Kant & Klaar #27: Pad thai, kipsaté en Ajam Opor van AH

Dag leuke mensen! Zoals iedere dinsdag is het weer tijd voor een kant-en-klaar recensie. Dit keer weer eens eentje door mij, Leo, omdat Elske en ik op hetzelfde moment dezelfde nieuwe kant-en-klaar maaltijd ontdekten in de Appie, maar we toevallig wel allebei een andere variant hadden gekozen om te testen. Zo las je een paar weken geleden al de recensie van Elske over de nieuwe foe yong hai, nasi en tjap tjoy. Dit keer test ik voor je de kipsaté, pad thai (ik was behóórlijk sceptisch) en ajam opor. Van dat laatste had ik nog nooit gehoord, maar dat mag de pret niet drukken. Let’s test!

Het assortiment
Nou, dat is best wel tof. Deze kant-en-klaar maaltijden zijn onderdeel van een nieuw concept bij Albert Heijn; een soort kant-en-klaar rijsttafel, voor één persoon. Je koopt voor €2,50 of €2,99 een kleine maaltijd en combineert verschillende dingen met elkaar; zo ging ik dus voor de combi van pad thai, kipsaté en kip opor. Drie verschillende verpakkingen met porties voor 1 persoon. En de keuze is reuze, zeker een kijkje nemen waard dus.

Wel ff een sidenote; ik kwam echt terug met een tas VOL plastic; dat is wel een nadeel aan die kant-en-klaar maaltijden vind ik hoor; helemaal als je ieder onderdeel van de maaltijd dus apart verpakt…

De bereiding
Het klaarmaken van de kant-en-klaar maaltijden kost 2 minuten op 700 Watt in de magnetron. Super kort! Ik moet wel zeggen dat het van mij net iets langer had gemogen (2,5 minuut misschien) en dat ik niet wist of als je meerdere maaltijden tegelijk doet, je de tijd in de magnetron dan ook moet verlengen of niet. En tja; deze lijn roept om meer maaltijden tegelijkertijd klaarmaken, dus dat hadden ze van mij ook wel ff op de verpakking mogen vermelden.

De smaak
Ik moet stiekem toegeven dat ik gek ben op kant-en-klaar kipsaté. Op de middelbare school kon je mij ongeveer niet blijer maken dan wanneer ik thuiskwam in een tussenuur en er dan van die bevroren kant-en-klaar saté in de diepvries lag, die je alleen ff in de magnetron hoefde te gooien. Over deze kant-en-klaar kipsaté van Appie was ik dus op voorhand al enthousiast. Maar! Hij was ook echt goed. De kip is super mals, de saus een kleinnnnn beetje waterig, maar niet slecht en er zitten zelfs een paar pinda’s bij in. Op voorhand vond ik dat onzin, maar toen ik ’t eenmaal aan het eten was, vond ik het toch best lekker. Prima maaltje dit!

paddtai

Dan de pad thai. Daar was ik me toch een partij sceptisch over! Echte pad thai zoals in Thailand vind ik namelijk echt ge-wel-dig lekker en in Amsterdam heb ik nooit een goed bezorg-adres gevonden om aan m’n Bangkok-pad-thai-cravings te voldoen; de smaak stond me eigenlijk nooit aan. Je begrijpt dat ik dus lage verwachtingen had van deze kant-en-klaar maaltijd.

Maar… Ik vond het echt lekker! Oké, ik snapte niet helemaal wat broccoli nou precies in mijn pad thai deed en de stukjes ei waren onvindbaar, maar! De smaak was echt goed en echt pad thai en ik zou dit zeker aanraden en nog een keer eten.  Gek genoeg proef je de ei wel goed, maar zie je ‘m met het blote oog gewoon niet terug. Echt heel chill. En dat voor €2,50. Overigens was de portie ook goed; een flinke portie voor 1 persoon.

Iets waar ik wel intens teleurgesteld over was, was de kip opor. Wat het ook mag zijn. Het waren heel weinig stukjes kippendij (ik geloof letterlijk 6 stukjes #veelteweinig) in een gele saus. De saus was te nat en smaakte eigenlijk niet echt lekker. En de kip was ZO mals, dat ik héél erg twijfelde of die wel gaar was. Ook vond ik het gerechtje helemaal niet een geheel en heb ik er uiteindelijk nog rijst bij gebakken, omdat het zo op zichzelf intens saai was. En dat natuurlijk ook het idee van de rijsttafel, dat je dingen met elkaar combineert, maar de saté en pad thai vond ik als maaltje an sich ook heel lekker en dat was bij deze kipsmurrie niet het geval.

gaar
Op Instagram stemde 80% voor niet gaar. Ik denk dat het misschien wel gaar was, maar het zag er gewoon echt ongaar uit en was echt HEEL mals en dat ben je toch niet echt gewend van kip… Dus ik durfde het niet aan.

En toen heb ik de kip zelf nog ff in een pannetje opgebakken, om ‘m gaar te krijgen. Brrr. Geen aanrader dit, bah!

Conclusie
Twee van de drie zijn top en ik ben echt positief verrast door die pad thai. De prijs van de maaltjes vind ik ook goed en de porties ook. Leuk bedacht, deze rijsttafel voor één persoon van Appie. Ik zeg; aanrader! (Maar laat die gele kipsmurrie staan).

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

6 reacties op “Kant & Klaar #27: Pad thai, kipsaté en Ajam Opor van AH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *