Klassieke asperges

Hey you! Welkom in het aspergeseizoen van 2020! Het is wat aan de vroege kant, maar laten we dit dan maar beschouwen als een van de weinige voordelen van klimaatverandering. Asperges, yay! Ik had er al sinds januari zin in en sinds kort zijn de Hollandse asperges verkrijgbaar in de supermarkt, dus gisteravond sloeg ik m’n slag. En het was werkelijk verrukkelijk.

Ik maakte de asperges op klassieke wijze en als jij daar ook zin in hebt, dan moet je nu verder lezen!

Nodig voor 2 personen: 800gr geschilde asperges – 4 eieren – flinterdunne ham – verse peterselie – 6 aardappelen in schil – aspergesaus* – klontje boter – bouillonblokje

*na een uitgebreide test vind ik de aspergesaus van MAGGI het lekkerst (nummer 2: Knorr en absoluut niet doen: ah eigen merk). In dit recept wilde ik lekker veel saus en dus combineerde ik een zakje van MAGGI (aspergesaus, alleen water en boter toevoegen) met een schenkpakje van MAGGI. Deze vind je ook bij de sauzen uit pakjes, het is echter gewoon al een kartonnen bakje gevuld met saus. Ik combineerde beide sauzen door elkaar (geen idee of ze verschillend smaken) en vond dat verrukkelijk. Vét veel saus, maar I love it.

Halveer de aardappelen in schil en kook ze in 15-20 minuten gaar in een pan met water en een bouillonblokje.

Kook de asperges in een pan met water voor 5 minuten en laat de asperges dan nog 10 minuten in het water staan, met de deksel op de pan.

De aspergesaus maak je door de aanwijzingen op de verpakking te volgen; de poeder meng je met 200ml koud water en breng je al roerend aan de kook. Toen voegde ik ook het kuipje saus er aan toe en een klontje boter en dat liet ik warm worden op middelmatig vuur.

Bak vervolgens ook nog 4 eieren; het liefst met hele dooier, maar dat lukte bij mij maar bij 1 van de 4, haha.

Serveer op je bord de asperges met aardappeltjes, saus er overheen, ham ernaast, ei erbij en wat verse peterselie. Eet smakelijk!

IMG_0983

MAN, wat was het weer lekker. Wij hadden 600gr asperges en het was gewoon weer te weinig (vandaar in het recept 800gr), omdat het zoooo lekker is. Mjam! En die saus-combi van MAGGI vind ik ook echttop. Mensen, wat is dit lekker. Eet het!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *