Kip met bietjes en gebakken aardappelen

Hola! Persoonlijk vind ik het vrij hilarisch dat er op mijn bord staat ‘escape the ordinary’ in combinatie met de heerlijke Hollandse pot die er op ligt. Lekker normaal. Lekker ordinary.

Afgelopen zondag was ik niet helemaal lekker en ik had zaterdag op de Gay Pride echt teveel rotzooi gegeten en vond het dus tijd voor een fatsoenlijke maaltijd. Ik had zin in droge kip, appelmoes, aardappelen en groentes die niet teveel werk kostten om klaar te maken.

In de Dirk zag ik rode bieten liggen en ik dacht: TOP. Dus. We eten kip, patat en appelmoes. En rode bieten.

Nodig voor één persoon: 2 rode bieten (voorgekookt en geschild) – 3 aardappelen  – 1 kipfilet – appelmoes

Hoewel ik een groot fan ben van bietjes uit blik, kocht ik dit keer voorgekookte rode bieten uit het versschap (en daar heb ik nu nog heel veel van over, dus het zou mij niets verbazen als ik ze vanavond weer eet).

De aardappelen kook je in 20 minuten gaar. Ga voor vastkokende als je wil dat je aardappelen heel blijven als je ze gaat bakken, ga voor kruimige aardappelen als je het awesome vindt als ze uit elkaar vallen in de pan en dan heb je extra knapperige stukjes. Allebei de hemel, dus kies zelf.

Kook de aardappelen dus gaar en snijd ze dan in grove stukken. Bak in een koekenpan met boter (boter!!) voor 10 minuutjes. Totdat ze mooi verkleuren en knapperig worden, mjam!

De kipfilet snijd je dun of sla je dun met een deegroller (geen grap) en bak je gaar tussen een grillijzer. Dat is makkelijk en zo heb je er geen omkijken naar!

De bietjes kook je nog 5 minuutjes (gebruik hiervoor het kookvocht van de aardappelen, scheelt water en tijd) en snijd je dan in stukjes. Serveer alles met appelmoes en eet smakelijk!

Zo, daar was ik even aan toe; een lekkere Hollandse pot. Lekker saai, precies zoals ik wilde.

PS: Ik denk dat je aardappels op deze manier bakken (koken en dan bakken) héél lekker is in combinatie met truffelmayonaise. Probeer jij het uit? Mjam!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *