Couscous met spinazie, feta, (vega) kip, walnoten en kikkererwten

Hoi allemaal! Vandaag heb ik weer een mooi vegetarisch receptje voor je. Een tijdje geleden had ik zin in de wraps die ik serveerde ik mijn eigen pop-up restaurant, maar ik wilde wel over een nieuw recept schrijven. En dus maakte ik er nét iets anders van: couscous met spinazie, walnoten, feta, netkip, peterselie en kikkererwten. Overigens kun je dit ook gewoon met normale kipfilet klaarmaken. LEKKER!

Nodig voor één persoon: 100gr spinazie – 1 klein blikje kikkererwten – 1 teen knoflook – een paar walnoten – 1/2 bakje nepkip of 1 kipfilet – 75gr couscous – wat verse peterselie – wat feta 

Bak de (nep) kip in een pan totdat het een beetje bruin kleurt. Haal uit de pan. Doe een nieuwe laag olie in de pan en bak hierin de kikkererwten met een uitgeperste teen knoflook. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. En bak dan nog heel even de (nep)kip mee.

Schenk wat kokend water op de couscous. En laat dit in 2 minuten wellen. Roer de couscous vervolgens door de spinazie, kikkererwten en (nep)kip en voeg de rest van de ingrediënten toe: walnoten, feta, peterselie en top af met peper en zout. Klaar!

Súper lekkere maaltijd. En heel vullend. Top voor als je gaat sporten, om de volgende dag nog als lunch op te eten of als maaltijd om mee te nemen. Nice!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

2 reacties op “Couscous met spinazie, feta, (vega) kip, walnoten en kikkererwten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *