Kipschnitzel, ovenfrites en sla en appelmoes

Hi there! Het is vandaag maandag en ik faalde in het leven. Tenminste, aan het einde van de dag, toen ik avondeten moest maken. Ik heb geen shitload voorraad meer (oké, wel vijfhonderd pakjes, maar daar alleen kun je niets mee), ben door m’n AH bestelling heen en moest het dus doen met de ingrediënten die ik nog in huis had voor m’n avondmaal. Niet zo heel erg, want ik wist dat ik nog pesto had én mozzarella én tomaten én pasta, dus daar kon ik een makkelijk maaltje van knutselen. No problemo! Echter, toen ik de koelkast opendeed om de pesto te zoeken, stond die ergens achter een pak yoghurt weg te schimmelen. Kennelijk kun je zelfgemaakte pesto tóch niet 5 weken bewaren. Weet ik dat ook weer.

Dus, toen moest ik iets anders verzinnen en dook ik in de vriezer. Daar lag een kipschnitzel het koud te hebben én ik had nog een lading ovenfrites liggen. In de koelkast vond ik -tot mijn verbazing- een hele fatsoenlijke krop ijsbergsla, die toch zeker ook al wel anderhalve week in mijn koelkast lag te chillen. Perfecto: vanavond eten we kip, patat en appelmoes. En sla. op Meat Free Monday. moet kunnen, toch?


Nodig voor één persoon: 1 kip krokantschnitzel – AH huismerk ovenfrites (5x beter dan de andere merken, echt!) – paar blaadjes sla – beetje komkommer – appelmoes (key ingredient)

Verwarm de oven voor tot 230C en doe de kipschnitzel en de frites er bevroren in voor 25 minuten. KLAAR. Oh, pluk de sla een beetje fijn, snij de komkommer, doe wat olijfolie erover, strooi groene aromat over de frites en serveer uiteraard met appelmoes. Nu echt: KLAAR!

Zo chill, maar wel een beetje onwennig om 1. vlees te eten op maandag en 2. frites te eten op maandag. Maar goed, bij gebrek aan beter, zullen we maar zeggen. Morgen ga ik maar weer eens boodschappen doen.

Overigens nog over deze bereidingsmethode: overfrites is awesome en die kip krokantschnitzel moet je inderdaad helemaal niet bakken in de pan: over is vijfhonderd keer makkelijker en lekkerder!

MORGEN GA IK NAAR HET ZIEKENHUIS, AAAAAAH! Hopen jullie ook dat mijn knie weer werkt? 🙂

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER SCHNITZELS:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *