lekker gegeten. Echt veeeeeel lekkerder dan ik in lange tijd heb gegeten. Ik had een tijdje geleden een kookboek toegestuurd gekregen van de winkel Eb & Vloed. Dit is een winkel op Vlieland, maar ze hebben ook een hele mooie webshop (eb-vloed.nl) met van alles; kleding, woonaccessoires, bodycare en allerlei mooie food-prodcuten. Ik ken Eb & vloed omdat mijn zus en haar vriend er lange tijd hebben gewerkt en het zusje van mijn zwager er nu werkt. Vandaar ook dat ik een kookboek opgestuurd kreeg, én een hele lekkere wijn (in een zak met een tab, heel awesome, smaakte een beetje naar droge witte wijn in combi met appelcider of Jillz. Heel nice!).

Gisteravond maakte ik het tomaten-pistou taartje klaar uit het Vis & Veg kookboek van Snor. En wat een succes. Het was wel een beetje een gekke maaltijd, omdat het meer als een soort hapje bedoeld is volgens mij, maar evengoed zat ik propvol en pfoe, wat at ik lekker.

Nodig voor 1 persoon als avondeten of voor 4 personen als hapje/voorgerecht: 4 blaadjes bladerdeeg – 10 blaadjes basilicum – handje pijnboompitten – olijfolie – knoflook – Parmezaanse kaas – 1/2 rode peper – 1 blikje tomatenpuree – 4 tomaten

Pistou betekent eigenlijk gewoon pesto, iets waar ik na het maken van dit gerecht achterkwam, haha. Typisch ook echt; Leonie duikt eens in een kookboek en komt er weer uit met een pesto-recept. En ik had ‘t eerst niet eens door. Ik las gewoon de ingrediënten door en zag basilicum, pijnboompitten en parmezaanse kaas en dacht; LEKKER. Want van die ingrediënten hou ik. En dat je daar dan dus vervolgens gewoon pesto van gaat maken, met de rode peper, knoflook olie en een snuf zout, tja.. dat had ik op zich ook van te voren wel kunnen bedenken. Maar goed, het was heerlijk! 😉 Je maakt dus pesto van de ingrediënten die ik zojuist al noemde. Dit kan in een vijzel of met de staafmixer. Ik deed ‘t dit keer met de vijzel en voelde me echt uberkokkin.

Het bladerdeeg laat je ontdooien (in het originele recept gebruiken ze overigens filodeeg, maar dat had mijn ap niet). Het bladerdeeg ontdooi je dus, daarop smeer je tomatenpuree en daarop leg je schijfjes tomaat en giet je een beetje olijfolie. Dit gaat dan 25 minuten op 180C in de oven. Volgens het originele recept moet het 15 minuten en dan zou het klaar zijn, maar mijn bladerdeeg was toen nog láng niet gaar en m’n tomaten nog keihard. 25 minuten dus! Dan haal je de bladerdeegplakjes met tomaat uit de oven en je serveert de pesto/pistou erop. Oh en ik had en nog een bol mozzarella bij; om er iets meer een complete maaltijd van te maken.

En oh oh oh wat was dit gooooooooddelijk lekker. Echt zo heerlijk! Ik heb wel de hele avond met een knoflooksmaak (en waarschijnlijk geur, nice) gelopen en was echt misselijk van hoeveel ik naarbinnen had gepropt, maar ooooh the food was goooood.

Dus, dat was cool! Verder kan ik dit kookboek je aanraden, vooral omdat het er allemaal héél leuk uitziet, het is heel mooi vormgegeven én er staan verder makkelijk maaltijden in; allemal met vis of vegetarisch. Ik ben nog benieuwd naar de spinaziepannenkoeken van pagina 20 en de pasta met Italiaanse garnalensaus van pagina 98. Neem trouwens ook vooral eens een kijke op eb-vloed.nl, ‘t is ene mooie webshop!

Vet leuk trouwens; IK HEB VAKANTIEEEEE! Het is nu dinsdagmiddag en ik zit lekker een blogje te typen, zo verrukkelijk. En morgen vlieg ik naar Napels, waar ik een week met vrendinnen in een privévilla ga vertoeven. Wiehoe! Hopelijkheb ik wifi in het huis, dan zal ik wat updaten vanuit Italia. Maar als het goed is ben ik er vanavond sowieso nog met een blogje. Als het goed is. Nu inpakken! BYEBYE

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Kookboek Vis & Veg van Uitgeverij Snor – Tomaten-pistou taartje (Tomaten met bladerdeeg, pesto en mozzarella)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *