Hotspot: Piada & Gnocchi op de Kinkerstraat (Amsterdam)

foto van Charlotte Odijk www.charlotteodijk.com

(foto Charlotte Odijk www.charlotteodijk.com) Hoi allemaal! Maandag had ik zin in een lunch buiten de deur. Ik ging voor het eerst na mijn vakantie weer hard aan de slag en wilde mezelf daarom trakteren op een lekkere lunch. Via twitter vroeg ik mede-Amsterdammers om tips en zo kwam ik terecht in de Kinkerstraat. Eigenlijk om Koreaans eten te scoren, maar toen het nieuw geopende Seoul Food dicht bleek op maandag, scoorde ik mijn traktatie-lunch bij Piada & Gnocchi. Ook dit is een tentje dat nét geopend is in Amsterdam en ik ben vanaf nu fan.

Ik had er nog niet van gehoord of over gelezen, maar ik liep er langs – op de Kinkerstraat dus – en vond het er zo lief uitzien, dat ik naar binnen stapte.

IMG_6782
Leuke Italiaanse spulletjes <3

Piada & Gnocchi is een Italiaans zaakje waar je kunt afhalen, eten bestellen en eventueel daar een hapje eten (maar er is weinig zitplaats). Het is een horecazaakje meets delicatessenwinkeltje en het is súper leuk. Bovendien vond ik de eigenaren (24 en 28 jaar, wauw!) ontzettend aardig en gastvrij en voelde ik me meteen erg welkom.

IMG_6779
Kijk: weinig zitplaats.

Ik kwam er voor een afhaallunch en bestelde de Piada met truffel. Eigenlijk zou er parmaham op gaan, maar toen ik vertelde dat ik vegetarisch at (het was tenslotte maandag), werd me aangeboden om de ham te vervangen door gegrilde aubergine. NICE!

IMG_6794
Tadaaa! Daar is ‘ie!

Een piada is trouwens een typisch Italiaans flatbread met ham, kaas, groentes en wát je maar lekker vindt. Bij Piada & Gnocchi kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant met truffel en rucola, of eentje met kip, kaas en hete saus, of een met gorgonzola en parmaham (en meer!). Ik ging voor die met truffel en werd niet teleurgesteld.

Het duurde even voor m’n lunch klaar was (een minuut of 10-15), maar het werd dan ook echt vers voor me klaargemaakt. En dat proef je. Wat een lekkere lunch! En een perfecte portie ook.

IMG_6788
Awesome paperbag met mijn awesome lunch er in!

Naast piada’s hebben ze er ook Gnocchi (zie naam ;-)). Je kunt het hele menu hierzo bekijken.

Ik vind het een leuk zaakje en een aanwinst voor de Kinkerstraat. Wat een lieve mensen en wat een leuk plekje om te onthouden voor (afhaal) lunch. Ik werd er blij van 🙂 Ik hoop jij ook!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

 

3 reacties op “Hotspot: Piada & Gnocchi op de Kinkerstraat (Amsterdam)

 • Hoi,

  Ten eerste , wat een leuke titel voor je Site. Zo origineel #loveit . Het enige wat ik jammer vind is dat je een beetje kleinerend bent tegen de eigenaren van dit restaurant(je). I know , het is geen drie floors drie sterren zaak op een onmogelijke locatie in Frankrijk. Maar het zijn wel mensen die passie hebben voor hun bedrijf . Misschien iets meer respect voor de mensen die meer hebben bereikt dan jij in je leven. Nogmaals, I love your blog #foodporn.

  Groetjes,
  Rik

  • Hoi Rik,

   Thanks voor je comment en de complimentjes! Ik begrijp alleen niet zo goed in welk gedeelte ik precies kleinerend ben? Ik ben juist ontzettend enthousiast over de eigenaren, dus ik hoop dat dat goed overkomt.

   Groet,
   Leonie

   • Volgens mij is Rik een beetje in de war, ik heb het verhaal nu 2x gelezen en ik kan toch echt geen negativiteit opmerken..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *