Kerstrecept: Help! Mijn cranberry-saus is bitter

Hoi! In de blogpost van vandaag had ik je graag het perfecte recept voor cranberry-saus willen geven. Je weet wel: het is binnenkort Kerst en je moet je toch een soort van uitsloven in de keuken. Nu is cranberry-saus echt bijzonder makkelijk te maken en het klinkt wel fancy en dat past helemaal binnen mijn fake-it-till-you-make-it-filosofie. Vandaag gaan we dus aan de slag met cranberry-saus.

Eén klein probleem: die van mij werd bitter en ik kreeg het niet voor elkaar om ‘m onbitter te maken. Daarom heb ik je hulp nodig. Hoe maak ik m’n cranberry-saus onbitter? Reageer hieronder en help de volgende lezer (en mij).

Mijn recept:

Nodig voor flink wat saus (4 personen bijgerecht): 125gr cranberry’s – 3 scheppen suiker – een glas water – 1/2 theelepel kaneel

Zet een steelpannetje op gemiddeld vuur en doe de cranberry’s in de pan. Voeg wat water met wat scheppen suiker toe en laat dit koken.

cranberry_2

De cranberry’s gaan op een gegeven moment open springen en dat is goed. Zet het vuur dan iets lager en laat alle cranberry’s open springen en een beetje verpulveren, zodat het echt een saus wordt. Dit gebeurt binnen 10-15-20 minuten. Breng de saus op smaak met wat suiker en kaneel. Klaar!

Maar ho: nu is het dus nog niet klaar, want bij mij was ‘ie echt behoorlijk bitter. Lag dat aan mijn cranberry’s? Ik heb extra suiker toegevoegd, maar daar werd hij vooral gewoon mierzoet van. De nasmaak bleef bitter… Ik heb er kokosolie door geroerd (op aanraden van Het internet) maar ook dat hielp niet. Ik heb het zelf op proberen te lossen met witte wijn (maakt alles lekkerder), maar ook dat was geen hit. Hoe fix ik dit?!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Kerstrecept: Help! Mijn cranberry-saus is bitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *