Leonie’s week 48: Gin drinken in de sneeuw, de lancering van Allerhande Kerst, eetclub, uiteten en een vrij weekend <3

Goedemorgen leuke mensen! Maandagochtend en dat betekent dat het hoog tijd is voor mijn dagboek van de afgelopen week. Hoewel ik moet toegeven dat ik er ook wel aan zit te denken of het niet handiger is als ik dit stuk verplaats naar dinsdagavond of woensdagochtend, omdat ik het steeds zo druk heb dat ik maandagochtend niet haal. Maar daar denk ik nog even over verder ;-).

De afgelopen week was héérlijk; ik reisde met een te gezellig gezelschap af naar Stuttgard om gin te drinken in de sneeuw, ging naar de lancering van Allerhande Kerst (en dit was geweldig), er werd voor me gekookt door vriendin Laura en ik kookte op mijn beurt voor m’n eetclub, ik ging nog uit eten met Layla én had een ‘vrij’ weekend. Zo, en dat was nodig. Benieuwd naar mijn week 48? Let’s go!

Maandag: Eetclub
Maandag was zoals altijd een werkdag. Maar man, wat was het weer druk.

shoes
Nieuwe week, nieuwe schoenen. Deze Vans kreeg ik van JD Sports toegestuurd <3 En ik ben er VET BLIJ MEE!

Ik had er ook écht geen zin in dat ’s avonds m’n eetclub bij me zou komen eten, maar ik haat afzeggers, dus ik wilde niet cancelen. Om 7 uur stonden ze bij me op de stoep en eigenlijk was dat juist heel erg chill. Ik weet zeker dat als zij er niet waren deze avond, dat ik gewoon door had gewerkt en met stress in m’n hoofd naar bed zou gaan. Nu niet; nu had ik een heer-lijk ontspannen avondje. We kookten samen (ik maakte heerlijke dips voor op brood, als hoofdgerecht aten we iets van Ottolenghi en Ramon dook voor de toetjes de keuken in om Pasteis de Nata te maken) en het was rete gezellig.

soep1
Zoete aardappelsoep van Fleur, met geroosterde kikkererwten en koriander (brr)
otto
Aubergines a la Ottolenghi met saffraanyoghurt, granaatappelpitjes en basilicum. HEEL lekker!

Wél lekker à relaxt dat ik voordat ik -helemaal zen- naar bed ging nog heel even mijn site checkte en ontdekte dat ‘ie eruit lag. Shit. Dit kan ik er écht even niet bij hebben…

Dinsdag: site down & filmen met Marieke
Dinsdagochtend werd ik vroeg wakker zodat ik m’n site kon fixen. Maar de contactpersonen die ik daarvoor nodig hadden reageerden maar niet en uiteindelijk duurde het veel te lang. Om 4 uur ’s middags was ik pas weer live. Vét gaar. (En dan te bedenken dat het ook nog een soort van m’n eigen schuld was; ik was vergeten m’n domein te verlengen, grrr)(slaat zichzelf voor dr kop). Goed; stress in de ochtend, want ik moest én m’n site maken, én een interview doen op Funx om 9 uur én boodschappen doen voor een video die ik op zou nemen met Marieke die om 10 uur bij me op de stoep zou staan. #sendhelp.

Maar na de opnames met Marieke was ik er wel weer. We hebben vet gezellig een tostivideo opgenomen voor een Kersttosti (check ‘m hier), waarbij Marieke de aankleding van de tafel verzorgde. Super gezellig was dit <3

Om een uur of 12 waren we klaar en begon ik wederom aan een drukke werkdag. Ik hield me bezig met de eerste Kerstrecepten, het fixen van m’n site, andere blogs schrijven en eindelijk weer even heel veel mails beantwoorden.

SITE
Baby are you down down down down down

’s Avonds plofte ik op de bank met een groenteschijf (en daar vond ik niks aan) en televisie. Gewoon even niksen. Heerlijk. Ik pakte m’n koffer nog in en de leukste man kwam nog langs en toen was het tijd om naar bed te gaan <3.

Woensdag: 24 uur naar Stuttgart voor Monkey 47 gin!
Woensdagochtend moest ik vroeg op Schiphol zijn voor m’n laatste (?) persreisje van dit jaar. Vorige week belde Roger van de Cityguys me met de vraag of ik mee wilde naar Stuttgard om gin te proeven. Ik twijfelde even (dude, ik heb het VET druk) en dacht toen: FUCK IT, let’s go. En dus meetten we elkaar woensdagochtend op Schiphol. Samen met nog een heel stel andere bloggers (o.a. Culi Amsterdam, Cityguys, Dishtales en Waar Amsterdam Eet) vertrokken we naar Stuttgart en per bus richting het Zwarte Bos waar Monkey 47 gin wordt gemaakt.

monkey
Hier draaide het allemaal om: Money 47 gin drinken in de sneeuw <3

We kwamen ’s middags aan in een soort Sound-of-Music-landschap (instant “the hills are alive with the sound of music” in m’n hoofd) en om half 2 had ik m’n eerste gin achter de kiezen. Top.

SOEP
Deze soep was GEWELDIG.

We lunchten echt bijzonder fantastisch in de gin distilleerderij (een soort bouillon met een hele grote ravioli er in, gevuld met vlees dat doet denken aan de vulling van een saucijzenbroodje, écht geniaal). En daarna was het tijd om het gin-maak-proces eens uitvoerig te bekijken. En als ik zeg uitvoerig, dan bedoel ik uitvoerig. Van 2 tot half 6 (dat is 3,5 uur lang) heb ik geluisterd en gekeken naar hoe gin gemaakt wordt. Een heel interessant en leuk proces, maar ik vrees dat ik het talent mis om 3,5 uur naar iemand te luisteren en dus had ik het zwaar. Erg he? Haha.

Maar gin maker Alexander was wel echt een sympathieke vent hoor. En het proces van het maken is ook wel echt tof. Maar niet 3,5 uur lang.

citroenen
We mochten zelf citroenen schillen om te ontdekken waarom je verse schillen nodig hebt voor Monkey 47 gin. De oliën springen namelijk uit de schil zodra je ze schilt. En dat geurt heer-lijk.
gin
Dit is gin. Het ziet er misschien niet zo uit, maar het is het echt! Bij de bessenprut in het blauwe vat gaan onder andere dennenboom, pepers, kaneel, gedroogde bessen en nog véél meer.
koer
Hier maakte ik ff een selfie in de distilleer-machine. Echt een PRACHTIG ding, zelf ontworpen door gin-maker Alexander. Dat moet wat gekost hebben, pfoe!
golden
Had ik zomaar even een golden hour te pakken op het landgoed van Alexander. Sound of music aan en gaan!

We sloten de tour af met een borreltje (gintonic) en stapten toen in de bus om naar het hotel te gaan. Dit was nog een halfuurtje rijden en in een halfuur tijd veranderde het landschap aanzienlijk; opeens waren we in de bergen en VOL in de sneeuw. WAT VET!

leo
HET SNEEUWT! Foto door Dishtales/Ashkan

Ons hotel lag naast een ski-piste in het Zwarte Bos bij het plaatsje Freudenstadt. Helaas was het al donker ’s avonds en konden we niet meer snowboarden. Maar hey; ik had best veel gin op, dus misschien was dit überhaupt een slecht idee.

sneeuw
Er zit gewoon een piste naast m’n hotelbalkon

We hadden in het hotel even een uurtje vrije tijd om je op te frissen (lees: in bed al m’n social media bijwerken, omdat we de hele dag zo diep in the middle of nowhere hadden gezeten dat we allemaal 0 bereik hadden) en daarna gingen we eten in de buurt. In de buurt zat slechts één restaurant, zo’n typische berghut waar je gaat Après skiën. Love it!

We aten er een knetter Duits maal (Knödel!) en de alcohol vloeide rijkelijk. Eerst braaf Monkey 47 gin (de hoeveelste was dit?!), maar later ook heerlijke biertjes, intens smerige wijntjes en Jägerbombs! (Hoewel ik die even oversloeg, we moesten tenslotte morgenochtend alweer om 8 uur aan het ontbijt zitten).

duits
Duits voer!
roger
Topavond! En voor de oplettende lezer: check Roger’s Tostietshirt! 😀

Het was echt een vet gezellig perstripje; zo snel op en neer naar Stuttgart. We waren met een vet gezellige groep en als je dan met z’n allen bent en de ‘begeleiding’ ook jong en hip is, dan voelt het enorm als een schoolreisje en word je net zo baldadig als toen. Wahaha. Heel het hotel op z’n kop (we waren de enige gasten); loved it!

groep
Dit was onze gezellige groep <3

Donderdag: lancering Allerhande Kerst
We vlogen donderdagochtend weer terug naar Amsterdam en om half 2 ’s middags was ik thuis. Chill! Dit kwam me goed uit, want ’s middags had ik nog een lancering van Allerhande waar ik naartoe zou, en nu kon ik me nog mooi ff opfrissen.

Om 4 uur stond ik voor de deur van het Allerhande Huis in Amsterdam en daar stond me echt een te gekke avond te wachten.

_MG_2889
Aan tafel!
menu
Het menu van vandaag…

Ik was uitgenodigd voor een intieme avond vanuit Allerhande rondom de lancering van de kerstcover van de Allerhande Kerst. Het zou in intiem gezelschap gebeuren en ik vond het tof dat ik er bij mocht zijn. Dit jaar heb ik een 3x met Allerhande samengewerkt en hopelijk gaat het nog veel meer gebeuren (waarschijnlijk wel), dus tof om nu ook meer mensen achter de Allerhande te ontmoeten. En hóe…

Hoogtepunt (of dieptepunt) was wel het moment dat ik Francesca van Francescakookt.nl zag staan praten met een man en dacht: mooi, hier sluit ik bij aan. Waarop zij vroeg: “Zat jij niet in het buitenland vanochtend?!”. Waarop ik uitlegde dat ik inderdaad net terug was uit Stuttgart en dat de kater heftig was en lam dit en dat, want veel gin gedronken en bladibla. Waarop ik me afvroeg wie die man eigenlijk was en mezelf voorstelde en vroeg: “En waar ben jij van?”. En hij antwoordde: “Ik ben de hoofdredacteur van Allerhande.”. GOED. Hahaha. Mooie eerste indruk Leo. Op zulke momenten hou ik er toch echt van dat ik gewoonwateenstudentjesavondseet.nl vertegenwoordig (en dus een soort van met katers aan kan komen), in plaats van een of andere hoogdravende titel waarbij ik me verantwoordelijk moet gedragen. Haha. Lekkere binnenkomer.

_MG_3062
En wie ben jij…? Caught on camera.

Evengoed hebben we echt heel leuk staan praten (aardige man echt) en niet veel later gingen we aan tafel.

Samen met een stuk of 20 mensen werden we compleet in de watten gelegd door Allerhande. We aten een 3 gangen diner met allemaal recepten uit de nieuwe Allerhande en ik kan alvast verklappen, dat er een paar langs gaan komen op mijn blog. Ik heb namelijk zó lekker gegeten. En veel inspiratie opgedaan voor de Kerst.

avocado
Avocado gevuld met geitenkaas en beplakt met pistache; recept staat in de Allerhande Kerst
_MG_3261
Zoveel mensen, zoveel wijntjes, zoveel lekker eten <3

Tijdens het eten leerden we over de ingrediënten, de Kersttrends van dit jaar en de wijnen die het best bij het eten passen (en verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn). Echt: het was een topdiner!

Toffe trends die ik nu alvast kan benoemen: sharing dinner (vet leuk: met kerst allemaal kleine dingen maken en die samen opeten), vegetarisch koken (in Allerhande staan een paar heerlijke vegetarische hoofdgerechten; wat dacht je van biet wellington of rode kool met blauwe kaas?), of een winterbarbecue is ook helemaal on trend (en best wel een toffe optie voor mij, met m’n Big Green Egg in de tuin). Kortom: Kerst wordt tof en ik heb er zin in <3.

cover
De hele avond draaide om de lancering van de Allerhande Kerstcover en dít was het covermodel: een kerstkrans van merinque! HEERLIJK! Wel machtig ;-).

Om half 8 was het evenement afgelopen en ging ik helemaal verzadigd naar huis. Wat een heerlijke avond en wat fijn dat ik nu ook thuis gewoon nog een avond voor mezelf heb!

Netflix in bed. Heerlijk!

Vrijdag: eten bij Laura
Vrijdag overdag was een chaotische werkdag, ik had natuurlijk twee dagen niet achter m’n laptop gezeten, dus er moest weer van alles gedaan worden en ik kreeg het helaas niet af. Ik stond dan ook onder tijdsdruk, want om half 7 moest ik naar Laura voor haar jaarlijkse vriendinnendiner.

poes
Vét verdrietig op vrijdag: een van mijn zwerfpoezen (Bagheera) heeft een grote wond op z’n staart en moest naar de dierenarts. Iets wat echt super moeilijk was, want ik kan ‘m wel aaien, maar niet oppakken. Gelukkig kreeg ik ‘m in een kooi (ZO ZIELIG, dit beest snapt natuurlijk totaal niet wat er aan de hand is) en de dierenambulance is hem komen halen. Over een paar weekjes heb ik ‘m weer terug. Met of zonder staart. Arm schatje. 🙁 Noem me een idioot, maar ik geef echt zo veel om die poes. Of kat.

Maar goed; vriendinnendiner bij Lau. Dit is een avond waarbij Laura en Fleur (beide uit mijn eetclub) zich helemaal uitsloven in de keuken om voor hun vriendinnen te koken. NICE!

kertlaura
Kijk hoe gezellig!

We aten echt verrukkkkkkkelijk. Alle gerechten komen uit de Elle Eten van December en ik kan je vooral de tarte tartin met pompoen, paddenstoelen en jus aanraden. Wat. Goddelijk.

Wederom een heerlijke avond en om een uur of 12 was ik thuis. Heerlijk!

Zaterdag: muur verven & uit eten
En toen was het zaterdag en was het eindelijk weekend. Ik moest van mezelf de ochtend nog even werken, om de onrust in m’n hoofd tegen te gaan over de blogposts die allemaal nog geschreven moesten worden en in m’n hoofd al praktisch klaar waren maar nu toch echt even online moesten komen. Om 12 uur was ik klaar en was het tijd voor WEEKEND.

Ik trapte af met oud-fysio-maar-inmiddels-vriendin Lara bij Pacific, waar we onder het genot van koffie en thee flink moesten bijpraten over de afgelopen twee maanden. Wat echt vet gezellig was. <3

pacifi

En daarna ging ik naar de Praxis (hoewel ik had gezworen hier nooit meer iets te kopen, want kutservice) om verf te kopen om m’n slaapkamer te schilderen. Een beetje impulsief wel, maar hey; als het helemaal kut is, schilder ik het wel weer wit.

Ik kocht de kleur Early Dew (wat achteraf een rete populaire hipster-huis-kleur schijnt te zijn, maar prima) en schilderde er mijn slaapkamer muur half mee. Dat half was ook spontaan. Ik dacht dat ik aan één pot niet genoeg zou hebben voor de hele muur en vond toen half ook wel een goed idee. Had ik een keer op Pinterest gezien, dus kon ook prima in mijn hipster-huis ;-). Natuurlijk had ik compleet onderschat dat zo’n rechte lijn afplakken best een kunst is, wat er in resulteerde dat ik nu een scheve lijn op de muur heb. Maar hey; dat zie je vast binnenkort ook wel op Pinterest verschijnen.

muur
Er is een kans dat die muur achter mij heel erg scheef is. Maar de kleur is awesome.
early
Op de pot zag de kleur er trouwens zo uit; ik dacht, mooi en lekker licht, maar in de praktijk viel hij toch behoorlijk wat donkerder uit…

’s Avonds maakte ik me klaar om met vriendin Layla een hapje buiten de deur te eten. Ik mocht een hapje proeven bij Spingaren in Amsterdam en heb daar echt een TOP avond gehad. We werden geholpen door eigenaresse Celine en die heeft ons helemaal in de watten gelegd. Wat een tof restaurant (midden in het centrum van Amsterdam!) en wát een fijne service. Aanrader! De uitgebreide review komt nog online.

Zondag: Netflixen, shoppen & opruimen
Zondag was het echt zondag en ik hou het allermeest van echt zondag. Ik werd vet vroeg wakker en besloot lekker in bed te blijven hangen en Netflix aan te slingeren. Goed plan. En terwijl ik een rete cheesy film over kerstmis en een prins (volgens mij heet ‘ie letterlijk A Christmas Prince) zat te kijken en dat op Insta Stories gooide, kreeg ik vet veel reacties van vriendinnen en volgers die óók deze cheesy film aan het kijken waren, haha. Echt top: heerlijke ochtend.

Untitled-1
Oh jongens, nog meer nieuwe schoenen. Oók gekregen van JD Sports en ik vind ze zó awesome! 😀
koud
Ik vond het koud deze week en toen ik zondag de stad in ging, ging ik me daar eens even goed op kleden. PS: nog steeds zo blij met m’n nieuwe haarkleur!

Daarna ging ik naar de stad om wat nieuwe spulletjes voor in huis te shoppen. En een rode muts. Stond op m’n ’to-buy’-lijstje en ik slaagde ook nog! Ik kwam thuis met drie nieuwe shirts, een rode muts, een nieuwe trui (die had ik écht niet nodig) en wat nieuwe vorken om te fotograferen. Ik wilde eigenlijk nieuw serview kopen, maar bij nader inzien wacht ik daar toch nog even mee totdat Jan en ik meer weten over onze toekomstplannen… :D:D

kerstboom
Hé deze boom zweeft @ Magna plaza

’s Middags thuis ruimde ik lekker m’n huis op, dook ik de keuken in om lekkere dingen te maken en ’s avonds plofte ik op de bank met kip kerrie en Netflix. Ik speelde eindelijk weer eens wat piano, las een boek, Facetimede m’n boyfriend die net een paar dagen in Schotland was geweest en zo was mijn zondag compleet. Heerlijk <3.

En dat was alweer mijn week 48. Inmiddels zit ik alweer vol in week 49. Ik ben net naar de tandarts geweest en ga de rest van de dag keihard werken. Deze week wordt weer druk en om heel eerlijk te zijn, kijk ik echt nu al uit naar het weekend. Ik ga deze week 2x filmen met mensen, de freelancer voor mijn blog inwerken, ik geef een collegetour in Utrecht, BNN gaat me een dag volgen (als het goed is), er komt een fotograaf over de vloer van Metro, ik ga Sinterklaas vieren, ik heb een borrel met oud-collega’s en ik ga naar de Lion King Musical. Man, man, man. Leuke dingen, drukke tijden. Ik heb er zin in. Maar eerst even een blog schrijven over pannenkoeken, peer, varkenshaas, pasteis de nata, kaas, TOFFE TOSTI’S en meer. HOPPA!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Leonie’s week 48: Gin drinken in de sneeuw, de lancering van Allerhande Kerst, eetclub, uiteten en een vrij weekend <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *