Kip ketjap met noedels en boontjes

Goedemorgen leuke mensen! Ik heb gisteravond best wel lekker gegeten. Ik had zin in Babi Pangang van Conimex, maar die was uitverkocht in de supermarkt, dus ging ik eens voor Babi Ketjap. Maar dan met kippendijen. Dus Ajam Ketjap. Ennnn een extra ingrediënt wat dit tot een Zeer Geslaagd avondmaaltje maakte.

Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – 1 blok rijstnoedels – 1/2 zakje sperziebonen – 1/2 zakje Babi Ketjap marinade en saus van Conimex – gebakken uitjes

Snijd de kippendijen in reepjes, strooi er wat marinade van Conimex over en bak in een pan met olie op hoog vuur totdat ze een beetje bruin kleuren. Kook in de tussentijd de noedels in een minuut of 2-4 gaar en haal uit de pan. Die kun je vast op je bord leggen. Kook dan de sperziebonen in 6 minuten gaar.

Meng in een kommetje de sausmix van Conimex met wat koud water en voeg dit toe aan de kippendijen. Roer het goed door elkaar en dan ontstaat er een dikke saus. Als hij te dik wordt, voeg je er nog wat koud water aantoe.

De noedels liggen al op je bord, doe het vlees met de saus erbij en de boontjes ernaast en top alles af met een flinke laag gebakken uitjes. Eet smakelijk!

Ik vond het een vet lekkere maaltijd. Echt comfortfood! Super lekker ook hoe de gebakken uitjes het een soort van knapperig maken, maar tegelijkertijd worden ze sompig in de saus en dat is ook awesome. De boontjes zorgen ook voor wat knapperigheid en de kippendijen zijn lekker mals en een beetje knapperig. Dus: top! Ik acht de kans vrij groot dat je dit lekker gaat vinden… Enjoy 🙂

PS: Je kunt dit ook prima met rijst of varkensvlees eten!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Eén reactie op “Kip ketjap met noedels en boontjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *