Broodje kipschnitzel met komkommer, sla en honing-mosterddressing of sweet-chili-saus

Joehoe! Het is zondagavond, bijna half 12 en ik ben me toch een partij productief. Dat is nou zó typisch: heb ik het hele weekend in bed gelegen en weinig uitgevoerd, word ik op zondagavond opeens wakker en heb ik energie voor 10 om duizend dingen voor mijn blog te doen. Niet handig, want morgen moet ik gewoon weer vroeg op. Maar! Ik doe het toch, want joehoe: ik ben 25. Dat is jong. Dus ik kan het aan. Jeej!

Vanavond at ik een kipburger. Of nee, een broodje met een kipschnitzel. Een kip krokant schnitzel, om precies te zijn. En ik kan je vertellen: dat vind ik nou echt moeilijk om klaar te maken. Geef mij risotto en ik tover het om tot iets fantastisch, of doe mij een kippenbout en wat rode wijn en ik maak een verrukkelijke coq a vin (schrijf je dat zo of staat hier nu per ongeluk iets over een piemel met wijn?), maar een kipschnitzel bakken? Freaking moeilijk. Geldt overigens ook voor vissticks (oeeeh die moet ik binnenkort echt weer eens eten) en al het andere gepaneerde bak-voedsel. Of het uiteindelijk lukte? Tuurlijk. Lees maar:


Nodig voor één persoon: 1 kip krokant schnitzel – 2 witte bolletjes (of wat je lekker vindt) – 1 zo’n blad van een kropsla – 5 cm komkommer in plakjes gesneden – beetje honingmosterddressing of sweet chili saus

Ik ben haast een beetje trots op mezelf voor de hoeveelheden van deze maaltijd. Ik heb het echt netjes binnen de perken gehouden, vind je niet? Geen exorbitante hoeveelheid voedsel; gewoon 1 schnitzeltje op twee broodjes.

Bak de kipfilet in de pan tot ‘ie warm is en knapperig en niet zwart. Uitdaging, kan ik je vertellen. Mijn geheim? Ga ik niet verklappen want: heb ik niet. Mislukt de ene keer, lukt de andere keer. Dit keer zat het er tussenin: wel een helemaal warme schnitzel (WIN), maar ook een stuk zwart-verbrand. Blijft moeilijk.

Snij je kip in tweeën en beleg twee broodjes met sla, komkommer en de halve schnitzel. Bedek met een saus naar keuze. Ik vind honingmosterd net zo lekker als sweet-chili, dus ik zou ze lekker allebei gebruiken.

Prima maaltijd, maar ik was niet stunned by hoe amazing dit was. Je kunt wellicht beter deze kipburger maken. Is ook veel makkelijker, want die burger is ook daadwerkelijk bedoeld voor op een broodje. Of deze wrap met kipkorn, die eigenlijk gewoon overall genialer is. Dus, eet!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER KIPSCHNITZELS:



18 reacties

Anneke -

Mij is altijd geleerd een (kip)schnitzel “zwemmend” te bakken, en meestal lukt dat aardig. Vissticks zijn dan weer een ander verhaal, die krijg ik eigenlijk nooit echt lekker klaargemaakt. Bak ik ze in de pan dan laat het korstje los en in de oven vind ik ze te droog worden.

Karlijn -

Vissticks doe ik ook altijd in de oven! Kipkrokant nog nooit geprobeerd! Hoe lang en hoe heet moet dat?

leonie -

Volgens mij staat het op de verpakking! Anders zou ik gokken op 12 minuten op 180C. Maar check even de verpakking 🙂

Anoniem -

DE tip, al vaker genoemd maar toch: oven! Knapperig en verbrandt niet!

leonie -

Ja, dat doe ik in 't vervolg

Yme Brantjes -

Het geheim zit m in veel draaien. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant steeds even tijd heeft om af te koelen en de binnenkant blijft wel doorgaren. En ja, ik ben zelf vaak ook te lui om mee hier aan te houden 0:-)

leonie -

hahha thanks voor de tip

Anoniem -

In de oven doen, dan verbranden ze niet, en worden ze goed krokant.

leonie -

Ja, dat is echt de oplossing

Anoniem -

Je kunt die kip krokant schnitzels in de oven doen, gaat echt supergoed!

leonie -

Ja, dat is echt het beste ooit

Anouk -

Ik gooi die dingen tussen m'n panini grill. Eigenlijk gooi ik alles daar tussen.

leonie -

Wat chill! En dan zonder olie of boter?

Laura - Dagelijkse hap -

Het ziet er weer eens lekker uit 😀

leonie -

thank you!

Ingeborg -

Tip voor het bakken van gepaneerde schnitzels of vissticks enzo: eventjes heel hoog bakken en daarna laag zetten en rustig gaat laten worden op een laag vuurtje. Geduld is de tip dus eigenlijk, haha

leonie -

thanks! ik mis geduld, haha, dus waarschijnlijk gaat het daar mis.

Reageer ook